Κουνούπια : Καθυστέρησαν στην καταπολέμηση και τα μέτρα μετά τα κρούσματα. Τώρα χάνουμε συμπολίτες μας..

Δυστυχώς ,με  βαθιά μας λύπη μας, πληροφορούμαστε ότι οι 3 από τους 8 που απεβίωσαν στη Χώρα από τον ιό του Νείλου στη Χώρα, είναι από  2 νομούς της Περιφέρειάς μας. Δεκάδες πολίτες ασθένησαν ή ασθενούν. Ζητάμε από την περιφέρεια ΑΜΘ, εάν δεν αληθεύει να το διαψεύσει. Παρατηρώντας τον Χάρτη κατανομής των κρουσμάτων , η αναλογία των κρουσμάτων και θανάτων στην περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ υψηλή, πολλαπλάσια της υπόλοιπης Χώρας. Η διοίκηση της Περιφέρειας, ο κ.

Δυστυχώς ,με  βαθιά μας λύπη μας, πληροφορούμαστε ότι οι 3 από τους 8 που απεβίωσαν στη Χώρα από τον ιό του Νείλου στη Χώρα, είναι από  2 νομούς της Περιφέρειάς μας. Δεκάδες πολίτες ασθένησαν ή ασθενούν. Ζητάμε από την περιφέρεια ΑΜΘ, εάν δεν αληθεύει να το διαψεύσει. Παρατηρώντας τον Χάρτη κατανομής των κρουσμάτων , η αναλογία των κρουσμάτων και θανάτων στην περιοχή σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ υψηλή, πολλαπλάσια της υπόλοιπης Χώρας. Η διοίκηση της Περιφέρειας, ο κ. Γιαννακίδης φέρονται –και πάλι-σαν να μην συμβαίνει τίποτε! Είχαμε ασκήσει φορτικές δημόσιες πιέσεις να αρχίσει η καταπολέμηση κουνουπιών νωρίς. Δεν έγινε έγκαιρα, άργησε πολύ επικίνδυνα. Είχαμε προβλέψει τους σοβαρούς κινδύνους του ιού του Νείλου αλλά υποβάθμιζαν το θέμα. Μετά, με την εκδήλωση των πρώτων κρουσμάτων ιού του Νείλου,είχαμε καλέσει δημόσια  , με το από 20-8-2012(http://periferiaki-anagennisi.blogspot.gr/2012/08/blog-post_20.html) δελτίο τύπου μας Περιφέρεια και ΚΕΕΛΠΝΟ, χωρίς να είμαστε ειδικοί αλλά προβλέποντας κατά την κοινή λογική, « όχι για να μας κάνουν χάρη αλλά γιατί έχουν υποχρέωση, να προωθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες προφύλαξηςνα πολλαπλασιάσουν τους ραντισμούς όχι μόνον σε προνυμφοκτονία αλλά και κατά των ολοκληρωμένων εντόμων, να ενεργήσουν ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά.».. Και αυτοί οι ραντισμοί άρχισαν καθυστερημένα, αργότερα, μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου, όχι ολοκληρωμένα αλλά  σημειακά σταδιακά και με ρυθμούς που αφήνουν κενά.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Παυλίδης, ερωτηθείς, ανέφερε:

«Κρίμα γιατί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, η κατάσταση της πολιτικής ανεπάρκειας , των αργών κινήσεων, της εναπόθεσης της διοίκησης σε υπηρεσιακούς παράγοντες ,χωρίς γρήγορα αντανακλαστικά και τις δέουσες πιέσεις, οδηγούν  για μια ακόμη φορά να πληρώνει ο πολίτης  ακριβά το τίμημα! Δεν τους καταγγέλλουμε πια, οργιζόμαστε και λυπούμαστε με όσα δεν κάνουν έγκαιρα και σωστά. Τονίζουμε, όμως, ότι στοιχειώδης υποχρέωσή τους, εφόσον εξακολουθούν ακόμη να είναι η διοίκηση της περιφέρειας, είναι να τολμήσουν να φέρουν το θέμα στο Π.Σ.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button