Ο Υπουργός Υγείας θα εγκαινιάσει το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο νομό Ξάνθης, αλλά και στην ευρύτερη γωνία της ακριτική Θράκης, που τόσο το έχει ανάγκη, όπως χαρακτηριστικά το επεσήμανε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, προχωρά με αποφασιστικά βήματα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στο νομό Ξάνθης, αλλά και στην ευρύτερη γωνία της ακριτική Θράκης, που τόσο το έχει ανάγκη, όπως  χαρακτηριστικά το επεσήμανε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, προχωρά με αποφασιστικά βήματα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


      Στο περιθώριο της πρόσφατης παρουσίας του στην Ξάνθη για την τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Δημάρχου Ξάνθης, Φίλιππου Αμοιρίδη, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε σε ενάμιση μήνα από τώρα την επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.


     Ήδη το γραφείο του βρίσκεται σε επικοινωνία τόσο με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και με της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης για τα θέματα που θα αφορούν το πρόγραμμα της επίσκεψής του.


Θέματα  που βρίσκονται στην φάση της υλοποίησης και όχι των εξαγγελιών, όπως έσπευσε να διευκρινίσει ο κ. Αβραμόπουλος.


      “Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν πρόκειται για εξαγγελίες, αλλά για μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, που θα καθιστούν πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό το υγειονομικό σύστημα της περιοχής”, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.


       Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, πρόκειται να εγκαινιάσει το πολυδύναμο Κέντρο Υγείας Αβδήρων, τη λειτουργία των υπηρεσιών ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο της Ξάνθης, αλλά και να ανακοινώσει τα νεότερα για την δημιουργία του ΕΚΑΒ στην Ξάνθη, όπως και την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος του ΟΚΑΝΑ, “Πράσινη Παρέμβαση” στην περιοχή των Μαγγάνων, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Μάλιστα για το θέμα αυτό βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Αλέξανδρο Κοντό.


     Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί σε ότι αφορά την “Πράσινη Παρέμβαση” πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ, που αφορά μια εναλλακτική θεραπεία για εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες άτομα. Είναι ένα πρόγραμμα εθελοντικής ενασχόλησης με την παραγωγή προϊόντων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με σχετικά επιστημονικά ιδρύματα της χώρας.


    Αρχικά σχεδιάζεται να λειτουργήσει στην Ξάνθη και σε εκτάσεις που αναμένεται να παραχωρήσει η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και σε δεύτερη φάση στην Κατερίνη.


    Μάλιστα όπως σημείωσε και ο κ. Κοντός “έχουν σταλεί ήδη συνεργάτες των συναρμόδιων υπουργείων κάτω στα Μάγγανα, για να διερευνήσουν τις δυνατότητες, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί η “Πράσινη Παρέμβαση” και θα είναι ουσιαστικά η πρώτη περιοχή όπου αυτό το εγχείρημα ξεκινά να ετοιμάζεται”.                    


Δέσποινα Γκούμα               

Σχετικά Άρθρα

Back to top button