Ευχαριστήριο Β’ Επταημέρου Αιμοδοσίας 2012

 Για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε το χειμερινό Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και το οποίο ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Μια βδομάδα συνεχών εξωτερικών αιμοληψιών σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης που από εδώ και πέρα θα είναι πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της Βασιλικής Ψωμά, της αεικίνητης και αγαπημένης κυρίας Κούλας. Θα λέγαμε ότι είναι πλέον βίωμα των Ξανθιωτών να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις «αγάπης», συμπαράστασης και ανθρωπιάς.

 Για ακόμη μια φορά πραγματοποιήθηκε το χειμερινό Επταήμερο Αιμοδοσίας σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών και το οποίο ολοκληρώθηκε το προηγούμενο Σάββατο. Μια βδομάδα συνεχών εξωτερικών αιμοληψιών σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης που από εδώ και πέρα θα είναι πάντα αφιερωμένο στη μνήμη της Βασιλικής Ψωμά, της αεικίνητης και αγαπημένης κυρίας Κούλας. Θα λέγαμε ότι είναι πλέον βίωμα των Ξανθιωτών να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις «αγάπης», συμπαράστασης και ανθρωπιάς.

  Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχή κατάληξη. Σημειώνουμε ότι για μια ακόμη εβδομάδα συλλέχτηκαν αίματα που απευθύνονται για να ανακουφιστούν  παιδάκια με δύσκολες ασθένειες από ολόκληρη τη χώρα και νοσηλεύονται στο παραπάνω νοσοκομείο.

   Τις μεγάλες ευχαριστίες μας στον συνδιοργανωτή των εκδηλώσεών μας, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ειδικότερα τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη και τους συνεργάτες του για την εκτύπωση αναμνηστικών t-shirt στους νέους αιμοδότες. Επίσης το χορηγό μας  τη γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ η οποία συνδράμει στην προσπάθεια του συλλόγου μας τα τελευταία έτη και για μια ακόμη φορά διέθεσε  520 σοκολατούχα ροφήματα (ΡΟΔΟΠΑΚΙΑ) για να ευχαριστήσει από τη μεριά της τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους. Επίσης τους συνεργάτες μας την επιχείρηση ΡΟΥΣΣΟΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ που όλο το έτος έχει αναλάβει το κόστος να διαμορφώνει τα πανώ των αιμοδοσιών. Οι επιχειρήσεις  της περιοχής μας συνεχίζουν να στηρίζουν τις δράσεις μας παρόλη τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πρέπει και εμείς ως πολίτες και καταναλωτές να πράττουμε τα ανάλογα επιλέγοντας τοπικά προιόντα και υπηρεσίες.

Σε ένα επταήμερο το οποίο έχει καθιερωθεί τα  τελευταία έτη και συνεχώς διευρύνονται οι δράσεις του και η εμβέλειά του είναι πολύ σημαντικό ότι σχεδόν όλα τα Λύκεια της περιοχής συμμετέχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια. Αυτό βοηθάει αρκετά  τόσο στο να αναδειχτεί η εθελοντική αιμοδοσία στα νέα παιδιά όσο και να βοηθηθούν παιδιά που υποφέρουν από ολόκληρη τη χώρα λαμβάνοντας μέσω των μεταγγίσεων νεανικό, φρέσκο και υψηλής ποιότητας αίμα. Ταυτόχρονα παροτρύνουμε τους παλιότερους αιμοδότες αλλά και τους μεγαλύτερους σε ηλικία υγιείς συμπολίτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμα των παιδιών. Οι δουλειές και οι υποχρεώσεις δε τελειώνουν ποτέ. Πάντα μπορούμε και πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για να αιμοδοτούμε ιδίως όταν οι κινητές μονάδες έρχονται και κοντά στα σπίτια μας και στα χωριά μας! Δεν αιμοδοτούμε μόνο όταν έχουμε «το ζόρι» εμείς ή οικείοι μας. Αιμοδοτούμε εθελοντικά και ας μην το «χρειαστούμε» ποτέ για μας.

