Οι Μικρασιάτες τίμησαν τους προγόνους τους

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας την Κυριακή το μεσημέρι στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Μεταξάς ανέφερε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Μικράς Ασίας και τιμώνται τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής. Ακολούθως ανέφερε ότι αυτή η μέρα ψηφίστηκε από την βουλή των Ελλήνων ως ημέρα της μικρασιατικής καταστροφής, μνήμη Μικράς Ασίας, διότι πραγματικά υπάρχουν στοιχεία γενοκτονίας.

Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο της πλατείας Ελευθερίας την Κυριακή το μεσημέρι στη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών κ. Μεταξάς ανέφερε ότι η ημέρα είναι αφιερωμένη στην μνήμη της Μικράς Ασίας και τιμώνται τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής.


Ακολούθως ανέφερε ότι αυτή η μέρα ψηφίστηκε από την βουλή των Ελλήνων ως ημέρα της μικρασιατικής καταστροφής, μνήμη Μικράς Ασίας, διότι πραγματικά υπάρχουν στοιχεία γενοκτονίας.


Η επίσημη ημερομηνία της γενοκτονίας είναι η 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα που κατεστράφη ολοκληρωτικά η Σμύρνη. “Επειδή όμως η ημέρα τυχαίνει να είναι καθημερινή και η γιορτή του Σταυρού, η πολιτεία αποφάσισε με προεδρικό διάταγμα να γιορτάζεται αμέσως την επόμενη Κυριακή”


Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης όπου και χοροστάτησε και η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του τόπου.


Α.Π.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button