Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεχώς βαθαίνει και είναι χιλιάδες οι νέοι άνθρωποι που φεύγουν για να αναζητήσουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό. Στον αντίποδα, κάποιοι Έλληνες πατριώτες επιλέγουν να επιστρέψουν στην χώρα και να κολυμπήσουν κόντρα στο ρεύμα, αναφέρει ρεπορτάζ της «Guardian». Συγκεκριμένα σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου, 2012 αναφέρεται:

«Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που έχουν μείνει.

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεχώς βαθαίνει και είναι χιλιάδες οι νέοι άνθρωποι που φεύγουν για να αναζητήσουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό. Στον αντίποδα, κάποιοι Έλληνες πατριώτες επιλέγουν να επιστρέψουν στην χώρα και να κολυμπήσουν κόντρα στο ρεύμα, αναφέρει ρεπορτάζ της «Guardian». Συγκεκριμένα σε κείμενο που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουνίου, 2012 αναφέρεται:

«Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που έχουν μείνει. Αυτοί που είναι απελπιστικά απαισιόδοξοι και αυτοί που είναι πολύ αισιόδοξοι», αναφέρει ο 29χρονος επιχειρηματίας Ορέστης Ματσούκας. Γύρισα στην Ελλάδα και μετέφερα την επιχείρησή μου, την στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ. «Ο τέλειος συγχρονισμός» δηλώνει, αλλά δεν απογοητεύεται. Εξοπλισμένος με ικανότητες και εφόδιο το υψηλό μορφωτικό επίπεδό του θέλει να συμβάλει μέσω της εργασίας. Το σημαντικότερο για τον κ. Ματσούκα είναι να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να αλλάξουν την επικρατούσα στάση στα εργασιακά. Να αποβάλουν από την ελληνική κοινωνία το «βόλεμα» του δημοσίου και να στραφούν στις επιχειρήσεις.

Περίπου ένα χρόνο πριν η Στεφανία Ξυδιά σπούδαζε στην Αγγλία σε ένα από τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του Λονδίνου, όταν αποφάσισε προς έκπληξη πολλών, να επιστρέψει στην Ελλάδα κάτι που όπως η ίδια λέει «δεν ήταν εύκολο». «Πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσεις λίγα χρόνια από τη ζωή σου για να δουλέψεις σκληρά χωρίς λεφτά, αλλά να προσπαθείς να είσαι ένα κομμάτι της αλλαγής», τονίζει η Κυρία Ξυδιά. Ανεξαρτήτως των πολιτικών θέσεων, του κοινωνικού υπόβαθρου και των διαφορετικών οραμάτων για το ιδανικό μέλλον οι νέοι συμφωνούν σε μία μόνο θέση: την αλλαγή και την πίστη στον εαυτό τους για να το επιτύχουν.

Η Δήμητρα Κούτση, 53 ετών, ανήκει σε μία παλαιότερη γενιά αλλά έχει ζήσει πάνω από μία δεκαετία στον Καναδά. Ως εκ τούτου, γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να βρίσκεσαι μακριά από το σπίτι σου. «Ο ένας από τους δύο γιους μου είναι στο εξωτερικό. Εγώ είμαι άνεργη αλλά και αποφασισμένη να μείνω και να παλέψω με κάθε τρόπο. Είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα και δε θα μπορούσα να εγκαταλείψω τη χώρα μου αυτή την δύσκολη στιγμή», δηλώνει η Κυρία Κούτση.

«Θα μπορούσα να μετακομίσω με την οικογένειά μου στο εξωτερικό αλλά δεν το κάνω», δηλώνει ο Σωτήρης 38 ετών. «Θα με πλήγωνε βαθύτατα να ξέρω ότι η Ελλάδα πρόκειται να μοιάζει με μία τριτοκοσμική χώρα για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι τα παιδιά μου δε θα είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν αν θα ήθελαν να ζήσουν ή όχι στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδού λοιπόν αγαπητοί συνέλληνες και η άλλη Ελλάδα που κόντρα στις άσχημες προβλέψεις και την δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν το βάζει κάτω και αντιστέκεται. Έλληνες που ψάχνουν ένα φως στην άκρη της σήραγγας και αναζητούν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, μένοντας στην Ελλάδα και στηρίζοντάς την, σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας της. Αντιστέκονται στο μεταναστευτικό ρεύμα προς το εξωτερικό, επιμένοντας πάντα ελληνικά. Γιατί ένα μόνο είναι σίγουρο: η σημερινή γερασμένη Ελλάδα έχει ανάγκη από τους αληθινούς Έλληνες που με την πατριωτική στάση τους δεν θα επιτρέψουν την δημογραφική και Εθνική της αποδόμηση.

Τα παραπάνω δημοσιεύτηκαν και σε πάρα πολλές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebookHYPERLINK “http://www.kala-nea.gr/archives/31839” \l “#”, twitterHYPERLINK “http://www.kala-nea.gr/archives/31839” \l “#” on HYPERLINK “http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&winname=addthis&pub=a959ce6231b6487410970f7c6e6d86d6&source=tbx-250&lng=el&s=linkedin&url=http%3A%2F%2Fwww.kala-nea.gr%2Farchives%2F31839&title=Guardian%20%7C%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%25″linkedinHYPERLINK “http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&winname=addthis&pub=a959ce6231b6487410970f7c6e6d86d6&source=tbx-250&lng=el&s=google&url=http%3A%2F%2Fwww.kala-nea.gr%2Farchives%2F31839&title=Guardian%20%7C%20%CE%9F%CE%B9%20%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF” κ.α.) και είναι πραγματικά μια αληθινή όαση μέσα στην μαυρίλα που εκπέμπουν η τρόικα, το ΔΝΤ, οι «οίκοι αξιολόγησης», η Angela Dorothea Merkel και τα παρατράγουδα της….

Υ.Γ.: Η Angela Merkel είναι «η πιο επικίνδυνη ηγέτης της Γερμανίας μετά τον Χίτλερ» καθώς «εξολοθρεύει την ανάπτυξη», υποστηρίζει το βρετανικό περιοδικό «New Statesman».

 

Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού.

a.avgoustis@hotmail.com