ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Την Πέμπτη 20/09/2012 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν και Καραγιουσούφ Αϊχάν συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Κατά τη συνάντηση οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν τον Υπουργό για θέματα, που απασχολούν την περιοχής μας. Αρχικά τέθηκε  το  ζήτημα της μη εγγραφής στη Α΄ Δημοτικού των μαθητών στον Εχίνο και  ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο.

Την Πέμπτη 20/09/2012 οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσείν και Καραγιουσούφ Αϊχάν συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού  Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. Κατά τη συνάντηση οι δύο βουλευτές ενημέρωσαν τον Υπουργό για θέματα, που απασχολούν την περιοχής μας. Αρχικά τέθηκε  το  ζήτημα της μη εγγραφής στη Α΄ Δημοτικού των μαθητών στον Εχίνο και  ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται σε τοπικό επίπεδο. Προτεραιότητα έχουν τα  παιδιά και η εκπαίδευση τους και με αυτή την οπτική ζήτησαν να εξεταστεί το συγκεκριμένο θέμα και  από την πλευρά του υπουργείου.

 

Ακόμη ο υπουργός ενημερώθηκε για το μείζον  θέμα της μεταφοράς των μαθητών. Παρόλο που δήλωνε αναρμόδιος του ζητήθηκε να ασκήσει πιέσεις προς τον αρμόδιο υπουργό και την κυβέρνηση, καθώς τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και του Συνεταιρισμού ΤΑΞΙ  καλύπτουν 67 προορισμούς και μεταφέρουν 2600 μαθητές. Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα είναι  ανάστατη, οι οικογένειες των  παιδιών δε μπορούν να επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος και παρά τις προσπάθειες των φορέων να δοθεί λύσει κάτι τέτοιο δε κατέστη δυνατό.

 

Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πρώην ΕΠΑΘ, όπου η σχολή δέχτηκε μονάχα 1 φοιτητή τη φετινή χρονιά και ακόμη δεν έχει αναγνωριστεί σαν τμήμα του παιδαγωγικού. Ζητήθηκε  από τον υπουργό κ. Κ. Αρβανιτόπουλο να εξετάσει με κάθε σοβαρότητα όλα τα θέματα, να δώσει άμεσα λύσεις έχοντας υπόψη κυρίως τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button