Ομιλία Βορίδη στη συνάντηση με φίλους

Σύντροφοι στον αγώνα για την Αλλαγή στον Δήμο Ξάνθης
Σύντροφοι στον αγώνα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας
Δημότες και Δημότισσες του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης,
Κατ αρχήν, ζητώ συγνώμη, που εξ αιτίας δικών μου επιλογών, να κατέβω δηλαδή υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές και το 2010, σας παρέσυρα σήμερα να αφήσετε τις όποιες ασχολίες σας, και να έρθετε σε αυτή την συνάντηση, ξοδεύοντας λίγο από τον χρόνο σας..

Σύντροφοι στον αγώνα


για την Αλλαγή στον Δήμο Ξάνθης


Σύντροφοι στον αγώνα


για καλύτερες μέρες στον τόπο μας


Δημότες και Δημότισσες


του νέου Καλλικρατικού Δήμου Ξάνθης,


Κατ αρχήν, ζητώ συγνώμη, που εξ αιτίας δικών μου επιλογών, να κατέβω δηλαδή υποψήφιος για τις Δημοτικές εκλογές και το 2010, σας παρέσυρα σήμερα να αφήσετε τις όποιες ασχολίες σας, και να έρθετε σε αυτή την συνάντηση, ξοδεύοντας λίγο από τον χρόνο σας..


Ζητώ συγνώμη και από τους οικείους μου,   την Άσπα μου, την Ιωάννα μου, τον Ηλία μου, την αδελφή μου την Αναστασία Βορίδου και την μητέρα μου την Φωτεινή, που επί 4,5 χρόνια ανέχονται την απουσία μου, γνωρίζοντας όμως ότι δίνω την ψυχή μου σε αυτόν τον αγώνα.. για την αλλαγή.


Ζητώ συγνώμη και από τους φίλους μου και συνεργάτες σε αυτόν τον αγώνα, τον Χρήστο, τον Γρηγόρη, τον Θανάση και όλους τους άλλους επώνυμους,  που συμπαρέσυρα στην πορεία του αγώνα μου και αφιέρωσαν  πολύ από τον χρόνο τους και με πάθος και ανιδιοτέλεια εργάζονται για την νίκη..


Παρακαλώ για όλους αυτούς, για όλους εσάς… ένα θερμό χειροκρότημα


Όλους εσάς, αλλά και τους ανώνυμους και επώνυμους ψηφοφόρους μου, που  συμπαρέσυρα με την επιλογή μου να πολιτευτώ το 2006,  μόλις τώρα αισθάνομαι ότι έχω δικαίωμα να σας απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, τώρα που λήγει η θητεία μου και νοιώθω να έχω ολοκληρώσει την αποστολή που μου ανέθεσαν τότε.


Με εμπιστευτήκατε το 2006 γιατί κάτι σας υποσχέθηκα, κάτι “είδατε” σε εμένα,


και ένοιωσα την ευθύνη απέναντί σας και δεν μπορούσα να σας απογοητεύσω, όφειλα και ελπίζω ότι μου καταλογίζετε πως ανταποκρίθηκα στην αποστολή που μου αναθέσατε, ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας, τίμησα την εμπιστοσύνη που μου δείξατε για τους στόχους που έθεσα,…………!


να είστε είτε σαν απλοί πολίτες είτε σαν ενεργοί πολίτες, απαιτητικοί με την ψήφο σας και ΜΗΝ δεχθείτε ποτέ ότι η αποστολή σας τελειώνει με τον σταυρό προτίμησης την ημέρα των εκλογών, όπως όταν κερνάς γλυκό νεραντζάκι και σου λένε ευχαριστώ….


Ο σταυρός προτίμησης δείχνει ένα δρόμο και σας ευχαριστώ από καρδιάς που με βάλατε σε αυτό το ταξίδι, ταξίδι για την Αλλαγή στον Δήμο Ξάνθης, ταξίδι και για την πολιτική αλλαγή και την ποιοτική!


Αν και δεν εξελέγειν το 2006 στο Δημοτικό Συμβούλιο, μέσα σε αυτήν την 4ετία, εργάστηκα ασταμάτητα,:


-Μετείχα στην ίδρυση και στο Δ.Σ. της “κίνησης Πολίτες για την Αλλαγή” που συστήθηκε επίσημα ΚΑΙ με την μορφή σωματείου, στις αρχές του 2007 με σκοπό την διατήρηση της συνοχής μας, την αποτύπωση των κοινών στόχων μας και το συντονισμό της δράσης μας.


