“Παρέλυσε” η Ξάνθη

Πρωτοφανής η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο, ιδιωτικό και επαγγελματοβιοτεχνικό κλάδο.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν παρούσες σε μία πρωτόγνωρη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης.

Αυτήν την πορεία συμπλήρωσαν με την ογκώδη και ηχητική τους παρουσία τα απορριμματοφόρα του δήμου.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης ήταν πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ξάνθης αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν σύλλογοι εργαζομένω, οι οποίοι ποτέ δεν έλα

Πρωτοφανής η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο, ιδιωτικό και επαγγελματοβιοτεχνικό κλάδο.

Όλες οι κοινωνικές ομάδες ήταν παρούσες σε μία πρωτόγνωρη συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης.

Αυτήν την πορεία συμπλήρωσαν με την ογκώδη και ηχητική τους παρουσία τα απορριμματοφόρα του δήμου.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης ήταν πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ξάνθης αφού για πρώτη φορά συμμετείχαν σύλλογοι εργαζομένω, οι οποίοι ποτέ δεν έλαβαν μέρος σε κινητοποιήσεις.

 

ΠΟΤΕ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

 

Η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε από τους χώρους δουλειάς των εργαζομένων με δυναμικό το παρόν των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ήταν στην συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο, όπου οι εργαζόμενοι φώναξαν ένα πολύ δυναμικό “δεν πάει άλλο” στην Κυβέρνηση και στους τροϊκανούς

 

ΕΡΙΦΥΛΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Η πρόεδρος των εργαζομένων Ερυφίλλη Παπαδοπούλου ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα που καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

  Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης είπαν ένα μεγάλο όχι σε αυτήν την πολιτική της Κυβέρνησης.

Τόνισε ότι αυτές οι μορφές αντίδρασης θα είναι επαναλαμβανόμενες, Δευτέρα και Τρίτη 7 με 11 θα κάνουν στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο βιολογικό εργαστήριο και Δευτέρα απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μάζωξη στο Εργατικό Κέντρο και θ’ ακολουθήσει πορεία. “Θέλουμε τον πολίτη δίπλα μας για να μείνει το ΕΣΥ δημόσια Δωρεάν Υγεία στην υπηρεσία του λαού και για να εξυπηρετείται ο φτωχός άνθρωπος. Πλέον στην Ελλάδα το κατεστημένο δημιούργησε τους πολύ φτωχούς και τους πολύ πλούσιους. Εμείς λέμε όχι και θα αντιδράσουμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει”.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΟΣ

Ο Γιάννης Μπούτος, μέλος ΔΣ εργαζομένων στο νοσοκομείο Ξάνθης και οργανωτικός γραμματέας του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε ότι με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ξάνθης, αποφασίστηκε η εναντίωση στα μέτρα της κυβέρνησης και την απαξίωση της εργασίας και του μισθού τους. Τόνισε η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Αποφασίστηκε η διαμαρτυρία 8 με 10 το πρωί και στη συνέχεια. έδωσαν το βροντερό παρόν τους στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό κέντρο. Ο λόγος που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο της 2ωρης διαμαρτυρίας είναι γιατί οι συνάδελφοι τους, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης τους, αδυνατούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί χάνονται χρήματα από το ημερομίσθιο τους.

 

ΤΑΙΡΙΔΗΣ Χ.

Εκπρόσωπος στους οδηγούς των ασθενοφόρων ανέφερε ότι υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, το οποίο διασφαλίζει τους πολίτες και φυσικά στηρίζουν και οι οδηγοί των ασθενοφόρων τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων του. “Δεν πάει άλλο. Έχουν πέσει οι μισθοί μας πολύ χαμηλά”.

 

Α. ΜΠΕΜΠΕΚΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Α. Μπεμπεκίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση και η Τρόικα με τις μειώσεις των μισθών, την εφεδρεία, τις απολύσεις, την φοροεπιδρομή, τελευταία στοχοποίησε την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Τα μέτρα που αυτή την στιγμή συζητούνται έτσι και υλοποιηθούν, θα μειώσουν ακόμη περισσότερο την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, θα αυξήσουν την ύφεση και θα μειώσουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια αγαθά.

Δογματική χαρακτήρισε την εμμονή της Κυβέρνησης και των δανειστών την στοχοποίηση των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα τοκογλυφικά δάνεια, οδηγώντας πιο βαθιά τη χώρα στον λαβύρινθο της κρίσης. Όλη αυτή η εμμονή βαθαίνει την κρίση στην κοινωνία τόνισε. “Μας παίρνουν τους μισθούς, μας παίρνουν τα δικαιώματα και τώρα αποφάσισαν να πάρουν και την ζωή από τους εργαζομένους”.

