Μήλον της έριδος το…ηλεκτρικό ρεύμα

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση την Τρίτη το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης όπου και κατέληξε στην αποχώρηση της παράταξης του Χρίστου Πούλιου. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος έθεσε ερώτημα στον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη για το αν και κατά πόσο η δημοτική αρχή δικαιούται να αδειοδοτήσει την ρευματοδότηση σε κάποιους συνοικισμούς του δήμου και ειδικότερα στον οικισμό του δροσερού. Στην απάντησή του ο δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο δήμος δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συζήτηση την Τρίτη το μεσημέρι στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης όπου και κατέληξε στην αποχώρηση της παράταξης του Χρίστου Πούλιου.


Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χ. Πούλιος έθεσε ερώτημα στον Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη για το αν και κατά πόσο η δημοτική αρχή δικαιούται να αδειοδοτήσει την ρευματοδότηση σε κάποιους συνοικισμούς του δήμου και ειδικότερα στον οικισμό του δροσερού.


Στην απάντησή του ο δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο δήμος δεν έχει τέτοιο δικαίωμα.


Για κακό προηγούμενο μίλησε ο Χ. Πούλιος αναφερόμενος στις προηγούμενες εκλογές όπου χωρίς να ονομάσει, κάποιος από τους αντιδημάρχους ή υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος έμπαινε στα σπίτια των Δροσεριτών και μάζευαν αιτήσεις, κάτι που όμως αυτό το σκηνικό μάλλον επαναλαμβάνεται και σε αυτή την προεκλογική περίοδο.


Αυτό σύμφωνα με τον Χ. Πούλιο αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο για να μην επαναληφθούν σκηνές του παρελθόντος, τονίζοντας ότι δεν είναι σωστό κάποιοι να κοροϊδεύουν προεκλογικά τους συνδημότες μας.


Ο δήμαρχος πρότεινε στο σώμα αν υποχρεωθούν από υπερκείμενες του δήμου αρχές να γίνουν αυτή την περίοδο συνδέσεις ρεύματος στα σπίτια του οικισμού του Δροσερού, ενωμένο το Σώμα να μην επιτρέψει προεκλογικά να γίνουν αυτά τα πράγματα, συμπληρώνοντας πώς όταν θα ξεκινήσει κάτι παρόμοιο, αυτό να γίνει στα πλαίσια της νέας διοίκησης και φυσικά διαπαραταξιακά. Τέλος τόνισε ότι στις προηγούμενες εκλογές υπήρχαν κάποιες αιτήσεις που δεν είχαν ενεργοποιηθεί για το τετράμηνο με ειδικές προϋποθέσεις η ηλεκτροδότηση των σπιτιών του οικισμού και αυτές ήταν με δοκιμή κάτι που όμως δεν έπεισε τον επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης.


Το κλίμα πυροδότησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Φερντούν,  ο οποίος ζήτησε τον λόγο προκειμένου να καταθέσει κάποιο παρόμοιο γεγονός που συνέβη στον οικισμό του Δροσερού τις προηγούμενες ώρες.


Ο πρόεδρος δεν του έδωσε τον λόγο.


Ο κ. Ανταμπούφης, στον οποίο ο πρόεδρος του έδωσε τον λόγο, συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου.


Ο κ. Φερντούν επέμεινε να ζητά τον λόγο παρά την άρνηση του προέδρου, ο οποίος επικαλέστηκε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.


Του έδωσε τον λόγο τελικά για μικρό χρονικό διάστημα. Όμως “πλάτειασε” την κουβέντα αναφερόμενος στις αιτήσεις των συνοίκων του προκειμένου να λυθούν χρόνια προβλήματα και που εξακολουθούν να μένουν άλυτα.


Ο πρόεδρος προσπάθησε να τον επαναφέρει στην τάξη.


Ο κ. Φερντούν ήδη έχασε την ψυχραιμία του λέγοντας ότι μόλις την προηγουμένη ημέρα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Στυλιανίδη σε συγκεκριμένο σπίτι μάζευε αιτήσεις για ηλεκτροδότηση.


Η παρέμβαση του Σάββα Μελισσόπουλου ήταν αυτή που “άναψε τα αίματα” ζητώντας από τον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππα Φιλίππου να δώσει τον ανάλογο χρόνο στον κ. Φερντουν προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του και να κατονομάσει τον εν λόγω υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης που παράνομα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μαζεύει αιτήσεις ηλεκτροδότησης από τους Δροσερίτες.


Ο Φίλιπος Φιλίππου “ταμπουρώθηκε” πίσω από τον κανονισμό και δεν έδωσε τον χρόνο στον σύμβουλο του Χ. Πούλιου να μιλήσει. Αυτό στάθηκε η αφορμή να γίνει οχλαγωγία με την συμμετοχή και άλλων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Χ. Πούλιου.


Παρ όλα αυτά ο κ. Φερντούν κατάφερε μέσα στην οχλαγωγία να καταγγείλει τη συμπεριφορά συγκεκριμένου υποψήφιου  δημοτικού συμβούλου που πηγαίνει στα σπίτια και “τάζει” αυτά τα πράγματα προκειμένου να καρπωθεί τις ψήφους.


Παρενέβη εκνευρισμένος ο Μ. Φανουράκης και ζήτησε επιτακτικά το όνομα του υποψηφίου δημοτικού Συμβούλου.



Ο πρόεδρος ζήτησε από την γραμματεία να μην καταγραφεί η όλη συζήτηση στα πρακτικά και αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Μελισσόπουλο.


Τότε έγινε η λάθος κίνηση, την λάθος στιγμή εν μέσω προεκλογικής περιόδου.


Ο Σάββας Μελισσόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό της παράταξής του να αποσυρθούν από το δημοτικό συμβούλιο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την συμπεριφορά του προεδρείου.


Έτσι χάθηκε η ευκαιρία να ακουστούν ονόματα και διευθύνσεις για τον τρόπο λειτουργίας κάποιων δημοτικών συμβούλων στο Δροσερό κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των περασμένων προεκλογικών περιόδων αλλά και της τωρινής.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button