Δήλωση Δ.Π. Σαλτούρου μετά από τη συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κατά τη συνάντηση φορέων της Θράκης με τον υπουργό κ. Δένδια με θέμα τη χρησιμοποίηση των Σχολών Αστυνομίας ως Κέντρων Φύλαξης παρανόμων μεταναστών αποδείχθηκε με κυνικό τρόπο ένα πράγμα:  Ακόμη και σήμερα που η κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και ο λαός καλείται σε απερίγραπτα οδυνηρές θυσίες η κεντρική εξουσία εγκλωβισμένη σε ανθρώπους του παρελθόντος, κρύβει το πραγματικό πρόσωπό της και εμπαίζει με το χαλκευμένο από πολλά χρόνια προσωπείο της, την κοινωνία, τους φορείς και τους τοπικούς θεσμούς.

Κατά τη συνάντηση φορέων της Θράκης με τον υπουργό κ. Δένδια με θέμα τη χρησιμοποίηση των Σχολών Αστυνομίας ως Κέντρων Φύλαξης παρανόμων μεταναστών αποδείχθηκε με κυνικό τρόπο ένα πράγμα:  Ακόμη και σήμερα που η κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε οριακό σημείο και ο λαός καλείται σε απερίγραπτα οδυνηρές θυσίες η κεντρική εξουσία εγκλωβισμένη σε ανθρώπους του παρελθόντος, κρύβει το πραγματικό πρόσωπό της και εμπαίζει με το χαλκευμένο από πολλά χρόνια προσωπείο της, την κοινωνία, τους φορείς και τους τοπικούς θεσμούς. Ο εμπαιγμός, η περιφρόνηση της αλήθειας, η πολιτική υποκρισία και το παραμύθι φάνηκε καθαρά ότι χρησιμοποιήθηκαν για να παραμυθιάσουν και να αποκοιμίσουν το θρακιώτικο λαό. Μας είπαν στην αρχή ότι οι Σχολές θα χρησιμοποιηθούν ως Κέντρα Φύλαξης των παρανόμων μεταναστών εντελώς προσωρινά και ότι θα λειτουργήσουν στη συνέχεια κανονικά. Τότε, στην ουσία, μετέφεραν και μετέθεσαν ένα πρόβλημα κυρίως της Αθήνας σε ακριτικές πόλεις. Τώρα πληροφορηθήκαμε ότι εκτός αυτού, το ολοκληρωμένο σχέδιο της κυβέρνησης – όπως αυτή εκφράζεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – είναι να κλείσουν όλες οι Αστυνομικές Σχολές και να συγχωνευθούν σε μία που θα εγκατασταθεί στη Θράκη. Αμφιβάλουμε και για αυτό, αφού φοβόμαστε ότι προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι και πιθανόν να σκέφτονται κλείσιμο των Σχολών μόνο της Θράκης.

Οι άλλες  Σχολές πιθανόν να συνεχίσουν μάλλον να χρησιμοποιούνται, όπως εύλογα μπορεί να υποθέσει κανείς μετά και τη σημερινή συνάντηση, ως Κέντρα Φύλαξης παρανόμων μεταναστών. Ό,τι όμως και να περιλαμβάνει το σχέδιό τους, σήμερα συντελείται ένα πολύπλευρο έγκλημα εναντίον της θρακιώτικης γης και της κοινωνίας της. Η κεντρική εξουσία ανακόλουθη, συνεχίζει να παραμένει η ίδια και είναι αυτή που πυροδοτεί δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Εμείς, απλά συνεπείς, θα στήσουμε οδοφράγματα στις προθέσεις της. Με τους αγώνες μας θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο που έχουμε. Ο κάθε θρακιώτης, ο κάθε ξανθιώτης χρωστά ένα αδιαπραγμάτευτο όχι στα συγκεκαλυμμένα σχέδιά τους.

Καλώ να συγκληθούν εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και θεσμών, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας για το συντονισμό, τη μορφή και την ενότητα των αγώνων μας, που μόνο έτσι θα αποβούν αποτελεσματικοί και όχι, όπως θα ήθελε η Αθήνα, απλά επικοινωνιακοί και διασπασμένοι.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button