«Πιο πιεστική, πιο επιθετική, πιο ουσιαστική!»

Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε για 24η συνεχόμενη φορά την προετοιμασία της για την Superleague και ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης μιλάει για το πλάνο του, τους στόχους της ξανθιώτικης ΠΑΕ, τις μεταγραφές, τους φιλάθλους και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα στο www.skodaxanthifc.gr

Η SKODA ΞΑΝΘΗ ξεκίνησε για 24η συνεχόμενη φορά την προετοιμασία της για την Superleague και ο προπονητής της ομάδας Μαρίνος Ουζουνίδης μιλάει για το πλάνο του, τους στόχους της ξανθιώτικης ΠΑΕ, τις μεταγραφές, τους φιλάθλους και για πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα στο www.skodaxanthifc.gr

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεστε στο τιμόνι της ομάδας. Πέρσι η SKODA ΞΑΝΘΗ τερμάτισε στην 11η θέση. Τι κρατάτε από την περσινή πορεία;
Καταρχήν, θεωρώ πως η τελική μας θέση βαθμολογία πέρσι ήταν πλασματική. Η βαθμολογία δεν ήταν ανάλογη με το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Τερματίσαμε σ’ αυτή τη θέση, γιατί είχαμε ένα… αφύσικα μεγάλο διάστημα χωρίς βαθμούς το οποίο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματική εικόνα της ομάδας.
Ήταν φανερό ότι άλλαξε το στυλ της ομάδας κι έγινε πιο επιθετικό. Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος το δείξαμε αυτό. Κρατάμε τους αρκετούς νέους παίκτες που χρησιμοποιήσαμε, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά και σε παρουσίες, που στην ουσία ήταν η πρώτη τους γεμάτη χρονιά στην Superleague. Επίσης κρατάμε ακόμη κι αυτό το άσχημο σερί, με την έννοια ό,τι θα πρέπει να αντιδρούμε καλύτερα σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Πόσο δύσκολο είναι το φετινό εγχείρημα με ακόμη περισσότερους νέους παίκτες;
Όπως είπα και πριν, έχουμε την εμπειρία από αρκετά νέα παιδιά που θα αποτελέσουν φέτος τον κορμό της ομάδας, έχουμε προωθήσει νέους παίκτες από τους οποίους ευελπιστούμε ότι κάποιος ή κάποιοι από αυτούς, θα είναι σε θέση πολύ γρήγορα, να διεκδικήσουν θέση στην 11άδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή, αν εξαιρέσουμε τους τερματοφύλακες, από τους ποδοσφαιριστές, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία και με περισσότερες παραστάσεις είναι οι Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι. Κοντά στους τρεις παραπάνω παίκτες, θέλουμε να προσθέσουμε κι άλλους έμπειρους έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν και την ομάδα και παράλληλα αυτά τα νέα παιδιά. Δεν μας φοβίζει η φετινή μας προσπάθεια γιατί το έχουμε τολμήσει και πέρσι.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ τα τελευταία χρόνια ανεβάζει σταθερά παίκτες από την Ακαδημία της… Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους Μπέρτο και Κομεσίδη παλιότερα, τους Λοντίγκιν και Ζαρόπουλο, τον Μπαξεβανίδη, τον Γκατσολάρι, τον Γούτα, κ.ά…
Η SKODA ΞΑΝΘΗ πάντα ενδιαφερόταν για τους νέους παίκτες. Τα προηγούμενα χρόνια ίσως να… αποπροσανατολίστηκε κάπως αλλά επανέρχεται δυναμικά σε ένα μοτίβο που την έκανε γνωστή σε όλο το ποδοσφαιρικό κοινό. Τα τελευταία έτη δουλεύει σωστά με τις Ακαδημίες της και αυτό έχει οφέλη καθώς είναι πολλά τα παιδιά της επαγγελματικής ομάδας που προέρχονται από αυτές. Θεωρώ πως αυτό είναι το σωστό μοντέλο λειτουργίας των ομάδων για να μπορούν να είναι βιώσιμες.