Τέλος κατήγγειλε την Κυβέρνηση για αυτή την εμμονή της και οι πολίτες αυτής της χώρας ζητούν την άμεση κατάργηση του μνημονίου και της ενδιάμεσης συμφωνίας. Ζήτησε από την κυβέρνηση να σεβαστεί τις συνταγματικά κατοχυρωμένες εργασιακές σχέσεις των πολιτών.

Τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να νομοθετεί διότι δεν διαθέτει κοινωνική, ηθική και πολιτική νομιμοποίηση. “Αρνούμαστε την υποταγή. Δεν τους χρωστάμε τίποτα. Δεν πουλιόμαστε και δεν πουλάμε”.

 

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Με τρείς λέξεις συνόψισε αυτό που ήθελε να πει ο Χ. Ευστρατίου, πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ: “Φτάνει πια. Δεν αντέχουμε άλλο”.

Κατήγγειλε τα φερέφωνα και τα “παπαγαλάκια” της Κυβέρνησης που όλες αυτές τις ημέρες έλεγαν ότι θα γίνουν επεισόδια για να φοβίσουν τον κόσμο. “Εδώ βρισκόμαστε για να κάνουμε μία ειρηνική διαδήλωση και να δείξουμε στην Κυβέρνηση ότι είμαστε ενάντια στα μέτρα που παίρνει καθημερινά”.

 

Ε. ΣΚΟΥΜΠΡΑΣ

Ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση κ. Σκούμπρας επανέλαβε την πρόταση του να βρεθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο δημοτικό αμφιθέατρο προκειμένου να συζητήσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ο Κ. Ανδρεάδης ζήτησε τις παραιτήσεις των κομματικών συνδικαλιστών από τις παρατάξεις, τονίζοντας πώς πάνω απ όλα είναι ο συνδικαλισμός και πάνω από όλα είναι η χώρα.

 

Σ. ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΟΕΒΕ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Σ. Τσιακίρογλου αναφέρθηκε στο κοινό μέτωπο ενάντια στην Κυβερνητική πολιτική. “Όχι στον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων” τόνισε, “όχι στον αφανισμό μισθωτών και συνταξιούχων. Όχι στην εφεδρεία. Όχι στον θάνατο της κοινωνίας και αυτό πρέπει να είναι το σύνθημα μας για να ανατρέψουμε αυτό που έρχεται”.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης και χωρίς προηγούμενο πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΤΟΥ ΕΥΚΞ(ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.)

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 & ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2011

Ξεκίνησε το 48ωρο της μεγάλης οργής των εργαζομένων

Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι και πολίτες του Νομού, συγκεντρωθήκαμε σήμερα μετά από πρόσκληση του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και την καταγγέλλουμε που ανατρέπει βασικά θεμελιώδη εργασιακά, ασφαλιστικά, οικονομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα.

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ αρνούμαστε την υποταγή στις παράλογες αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης που επιτάσσει η Τρόϊκα

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ τα δεσμά του νέου μνημονίου γίνονται ολοένα και πιο ασφυκτικά και εξοντωτικά

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε νέες ακόμη πιο σκληρές και άδικες περικοπές των οικονομικών, εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων

– ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ η ελληνική κοινωνία θα πληρώσει πολύ ακριβά αυτή την εγκληματική επιλογή η οποία δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και των ελλειμμάτων αλλά υποθηκεύει το μέλλον και την προοπτική της χώρας

ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΥ ΒΥΘΙΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βγαίνουμε σήμερα δυναμικά στους δρόμους, απαιτούμε και διεκδικούμε:

– Να αποσυρθούν τα ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ

– Να ακυρωθεί κάθε σκέψη για κρατική παρέμβαση στο θεσμό των ΣΣΕ και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

– Να ακυρωθούν τώρα οι σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις για την αναστολή επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων και υπερίσχυσης των επιχειρησιακών καθώς και τα μέτρα της εφεδρείας=ανεργίας

– Να προστατευθούν τα δημόσια αγαθά και οι κοινωνικές υπηρεσίες

– Να ενισχυθούν τα εισοδήματα, η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων, η πραγματική οικονομία, η ανάπτυξη, η απασχόληση

– Να δοθεί τέλος στις απολύσεις, τη στοχοποίηση, την ενοχοποίηση των εργαζομένων, την εκθεμελίωση του κοινωνικού κράτους

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΟΚΛΕΠΤΕΣ, ΟΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ, ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

 

Με εντολή της απεργιακής συγκέντρωσης

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης

Αγγελος Μπεμπεκίδης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button