«Μέσα στην επώδυνη κρίση προχωρούν πανάκριβες δράσεις και μελέτες της περιφέρειας! Λεφτά υπάρχουν;;;»

Την στιγμή που η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια δοκιμάζεται, η προβολή έχει αποτύχει και οι ξενοδόχοι έχουν σοβαρά προβλήματα η περιφέρεια προχωρά σε υλοποίηση πανάκριβων και πολυτελών δράσεων, σε «γκρίζα» χρόνια που το κάθε ευρώ εξοικονομείται από το υστέρημα του κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία ή ανέχεια, του μισθωτού του συνταξιούχου και όχι μόνον.

Την στιγμή που η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια δοκιμάζεται, η προβολή έχει αποτύχει και οι ξενοδόχοι έχουν σοβαρά προβλήματα η περιφέρεια προχωρά σε υλοποίηση πανάκριβων και πολυτελών δράσεων, σε «γκρίζα» χρόνια που το κάθε ευρώ εξοικονομείται από το υστέρημα του κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία ή ανέχεια, του μισθωτού του συνταξιούχου και όχι μόνον. Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν και τα αποτελέσματά τους να επιτευχθούν με υποπολλαπλάσιο κόστος και δίχως εργολαβικό κέρδος.

Την στιγμή που η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια δοκιμάζεται, η προβολή έχει αποτύχει και οι ξενοδόχοι έχουν σοβαρά προβλήματα η περιφέρεια προχωρά σε υλοποίηση πανάκριβων και πολυτελών δράσεων, σε «γκρίζα» χρόνια που το κάθε ευρώ εξοικονομείται από το υστέρημα του κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία ή ανέχεια, του μισθωτού του συνταξιούχου και όχι μόνον. Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν και τα αποτελέσματά τους να επιτευχθούν με υποπολλαπλάσιο κόστος και δίχως εργολαβικό κέρδος. Ενώ λείπουν πολλά, ακόμη και τα έντυπα τουριστικής προβολής, το στοιχειώδες απαιτούμενο σε όλη την περιφέρεια, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα , η περιφέρεια προχωρά σε ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή εργολάβου για την «Φιλοξενία διαμορφωτών κοινής γνώμης»,(!!!) με προϋπολογισμό 105.000 €, που αφορά πρόσκληση και φιλοξενία δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων,κλπ. Ταυτόχρονα επικαλούνται, κατά περίπτωση, έλλειψη πόρων…
  Υποστηρίζουμε μια δυναμική τουριστική προβολή, θέλουμε αποτελεσματικές δράσεις, διαφωνούμε, όμως, κάθετα με επικοινωνιακά κόλπα με τέτοιες πολυδάπανες ενέργειες και δράσεις, που θεωρούμε ότι κινούνται εκτός χρόνου και τόπου!!
   Δηλώνουμε επίσης, ότι διαφωνούμε ευθέως με την διάθεση μεγάλων ποσών στην κατεύθυνση των μελετών, πολλές από τις οποίες, πέραν πανάκριβου κόστους για τις σημερινές συνθήκες κόστους,(μένει στα προ της κρίσης επίπεδα, που και τότε ήσαν υψηλά) δεν είναι άμεσα χρήσιμες. Για την «μελετηρή» περιφέρεια και όχι μόνον , θα επανέλθουμε. Ενδεικτικό παράδειγμα μελέτης με ξένο προς την φτώχεια της χώρας και των πολιτών υπολογιζόμενο κόστος των €199.722,36,για την σύνταξη του σχεδίου διαχείρισης με τίτλο «Προστασία και διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης» στο πλαίσιο του έργου «Σχέδιο διαχείρισης και Κανονισμός Λειτουργίας του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, αντιδρώντας στην κατάσταση αυτή, σχολίασε και ζήτησε:

« Χρειαζόμαστε πράγματι «διαμορφωτές» όχι όμως της κοινής γνώμης αλλά της δημόσιας διοίκησης, ώστε η επιμέλεια στα δημόσια πράγματα να είναι ίδια με αυτή στις ιδιωτικές υποθέσεις. Ζητούμε να δώσουν στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που ανατέθηκε από την περιφέρεια σε μελέτες δράσεις αυτού του είδους ,πρός ενημέρωση της κοινωνίας αλλά και όλων μας, για να κρίνουμε ότι γίνεται. Πρακτικές και επιλογές με κόστη και λογικές του χθες, τις απορρίπτουμε, δεν τις ανεχόμαστε, δεν σιωπούμε. Προωθούν αμοιβές και πολυτελείς δράσεις με λογικές «λεφτά υπάρχουν», που δεν γίνονται ανεκτές. Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι βιώνουμε ως κοινωνία μια βαθύτατη κρίση και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ότι η κοινωνία είναι φτωχότερη, ότι περνάμε «γκρίζα» δύσκολα χρόνια. Ότι το κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο και να δίνει στην κοινωνία ορατό αποτέλεσμα. Οι της διοίκησης Γιαννακίδη να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να μπεί τέλος σε υψηλές αμοιβές και τέτοιες πολυτελείς δράσεις .»

   ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά Άρθρα

Back to top button