-Παρακολούθησα τις περισσότερες συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου, και έκανα και παρεμβάσεις,


(όπως για τον περιμετρικό δακτύλιο (για τον οποίο κατέθεσα και πρόταση ‘με την ιδιότητα μέλλους του Δ.Σ. ΣΜΜΙΔΕ και στο αναπτυξιακό συνέδριο της Νομαρχίας – πού μέγα θέμα έγινε την επόμενη μέρα στα ΜΜΕ και στο τέλος αναγκάστηκαν και έφεραν με καθυστέρηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβ., καταφέραμε έτσι και ακυρώσαμε την Δυτική παράκαμψη και την καταστροφή πολλών στρεμμάτων δασικής έκτασης),


Παρεμβάσεις Όπως για την περιφερειακή διαχείριση των απορριμμάτων, που και ως μέλος του σωματείου “κίνησης πολιτών” και στη συνέχεια με δράσεις με τους “Πολίτες για την Αλλαγή” στην ουσία πετύχαμε να ακυρώσουμε την ειλημμένη απόφαση της Δημοτικής αρχής να καταντήσει η πόλη μας Η χωματερή της περιφέρειας.


Εδώ, να πω, ότι λυπάμαι που υπήρξα μέλος της “Κίνησης Πολιτών” διότι η συνέχεια έδειξε ότι κατά βάθος καμιά οικολογική συνείδηση δεν υπήρχε στη καρδιά του ιδρυτή της, αφού στη συνέχεια το απέδειξε με την κοπή πολλών δέντρων και σε άλλα σημεία πλην της πλατείας.


-Παρακολούθησα και τοποθετήθηκα πάντα στους ετήσιους απολογισμούς της δημοτικής Αρχής


Δηλαδή μετείχα με όλους τους δυνατούς τρόπους στη διατύπωση των θέσεων και στη δράση των “Πολιτών για την Αλλαγή” και να συμπεριλάβω και τις συναντήσεις πριν από κάθε Δημ. Συμβ. για την ανάλυση των θεμάτων, συμμετείχα σε ομάδες εργασίας το 2007, σε ακτιβισμό, μοίρασμα φυλλαδίων με τις θέσεις μας και άλλα.


Πέραν αυτού και σε ατομικό επίπεδο…:


Ενημερωνόμουν σε καθημερινή βάση από όλες τις εφημερίδες για τα συμβαίνοντα στον τόπο μας, παρακολούθησα σεμινάρια σχετικά, ταξίδεψα σχετικά, παρατήρησα σχετικά, φωτογράφησα σχετικά, αρθρογραφούσα συνεχώς στον τοπικό τύπο σε θέματα επίκαιρα και διαχρονικά, αναδεικνύοντας είτε τα κακώς κείμενα, είτε προτείνοντας λύσεις και πολιτικές.


-άσκησα κριτική στα κακώς πεπραγμένα της νύν Δημοτικής Αρχής, ακόμη και σε οξείς τόνους που ενόχλησε πολλούς και αδυνάτισε η ακοή τους.


-ανέλαβα δράση όπου προσβλήθηκα ως πολίτης, όπως στο ξερίζωμα των δέντρων της πλατείας, και ζητώ συγνώμη που δεν κατάφερα να τα σώσω, αυτά τα πάνω από 150 καθώς και άλλα σε άλλα μέρη της πόλης μας, που αναίσχυντα οι της Δημ. Αρχής συνέχισαν να κόβουν… έως και πριν μερικές μέρες, πλησίον του Αρμένικου νεκροταφείου, ώστε αναγκάστηκα να καλέσω την αστυνομία και που δυστυχώς συνελήφθηκαν εργάτες του Δήμου και όχι οι υπεύθυνοι εντολοδόχοι, εναντίων των οποίων όμως κατέθεσα μήνυση…


Έδρασα και ως υπεύθυνος για θέματα πολεοδομίας του ΤΕΕ, ως μέλος του συλλόγου Γονέων & κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ξάνθης, του συλλόγου “φίλων του ψυχολογικού”, του συλλόγου Αρχιτεκτόνων,  του συλλόγου αιμοδοτών “η αγάπη”, ήμουν συνιδρυτής του συλλόγου ΣΜΜΙΔΕ Ξάνθης που αντιτάχθηκε στις δυσλειτουργίες της πολεοδομίας αλλά και παρήγαγε έργο, και ως μέλος της ΕΠΑΕ κατάφερα να σώσω αρκετά νεοκλασικά κτίσματα από την κατεδάφιση.


Με λίγα λόγια έκανα την φωνή και την φωνή σας να ακουστεί από κάθε δυνατό βήμα.


ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΑΝΘΗΣ…,


Η νύν Δημοτική Αρχή, είναι γερασμένη, με παρωχημένες ιδέες και πρακτικές και ανακυκλώνεται χωρίς εξέλιξη από 4ετία σε 4ετία, δεκαετίες τώρα με νοοτροπία διαχειριστική, χωρίς φαντασία. Τα νέα πρόσωπα που φιγουράρουν στις λίστες των υποψηφίων της, έχουν τις ίδιες ιδέες και ΚΑΜΙΑ(!) πρωτοπόρα δυναμική.


Η ανανέωση είναι κατ’ επίφαση και δεν παρέχεται κανένα εχέγγυο πρωτοπόρων ιδεών και πρωτοβουλιών, ούτε καν σωστής και χρηστής διαχείρισης.


Από την άλλη μεριά, η μόνη κοινωνική πολιτική τους είναι αυτή που εφαρμόζουν προεκλογικά, για να υφαρπάξουν την ψήφο των πολύπαθων κοινωνικών ομάδων, του Δροσερού, του Πούρναλικ, του Γκαζχανέ, των παλιννοστούντων και άλλων μεμονωμένων ομάδων με απατηλές παροχές και υποσχέσεις για λίγη δίμηνη εργασία. 


Προειδοποιώ τον κ. Στυλιανίδη να μην αφήσει καμένη γη πίσω του και να αποσύρει την εντολή  ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΣΕΠΕΛΗ’!


Ήδη ο Δήμος Ξάνθης φιγουράρει μεταξύ των υπερχρεωμένων Δήμων της χώρας και η δικαιολογία ότι αγοράστηκε το νέο δημαρχιακό μέγαρο με δάνειο ΔΕΝ αλλάζει το γεγονός ότι είναι υπερχρεωμένος. Ας μην μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια!


Διαχειρίστηκαν πακτωλό χρημάτων και δεν πέτυχαν τόσα χρόνια ούτε στην καθαριότητα, ούτε στο πράσινο, ούτε στο κυκλοφοριακό, ούτε στην κοινωνική πολιτική, σε τίποτα δεν πέτυχαν και μας ζητούν τώρα να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, μαζί πού;  ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;


Στα καρναβάλια του 1.000.000 ευρώ…σε περίοδο οικονομικής κρίσης;


Για να μας λέει ο κ. Δήμαρχος φέτος, μετά τις περικοπές κονδυλίων “μην ζητάτε καθαριότητα φέτος” ή άλλες υπηρεσίες άριστες (θαρρείς και ήταν άριστες μέχρι τώρα), γιατί η κυβέρνηση μας κάνει περικοπές…


Ξεχνάτε όμως κ. Δήμαρχε το τρενάκι των 250.000 ευρώ ενώ η Σταυρούπολη πλήρωσε (διευκρινίζω ΜΕ το ΦΠΑ) 190.000 ευρώ?


Ξεχνάτε την προγραμματισμένη προμήθεια δενδρυλλίων έτους 2010 αξίας 21.500 ευρώ περίπου? Ενώ κόβετε ασύστολα τα υπάρχοντ;


Την προμήθεια ξυλείας 21.000 ευρώ…για το 2010. Αλλα΄ σας ερωτώ; πού πάει η ξυλεία από τα κομμένα δένδρα? Έχει τζάκια ο Δήμος;


Για τα ποδήλατα δεν μου απαντήσατε κ.κ. της Δημοτικής Αρχής… τι έγιναν τα ποδήλατα που αγοράσατε και θα χρησιμοποιούσατε για τους πελάτες του Δημοτικού παρκινγκ?


Και τα ειδικά ποδήλατα που τάζατε για την δημοτική αστυνομία? Μήπως εννοούσατε πολυτελές τζιπ? Ξοδέψατε ασύστολα γιατί είσαστε εκτός πραγματικότητας.


Δώσατε παράταση στο έργο συνένωση πελατειών..συγνώμη πλατειών ενώ οι επιβλέποντες μηχανικοί δεν έβλεπαν ότι επί μήνες το έργο προχωρούσε μόνο με 3 εργάτες καθημερινά;


Ακόμη και το πρόγραμμά τους είναι λιτό, γεμάτο ασάφειες. ούτε υποσχέσεις δεν έχουν να μας δώσουν πλέον. Στέρεψε και αυτή η διαχειριστική τους δεινότητα.


Γιατί να συνεχίσει με εσάς η Ξάνθη κ. Στυλιανίδη?


