Δύναμη εξαγωγών από τη Βόρεια Ελλάδα

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στη διεθνή αγορά αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, ακολουθώντας με συνέπεια στρατηγική εξωστρέφειας, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή ανάληψη νέων έργων και τη σύναψη νέων συνεργασιών παγκοσμίως.  

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που διαπρέπει στη διεθνή αγορά αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας, ακολουθώντας με συνέπεια στρατηγική εξωστρέφειας, γεγονός που αποδεικνύεται από τη συνεχή ανάληψη νέων έργων και τη σύναψη νέων συνεργασιών παγκοσμίως.  

Η εταιρεία, η οποία κατατάσσεται στις 50 μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες και διαθέτει μια από τις πλέον προηγμένες βιομηχανικές μονάδες παραγωγής στην Ξάνθη, ξεχώρισε επάξια ανάμεσα σε διεθνείς παίκτες στο χώρο των ενεργειακών συστημάτων και διεκδίκησε με επιτυχία έργα και συνεργασίες σε Μαλαισία, Βραζιλία και Σιγκαπούρη.

Στη Μαλαισία, η SUNLIGHT επιλέχθηκε ως στρατηγικός συνεργάτης στην κατασκευή ενός από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως αυτόνομα-υβριδικά συστήματα παραγωγής ενέργειας, παρέχοντας μπαταρίες εφεδρικής χρήσης, υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας. Παράλληλα, η SUNLIGHT προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα των μπαταριών προηγμένης τεχνολογίας με την FULGURIS, ηγετική εταιρεία της Λατινικής Αμερικής σε συστήματα αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανική χρήση, γεγονός το οποίο αποτελεί εφαλτήριο για πληθώρα σημαντικών έργων στην περιοχή. Τέλος, για πρώτη φορά η εταιρεία σύναψε επιχειρηματική συνεργασία στην αγορά της Σιγκαπούρης στην κατηγορία μπαταριών έλξης, ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της σε δυναμικές αγορές της Ασίας.

Οι νέες αυτές συμφωνίες εντάσσονται πλήρως στον έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό της Εταιρείας, καθώς το 98% της παραγωγής του εργοστασίου της Ξάνθης εξάγεται και το 80% του κύκλου εργασιών προέρχεται από αυτές. Σήμερα, η SUNLIGHT είναι ένας από τους βασικούς παίκτες στις διεθνείς αγορές, με αυτόνομη επιχειρηματική παρουσία σε 9 χώρες, ενώ αποτελεί κορυφαία ελληνική εξαγωγική εταιρεία με τα προϊόντα της να διανέμονται σε 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κος Κωνσταντίνος Λαύκας δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑSUNLIGHT ΑΒΕΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία, σε μια πραγματικά δύσκολη εποχή, εξάγει με μεγάλη επιτυχία την ελληνική τεχνογνωσία, καινοτομία και εμπειρία. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την εδραίωσή της στη διεθνή αγορά με την υπογραφή νέων συμφωνιών και να αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δυναμική και την αξιοπιστία των ελληνικών επιχειρήσεων στις απαιτήσεις των ξένων αγορών».

Απόρροια της εξαγωγικής στρατηγικής της είναι ότι και το 2011 η εταιρεία συνέχισε να κινείται ανοδικά, διατηρώντας τις πωλήσεις και ενισχύοντας την κερδοφορία της. Συγκεκριμένα, για το σύνολο του 2011, ο κύκλος εργασιών της SUNLIGHT άγγιξε τα €115 εκατ., ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) ανήλθαν σε € 7,3 εκατ. με αύξηση 35% σε σχέση με το 2010.

Εξίσου δυναμική αναμένεται η πορεία της εταιρείας και το 2012, με στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς της, με τις προβλέψεις σε επίπεδο πωλήσεων να αγγίζουν τα € 120 εκατ. και τα € 10 εκατ. σε ΕΒΙΤDΑ. 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button