Τρίτο Μάτι

Ψηφίζουμε δημάρχους για να τους έχουμε στο γάμο ή στην βάφτιση μας…Στο πρόσωπο κάθε Δημάρχου και κάθε Περιφερειάρχη κρινόμαστε όλοι μας ως πολίτες

Το πρόβλημα με τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι ότι τα κριτήριο του κάθε ψηφοφόρου είναι οι προσωπικές σχέσεις με υποψηφίους συμβούλους και λιγότερο η αναγνώριση της ικανότητας τους να προσφέρουν στον τόπο.
Ψηφίζουμε δημάρχους για να τους έχουμε στο γάμο ή στην βάφτιση μας, όπως παλιότερα ψηφίζαμε βουλευτές για το προσωπικό ρουσφέτι μας, διορισμό, μετάθεση, και άλλα ξεπερασμένα μεν, αλλά όχι τελείως εξαφανισμένα.
Ζητούμενο είναι η ενσυναίσθηση κάθε υποψήφιου και η συνείδηση της αποστολής του, το όραμα που έχει ο καθένας να αλλάξει τον τόπο του. Ο ρόλος κάθε δημάρχου, περιφερειάρχη δεν είναι οι ζεμπεκιές στις κοινωνικές εκδηλώσεις, προσωπικά το βρίσκω πολύ κωμικό και αποκρουστικό, ενώ το χειρότερο είναι να τον χαρακτηρίζει χοντροπετσιά και αναισθησία με συμβάντα ιδιαίτερης ψυχολογικής βαρύτητας και αξίας όπως ένα εθνικό πένθος.
Δεν θα σταθώ στο συμβάν του Περιφερειάρχη Αττικής, το οποίο μπορεί να με απωθεί, αλλά δεν είναι πρόβλημα δικό μου. Εχουμε και εμείς δικά μας θέματα που πρέπει να επιλύσουμε ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αντί να χαζεύουμε υποψηφιότητες με τον έναν ή με τον άλλο υποψήφιο σαν πασαρέλα καλλιστείων, καλό θα ήταν να αναζητήσουμε, να εντοπίσουμε και να διαβάσουμε προγράμματα με 5-6 το πολύ σοβαρές προτάσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Είμαι πολύ απογοητευμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην δική μας Περιφέρεια, ενώ περιμένω να δώ προτάσεις και για τον Δήμο μας. Δεν θέλω υπερβολικές και υπερφίαλες προτάσεις, το μόνο που ζητώ είναι να ζώ σε μια καθαρή και ανθρώπινη πόλη, να γνωρίζω ποιός θα είναι ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και το σχέδιο πρόληψης πυρκαγιών και δημιουργίας περιβαλλοντικής συνείδησης, να δώ ένα σχέδιο αντιμετώπισης των τεράστιων δομικών προβλημάτων του οικισμού Δροσερού και των ρομά και ένα νέο φιλόδοξο και πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάδειξης της πολιτιστικής και τουριστικής ταυτότητας του Δήμου, του Νομού και της Περιφέρειας.
Πάνω από όλα θα ήθελα να έχω υποψήφιους που δεν μπαίνουν στην πολιτική για να πλουτίσουν ή να εξασφαλίσουν έναν ικανοποιητικό μισθό πέραν της προσωπικής τους επαγγελματικής ενασχόλησης, να μην έχουν την σκέψη τους στην μίζα και στην απευθείας ανάθεση για λόγους βιοποριστικούς και ανήθικους. Ειδικά αυτήν την φορά θα ήθελα να ξέρω πού πήγαν τα χρήματα που διατέθηκαν για την Πολιτική προστασία στους Δήμους και στην Περιφέρεια μου.
Οι πόλεις, οι Περιφέρειες αλλάζουν εξ αιτίας των προσώπων που τις διοικούν. Οι κυβερνήσεις χρηματοδοτούν αλλά οι τοπικοί άρχοντες αξιοποιούν και αλλάζουν τις ζωές και την καθημερινότητα των πολιτών. Στο πρόσωπο κάθε Δημάρχου και κάθε Περιφερειάρχη κρινόμαστε όλοι μας ως πολίτες. Η εύκολη και ανέξοδη γκρίνια ειδικά όταν γίνεται από το πληκτρολόγιο, δεν μας απαλλάσσει από ευθύνες. Οχι πιά!

Στέργιος Γιαλάογλου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button