ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Η Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ) περιφερειακής εμβέλειας. Η εξειδίκευσή του αφορά στα Επαγγέλματα Περιβάλλοντος, Υγείας Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδαγωγικά Επαγγέλματα, Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής, Τουρισμού και Παροχής Υπηρεσιών, Αγροτικού τομέα, Τεχνικών και Μεταφορών.

Η Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης πιστοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ) περιφερειακής εμβέλειας. Η εξειδίκευσή του αφορά στα Επαγγέλματα Περιβάλλοντος, Υγείας Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Παιδαγωγικά Επαγγέλματα, Οικονομίας και Διοίκησης, Πληροφορικής, Τουρισμού και Παροχής Υπηρεσιών, Αγροτικού τομέα, Τεχνικών και Μεταφορών. Οι ποικίλες δράσεις και οι στοχευμένες παιδαγωγικές παρεμβάσεις του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης όπως και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης παρέχουν τα εχέγγυα για μια επιτυχή παρουσία στο πεδίο της Επαγγελματικής Κατάρτισης. Με την υλοποίηση προγραμμάτων που θα ενισχύσουν τις κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες όπως και με την ανάδειξη ευκαιριών απασχόλησης στον τομέα του πολιτισμού, και όχι μόνο, το Κ.Ε.Κ “Ακαδημία Θράκης” αποτελεί μια δομή κατάρτισης που  παρέχει εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτει η Ακαδημία Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης  βοηθούν τους καταρτιζόμενους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να εργαστούν ποιοτικά και ανταγωνιστικά στους τομείς που θα καταρτισθούν.

Οι υπηρεσίες παρέχονται σε υπερσύχρονα εργαστήρια στο διατηρητέο μνημείο  βιομηχανικής κληρονομιάς, με ιστορικό και αισθητικό ενδιαφέρον της καπναποθήκης “Π”.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Η δράση αναφέρεται στην επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers), της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων.

Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα καταρτιστούν στο αντικείμενο των Βασικών Δεξιοτήτων Χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που αποκτώνται.

Η πιστοποίηση των γνώσεων που θα αποκτηθούν με τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με εξετάσεις από φορείς πιστοποίησης οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

 

Οι στόχοι που αναμένεται να επιτευχθούν είναι:

·Η κατάρτιση και η πιστοποίηση ανέργων σε βασικές δεξιότητες χρήσης υπολογιστών, με σκοπό την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων και τη διευκόλυνση της πρόσβασής τους στην αγορά εργασίας.

·Η άρση του φαινομένου του “ψηφιακού χάσματος – αναλφαβητισμού” στον πληθυσμό των ωφελούμενων και η απόκτηση εκείνων των δεξιοτήτων από τους ωφελούμενους που θα τους καταστήσουν ικανούς να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται από την ταχεία εξέλιξη των νέων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

100 ώρες

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 500 ευρώ

Εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά

Οι δικαιούχοι των επιταγών κατάρτισης δύνανται να παραλάβουν αυτοπροσώπως την επιταγή κατάρτισης (training voucher), από το ΚΠΑ2 που είναι εγγεγραμμένοι. Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης της  ταυτότητας του ωφελούμενου.

Η χορήγηση των επιταγών κατάρτισης θα ξεκινήσει την Δευτέρα 2/7/2012 και θα λήξει την Τρίτη 31/7/2012.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Ε.Π. ” Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 2541029282-26635

Σχετικά Άρθρα

Back to top button