Τις ευχαριστίες μας λοιπόν για μια ακόμη φορά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την αδειοδότηση των αιμοδοσιών στα Λύκεια της περιοχής μας. Τις ευχαριστίες μας στους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία αυτή και ενθάρρυναν και διευκόλυναν τις διαδικασίες. Τις ευχαριστίες μας κυρίως στα νέα παιδιά και τους μαθητές των Λυκείων της περιοχής μας που με περισσή χαρά , καλή διάθεση και υπομονή συμμετείχαν. Στους μικρότερους που τελικά δε μπορέσανε να δώσουνε λόγω ορίου ηλικίας, παρόλο που το επιθυμούσανε διακαώς, τους περιμένουμε όταν ενηλικιωθούνε.

  Τις ευχαριστίες μας και πάλι στις εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού του τμήματος νοσηλευτικής για τη συμπαράστασή τους στις κατά τόπους αιμοδοσίες. Σε τόσο δύσκολες εποχές το να κάνεις υψηλού επιπέδου εθελοντισμό και να βάζεις και το χέρι στην τσέπη για να καλύπτεις τις βενζίνες σου είναι κάτι που δεν το κάνει ο καθένας μας. Για αυτό το λόγο κάθε φορά πρέπει να απονέμουμε τα σχετικά εύσημα.            

 Τις ευχαριστίες μας στο προσωπικό της αιμοδοσίας που «παλεύει» κάτω από αντίξοες συνθήκες και οικονομική εξαθλίωση και τις περισσότερες φορές δεν έχουν τη συμπαράσταση και κατανόηση των διοικούντων τους.

 Τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Τοπείρου για τη διευκόλυνση  και για τη μόνιμη πλέον  μεταφορά των αιμοδοτών μας στις κατά τόπους αιμοδοσίες.  

 Τις ευχαριστίες μας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

  Τις ευχαριστίες μας στο Δ’ΣΣ για τη συνεχή συμπαράστασή του και παραχώρηση της αίθουσας της Λέσχης Αξιωματικών Φρουρά Ξάνθης για την πραγματοποίηση των αιμοδοσιών μας.

  Τέλος τις μεγάλες ευχαριστίες μας και πάλι στις μουσουλμάνες γυναίκες αιμοδότριες του Κενταύρου οι οποίες αποτελούν παράδειγμα μίμησης και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Κάθε φορά, κάθε στιγμή και σε κάθε τοποθεσία δείχνουν το δρόμο ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σύζυγοι και ως εργαζόμενες αφού μας ακολουθούν σε οποιαδήποτε έκκληση βοηθείας τους απευθύνουμε. Αφού τα καταφέρνουν αυτές, εύκολα καταρρίπτονται  οι κάθε είδους δικαιολογίες όσων επικαλούνται δουλειές, αρκετό φόρτο εργασίας, περιορισμένο ωράριο αιμοδοσιών και άλλες…

  Συνολικά προσέφεραν το αίμα τους 598 συμπολίτες από τους οποίους οι   441 ήταν άντρες και οι   157 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 30 ετών ήταν συνολικά 280 (ποσοστό 46,82% επί συνόλου!). Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 185 νέα μέλη (ποσοστό 30,94% επί συνόλου). Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε ότι σε μια βδομάδα συνεχών αιμοληψιών συμμετείχε για πρώτη φορά ταυτόχρονα και η αιμοδοσία της Ξάνθης με δύο εξωτερικές αιμοληψίες αλλά και με συνεχή ροή αιμοδοτών-μελών μας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης συλλέγοντας ακόμη 181 φιάλες αίματος. Έτσι το εβδομαδιαίο σύνολο συλλογής μονάδων αίματος από τα παλιά και νέα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» ανέρχεται στον εντυπωσιακό αριθμό των 779 φιαλών.

 

Το να ζητάς είναι πράξη ανθρώπινη. Το να προσφέρεις είναι πράξη Θεϊκή.


Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                     Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button