1η Πανελλαδική Δράση για Μαιευτήρια φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη

Την Κυριακή 14 Απριλίου 11:30 – 02:00, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης σας καλεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου θα γίνει προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη γέννα “Freedom for Bith”. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από επαγγελματιες υγείας που έρχονται σε αμεση επαφή με μητερες και βρέφη, με κύριο ομιλιτή τον Δημήτρη Αδαμίδη ,Διευθυντη του τμηματος παιδιατρικης του γενικού νοσκοκομειου Ξανθης.

Την Κυριακή 14 Απριλίου 11:30 – 02:00, η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ξάνθης σας καλεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης, όπου θα γίνει προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη γέννα “Freedom for Bith”. Θα ακολουθήσουν ομιλίες από επαγγελματιες υγείας που έρχονται σε αμεση επαφή με μητερες και βρέφη, με κύριο ομιλιτή τον Δημήτρη Αδαμίδη ,Διευθυντη του τμηματος παιδιατρικης του γενικού νοσκοκομειου Ξανθης. Θα δοθούν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τα 10 βήματα που πρεπει να τηρεί ένα μαιευτήριο για να είναι φιλικό προς τις μητέρες, τα 10 βήματα για να είναι φιλικό προς τα βρέφη και θα συζητήσουμε τις συνθήκες που επικρατούν στα μαιευτήρια καθώς και τρόπους να αλλάξουν.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και η έναρξη του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas , την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική Διατροφή IBFAN, Σωματείο επαγγελματιών ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης ΑΜ-Θ Λεσβου, μελους της πανελληνιας ομοσπονδιας ιδιωτικων παιδικων σταθμων, παιδιατρικη του Γενικού Νοσοκομείου Ξανθης και Εταιρία κοινωνικης παιδιατρικης κ προαγωγης της υγειας (παραρτημα Ξανθης).

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button