Ελλάδα

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για την πρόταση μείωσης δαπανών στην υγεία του Σ. Κασσελάκη

Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία
Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το «ελληνικό του όνειρο» είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του, δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία «πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».
Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.
Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει «ψαλιδίσει» όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.
Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!
Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.
Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεία να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7.7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσια σύστημα υγείας για όλους και όλες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button