Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες για την Αναπτυξιακή Ξάνθης

Με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπουμε τις εξελίξεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Ξάνθης, η οποία μετά από την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Ναπολέοντα Μαραβέγια και την έγκριση του ποσού των 2.900.000€  σε πρώτη φάση δεν έχει παρά να  ξαναρχίσει άμεσα  την λειτουργία της.

Με μεγάλο ενδιαφέρον βλέπουμε τις εξελίξεις στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Ξάνθης, η οποία μετά από την απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κου Ναπολέοντα Μαραβέγια και την έγκριση του ποσού των 2.900.000€  σε πρώτη φάση δεν έχει παρά να  ξαναρχίσει άμεσα  την λειτουργία της.

Μια υπηρεσιακή κυβέρνηση έδειξε τον δρόμο για το πως μπορούμε να βάλουμε μπρος μία από τις «μηχανές» της ανάπτυξης στον τόπο μας, αλλά και το πως εδώ και ένα χρόνο, οι πολιτικοί της Ξάνθης αδρανούσαν(;) σκόπιμα για την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  Ν. ΞΑΝΘΗΣ, και φυσικά δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να μας βομβαρδίζουν μόνο με δελτία τύπου των πιθανών συναντήσεων τους για την δήθεν διάσωση της εταιρείας. Άλλη μια τέτοια “προσπάθεια διάσωσης” ζήσαμε και χθες Δευτέρα 9 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του ΕΒΕ Ξάνθης.

Άδικα περιμέναμε μετά από όλα αυτά, εγρήγορση και ενότητα των μετόχων αλλά και όλων των εμπλεκομένων πολιτικών δυνάμεων του Νομού, έτσι ώστε να μην χαθούν αυτά τα χρήματα από το νομό μας, άλλωστε δεν είναι και λίγα, περίπου δεκαοκτώ εκατομμύρια (18.000.000) ευρώ.

Χρήματα τα οποία χρειάζεται ο νομός Ξάνθης για να ξεκινήσουν νέες επενδύσεις ανάπτυξης, και να βελτιωθούν ανταγωνιστικά οι παλαιότερες, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Έκπληκτοι όμως παρακολουθούμε, αντί να προσπαθήσουν να κάνουν την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  Ν. ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε. μοχλό ανάπτυξης, πηγή ζωης και κύρους για τον τόπο, όλοι αυτοί, παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια νομίζοντας ότι δεν έχει αντιληφθεί ο μέσος πολίτης τις σκοπιμότητές τους, να χαρίζουν και να μοιράζουν τις μετοχές τους ο ένας στον άλλο, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, εμφανιζόμενοι ως ρωμαίοι στρατιώτες, όπως αυτοί μοίραζαν τα ρούχα του Χριστού. Ουαί υμίν τοις Φαρισαίοις …

Εμείς ρωτάμε όλους αυτούς τους πολιτικούς που διαχειρίζονται τις τύχες του Ξανθιωτικου λαού.

Ποιανού τις μετοχές χαρίζεται κύριοι, σε ποιους και πάνω απ’ όλα ΓΙΑΤΙ;

Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να διαχειρίζεστε έτσι απαξιωτικά την περιουσία του Ξανθιώτη που την έχει πληρώσει με τον ιδρώτα του;

Ποιοι είναι οι πολιτικοί συμψηφισμοί πίσω από τους οποίους, ορισμένοι από σας σύρεστε σε αποφάσεις καταστροφικές για την οικονομία του τόπου μας και την ακύρωση των αντίστοιχων προσπαθειών εργαζομένων και επενδυτών;

Πως αυτήν την εποχή που όλος ο Ελληνικός λαός αναζητά μια θέση εργασίας εσείς προσπαθείτε να κλείσετε και αυτές που υπάρχουν;

Ποιος σας εξουσιοδότησε να χαρίσετε αυτές τις μετοχές και μετά από λίγο καιρό να χρηματοδοτήσετε μια νέα αναπτυξιακή που θα έχει τον ίδιο στόχο και σκοπό ;

Οι μετοχές που χαρίζετε, – η ευθύνη που έχετε για την λειτουργία αυτού του διαδημοτικού οργάνου για την διάχυση οικονομικών πόρων, – κύριοι, δεν είναι δικές σας, δεν είναι κληρονομιά από την οικογένεια σας, είναι περιουσία του Ξανθιώτη και οφείλετε να είστε σοβαροί και υπεύθυνοι έστω και την τελευταία, την ύστατη ώρα στην χρηστή διαχείρισή τους!

Καλούμε όλους τους μετόχους της Αναπτυξιακής Α.Ε, τους Φορείς και τους πολιτικούς μας ταγούς, να διεκδικήσουν τα χρήματα τα οποία προορίζονται για την περιοχή μας και να συνεργαστούν με γνώμονα το καλό του τόπου μας, με γνώμονα την ανάπτυξη της Ξάνθης.

Υποψιαζόμαστε ότι κάποιοι από σας χάνετε ένα εργαλείο άσκησης προσωπικών πολιτικών, κάποιοι άλλοι αναστενάζετε με ανακούφιση, αν κλείσει η εταιρεία, γιατί «πολλά πρέπει να χαθούν στην λήθη του χρόνου….».

Πότε θα έρθει για σας η «ώρα» να συζητήσετε ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ, και ποιες αποφάσεις υλοποιήσατε φτάνοντας στην σημερινή κατάντια την ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  Ν. ΞΑΝΘΗΣ κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική σας; (η επιτυχία της έχει ένα Πατέρα, η αποτυχία της, όλους τους Άλλους;)

Εκείνο που όμως πρωτίστως έχει σημασία είναι ότι στο κοντινό μέλλον καταδικάζετε πολλούς από τους μικροεπιχειρηματίες και τους αγρότες σε οικονομικό μαρασμό στην προσπάθειά σας να …. διασωθείτε.

Έχετε αυτό το δικαίωμα;

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ν.ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button