Η 2η πρόταση που θα καταθέσω στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι η ενδελεχής έρευνα της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Δήμου από ορκωτούς Λογιστές, και ο επιτόπιος έλεγχος των έργων τους.


Το μεγαλύτερο όμως έγκλημά τους, είναι ότι εκπαίδευσαν γενιές πολιτών να υποκύπτουν στους εκβιασμούς, να καταντούν ζητιάνοι προσβλέποντας στις παροχές της τελευταίας στιγμής πριν τις εκλογές και να πωλούν έτσι την συνείδησή τους, να μην έχουν μέτρο σύγκρισης με ένα καλύτερο αύριο, ώστε αυτοί, ΟΙ ΝΥΝ, να φαντάζουν οι καλύτεροι! Να καυχώνται ως οι νικητές των κάθε εκλογών.


Γνωρίζετε ότι πολλοί υποψήφιοι του συνδυασμού μας δέχονται ανώνυμα τηλεφωνήματα να αδρανήσουν, να απέχουν, να μην δεχθούν ψήφους, ώστε να μπορέσουν οι νυν να διατηρήσουν την εξουσία του;


Έκανα έρευνα στο υποθηκοφυλακείο και ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ (!):


Πουθενά δεν βρήκα ότι ο Δήμος είναι δικός τους. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους.


ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, οι πολίτες ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΦΡΕΝΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΈΛΙΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ, ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.


-Ζητώ σήμερα την ψήφο σας, για να μεταφέρω την δική σας φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο με συνέπεια και δυναμισμό, γιατί έχει αποδειχθεί ότι η ισχυρή ψήφος καλυτερεύει την ακοή των άλλων.


-Ζητώ την ψήφο σας για να συνεχίσω τον αγώνα μου και μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, για να υλοποιήσω τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κίνησης των “Πολιτών για την Αλλαγή”, και τα προσωπικά μου οράματα, που κατέθεσα και δημοσίως στα ΜΜΕ και που δεν είναι άλλα από το αυτονόητο, για αυτήν την πόλη & τον Δήμο, που σχεδιάστηκαν μαζί με εσάς, αυτά τα 4 χρόνια, αυτή την μακρά προεκλογική περίοδο, οράματα που είναι και δικά σας.


Εγώ υπόσχομαι ότι θα πραγματοποιήσουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε στο πρόγραμμά μας.


Σας ζητώ να γίνετε όλοι αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν, κήρυκες του αγώνα για την αλλαγή, να ξεκουνήσουμε από την αδράνεια όσους περισσότερους μπορούμε, είναι στο χέρι μας.


ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ  την Τετάρτη στις 7,30 όλοι μαζί, να ξεχειλίσουμε το Δημοτικό Αμφιθέατρο, να στείλουμε μήνυμα ηχηρό και σαφές των προθέσεών μας.


Και ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ η 7η του Νοέμβρη, την ημέρα των εκλογών, που κανείς δεν πρέπει λείπει …


Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αν έχετε την εντύπωση ότι εγώ έτρεξα και εργάστηκα με καρδιά, γιατί και εγώ έχω αυτή τη εντύπωση για μένα, υπάρχει κάποιος άλλος που έτρεξε στο 100πλάσιο, πράγματι βρέθηκε και στα ποιο απίθανα μέρη, σε όλα τα Δημ. Συμβ, όλες τις Δημαρχιακές επιτροπές, όλες τις εκδηλώσεις, τις γιορτές τις συναντήσεις, τα μαζέματα, τις συνεντεύξεις, τους συλλόγους, τους ακτιβισμούς και πολλά άλλα, κάθε μέρα, επί 4,5 χρόνια, αφιερώνοντας το χρόνο του για την πόλη μας, την πόλη του… είναι ο Χρίστος ο Πούλιος και δεν δέχομαι καμιά κριτική γιατί αυτός ο άνθρωπος κράτησε ψηλά την σημαία της αλλαγής, γιατί είναι σαν όλους μας, με ελαττώματα και προτερήματα, είναι ίσος με εμάς όλους, είναι συστηματικός, δεν τα παράτησε, δεν δείλιασε και είναι τώρα εδώ, στην ιστορική για τον τόπο μας στιγμή,


Γιατί ο Θεός έχει βάλει την υπογραφή του για αυτή την Αλλαγή και δεν την παίρνει πίσω, γιατί αυτός ο αγώνας μου, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΡΔΙΑ!!! Για να έχουμε να υπερηφανευόμαστε κάποτε ότι και εμείς κάτι αλλάξαμε!!!!!!!!!!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button