Συναυλία με την DİLEK KOÇ

 Η  Dilek Koç  και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης,στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας,στουςοντάδες της Καππαδοκίας  παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά κα

 Η  Dilek Koç  και το συγκρότημά της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης,στα λιμάνια της Mαύρης Θάλασσας,στουςοντάδες της Καππαδοκίας  παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών. Γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

    Η  Ντιλέκ Κοτς, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες  και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι:  Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Αρετή Κετιμέ, Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι.

     Με την Ευανθία Ρεμπούτσικα έδωσε συναυλίες στο Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Επίσης με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή τους συναυλία στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης το Σεπτέμβριο 2010. Μαζί με την  Γλυκερία έδωσε  συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

    Αγαπήθηκε  μέσα από το προσωπικό της album με τίτλο “Karşı (Απέναντι) με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από την κοινή μουσική παράδοση των Ελλήνων και των Τούρκων.

«Sevdalim aman» τιτλοφορείται η τελευταία προσωπική της δισκογραφική δουλειά, με τη συμμετοχή της Γλυκερίας, στην οποία περιέχονται τραγούδια από την παραδοσιακή μέχρι και την πρόσφατη λαϊκή μουσική των δύο λαών, που αγαπήθηκαν εξίσου και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου . «Από τα γλυκά σου μάτια/Sallasana sallasana», «Ας βαστάξει αυτός ο μπάλος/Berberim oğlan», «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα/Sevdalim aman» και «Έξω ντέρτια και καημοί /Pencereden ay doğdu» είναι τα τέσσερα τραγούδια τα οποία τραγουδούν μαζί η Ντιλέκ και η Γλυκερία.

   Οι μουσικοί του σχήματος, σημαντικοί δεξιοτέχνες της ελληνικής παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής, διαθέτουν στο ενεργητικό τους πολυάριθμες συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες τόσο σε συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις -εντός και εκτός Ελλάδας- όσο και σε ηχογραφήσεις.

 

Οι μουσικοί:

Νίκος Αγγούσης                       κλαρίνο

Γιάννης Κατσούλης                 ούτι

Μάκης Μπακλατζης                βιολί

Χρήστος Μπαρτζόπουλος     κανονάκη

Δημήτρης Παναγούλιας         κρουστά

Δημήτρης Σίντος                      λαουτο

Είσοδος Ελεύθερη 

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button