Ο σχεδιασμός στον μεταγραφικό τομέα τι προβλέπει για την συνέχεια;
Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. Έχουμε κάνεις αρκετές προσπάθειες να αποκτήσουμε κάποιους, όμως με την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, είναι πολύ δύσκολο όχι μόνο οικονομικά αλλά και λόγω της δυσφήμισης που υπάρχει για την χώρα μας. Νέους παίκτες έχουμε αρκετούς, όμως χρειαζόμαστε έμπειρους. Παρά τις δυσκολίες εμείς κάνουμε τις κινήσεις μας για να έρθουν στην ομάδα και να ενσωματωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αναφορικά με τις θέσεις, το βάρος πέφτει στον αμυντικό τομέα ενώ ψάχνουμε και για έναν περιφερειακό επιθετικό.

Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν οι Ονουάτσι, Τριάδης και Κούτεβ…
Ο Ονουάτσι τον γνωρίζουμε. Είναι ένας παίκτης που μετά τις πολύ καλές χρονιές στην Καβάλα, τα τελευταία χρόνια δεν είχε κάνει προετοιμασία. Η ταχύτητα, και η διεισδυτικότητα του είναι προσόντα που ψάχναμε έτσι ώστε να γίνουμε πιο γρήγορη ομάδα. Οι Τριάδης και Κούτεβ είναι δύο νέα παιδιά. Έχουν ταλέντο και θέληση και πιστεύω ότι αν συνεχίσουν να δουλεύουν όπως τώρα, θα μπορέσουν να εξελιχθούν και να γίνουν υπολογίσιμες μονάδες.

Πέρσι η προσέλευση του κόσμου ήταν μικρή. Φέτος και με αυτές τις υπάρχουσες οικονομικές συγκυρίες τι προβλέπετε;
Όπως είναι τα πράγματα σήμερα, δεν μπορείς να ζητάς πολλά από τους φιλάθλους. Θέλουμε να είναι κοντά μας, να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο και να βοηθήσει την προσπάθεια των νέων παιδιών.

Πρώτες μέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας σήμερα… Πως θέλετε να… βγει η SKODA ΞΑΝΘΗ από το στάδιο αυτό και πριν τα φιλικά παιχνίδια;
Είναι μία περίοδος που θα δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στην φυσική κατάσταση και στην τακτική. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προσαρμοστούν οι νέοι (και παλιοί) ποδοσφαιριστές στις υψηλές εντάσεις και να αφομοιώσουν τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες που παρουσιάσαμε την περσινή χρονιά κρατώντας βέβαια και τα αρκετά θετικά στοιχεία που δείξαμε.

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής με όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Η αλήθεια είναι ότι εμείς εδώ, δεν έχουμε την ανασφάλεια που υπάρχει σε αρκετές ομάδες, ξέρουμε ότι έχουμε μία Διοίκηση, που ναι μεν έχει απαιτήσεις αλλά είναι και συνεπής και στις συμφωνίες της με όλους όσους ανήκουν σ’ αυτήν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης πως περιμένει το φετινό πρωτάθλημα;
Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να κάνει προβλέψεις στο πως μπορεί να παρουσιαστούν αρκετές ομάδες λόγω των όλων αυτών των ειδικών συνθηκών. Θα είναι ένα… περίεργο πρωτάθλημα δύσκολο για προβλέψεις και προγνωστικά.

Ποια χαρακτηριστικά θέλει να δώσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης φέτος στην SKODA ΞΑΝΘΗ;
Η SKODA ΞΑΝΘΗ πέρσι ήταν πιεστική, ήταν επιθετική στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας αρκετά νέα παιδιά. Με την εμπειρία και την συνοχή που αποκτήσαμε θέλουμε να γίνουμε ακόμη πιο πιεστικοί στον αντίπαλο, ακόμη πιο επιθετικοί, όμως θα πρέπει παράλληλα να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά και την αμυντική λειτουργία για να γίνουμε και πιο ουσιαστικοί.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button