ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

 

Το γραφείο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού ανακοινώνει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που στόχο έχουν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Το γραφείο του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού ανακοινώνει μία σειρά δράσεων και ενεργειών που στόχο έχουν την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στο πλαίσιο προβολής της Ελλάδας και της προώθησης των τουριστικών προορισμών της στους πολίτες των γαλλόφωνων Βέλγων (Βαλλόνοι) στάλθηκε, στο Γραφείο ΕΟΤ  Βελγίου – Λουξεμβούργου, τουριστικό και πληροφοριακό υλικό της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, το οποίο θα διανεμηθεί στις Γιορτές της Βαλλονίας που πραγματοποιούνται στη πόλη Ναμύρ, από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2012 στο περίπτερο του ΕΟΤ, με την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα.

ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Ολοκληρώθηκε η δημιουργία παρουσιάσεων στις γλώσσες Τούρκικα, Αγγλικά, Γαλλικά και  Ρώσικα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και προβάλλουν τα αξιοθέατα, τα τουριστικά καταλύματα, τα τοπικά προϊόντα, τις  πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις από τις οποίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι περαιτέρω πληροφορίες.

Οι σχετικές παρουσιάσεις στάλθηκαν σε δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες των αντίστοιχων χωρών με στόχο την τουριστική προβολή της Περιφέρειας, αλλά και σε όλα τα γραφεία τουριστικής προβολής του ΕΟΤ στο εξωτερικό.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των εκδηλώσεων που διοργανώνουν  οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και δημιουργήθηκε σχετικός χάρτης του πολιτισμού ο οποίος θα παρουσιαστεί σύντομα και θα δοθεί προς χρήση στους Δήμους, στους τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς ενώ θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Καρπούς αποδίδουν οι οργανωμένες προσπάθειες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με τους φορείς τόσο του δημοσίου, της αυτοδιοίκησης,  όσο και του ιδιωτικού τομέα, και αφορούν την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ιστοσελίδα υψηλής επισκεψιμότητας στο διαδίκτυο www.greekhotels.gr, που αναφέρει τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδος, φέρνει το νησί της Θάσου στην τέταρτη θέση σε σειρά προτίμησης, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις κατέχουν, η Λευκάδα (1η θέση), η Κέρκυρα (2η θέση), η Κεφαλονιά (3η θέση) και η Σαντορίνη (5η θέση).Οι προσπάθειες συνεχίζονται σε συνεργασία και με την σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Πολιτισμού – Τουρισμού και έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες διοργάνωσης προβολής της Περιφέρειάς  μας για την  επόμενη τουριστική περίοδο. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button