“Πλοήγηση στον Κόσμο” για τα σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, από την COSMOTE

Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη επισκέπτεται το πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, “Πλοήγηση στον Κόσμο”.

Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη επισκέπτεται το πρόγραμμα της COSMOTE για σχολεία σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, “Πλοήγηση στον Κόσμο”. Μέσω του προγράμματος και σε συνεργασία με την περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, 60 σχολικά συγκροτήματα και περισσότεροι από 1.200 μαθητές σε Ξάνθη, Ροδόπη, Δράμα, Έβρο και Καβάλα θα αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

 Ήδη έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του εξοπλισμού σε 18 σχολεία της περιοχής (15 στη Ροδόπη και 3 στην Ξάνθη), ενώ, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εξοπλισμός θα τοποθετηθεί σε άλλα 42 σχολεία. Συνολικά θα διατεθούν:

 60 Μονάδες Η/Υ

 60 Web Cameras

 60 Wi-Fi Router

 60 Πολυμηχανήματα

 Μέσω του προγράμματος “Πλοήγηση στον Κόσμο”, το οποίο εντάσσεται στις δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας της COSMOTE, η εταιρεία προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς απομακρυσμένων περιοχών της χώρας δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υψηλές ταχύτητες, καλύπτοντας τις σύγχρονες ανάγκες εκπαίδευσης και αναδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την κοινωνική διάσταση της τεχνολογίας.

 Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 και μέχρι σήμερα η COSMOTE έχει εγκαταστήσει ασύρματο internet σε περισσότερα από 70 σχολεία της νησιωτικής κυρίως Ελλάδας, δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από 3.000 μαθητές να περάσουν στη νέα “ψηφιακή εποχή”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button