Το 2ο ΕΠΑ.Λ Ξάνθης στο Τελλόγλειο / έκθεση Λούβρου

Την Παρασκευή 18/01/2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από τους τομείς των Γραφικών Τεχνών, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. που φιλοξενεί 82 έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών του 16ου – 19ου αι., σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφικών Τεχνών του Μουσείου του Λούβρου, πολλά από τα οποί

Την Παρασκευή 18/01/2013 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών από τους τομείς των Γραφικών Τεχνών, Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας του 2ου ΕΠΑ.Λ Ξάνθης στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. που φιλοξενεί 82 έργα τέχνης μεγάλων καλλιτεχνών του 16ου – 19ου αι., σε συνεργασία με το Τμήμα Γραφικών Τεχνών του Μουσείου του Λούβρου, πολλά από τα οποία για πρώτη φορά εκτίθενται στο κοινό παγκοσμίως. Τα έργα αναφέρονται σε αρχαίους ελληνικούς μύθους, όπως τους αποτύπωσαν Ευρωπαίοι καλλιτέχνες από την Αναγέννηση και εξής (16ος – 19ος αι.), όπως ο Ραφαήλ, ο Ανίμπαλε Καράτσι, o Τιτσιάνο, ο Ρέμπραντ, o Ρούμπενς και ο Ίνγκρ.

Η επίσκεψη των μαθητών μας στην έκθεση του Τελλογλείου είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ξενάγηση στα έργα του Λούβρου, ψυχαγωγήθηκαν με εκπαιδευτικά / διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με τα εκθέματα του μουσείου, και συνειδητοποίησαν πόσο πολύ έχει συμβάλει η Ελλάδα και η παιδεία της στον πολιτισμό της Ευρώπης.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή οι καθηγητές Αντιγόνη Σαράφη, Πρόδρομος Παπαϊωάννου και Βασιλική Αναστασοπούλου.

Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους που μας εμψύχωσαν και μας βοήθησαν από λίγο έως πολύ για να πραγματοποιηθεί η σημαντική αυτή επίσκεψη.

Υπεύθυνη εκδρομής: Αντιγόνη Σαράφη, Γραφίστας – Εκπ/κός Γραφικών Τεχνών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button