Στο Δήμο Αβδήρων η φύση χάρισε απλόχερα και με υπερβολή θα έλεγα, εκμεταλλεύσιμες πηγές ενέργειας….

Στο Δήμο Αβδήρων η φύση χάρισε απλόχερα και με υπερβολή θα έλεγα, εκμεταλλεύσιμες πηγές ενέργειας, που όμως οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες είτε λόγω άγνοιας, είτε από υστεροβουλία, είτε από απειρία στο γίγνεσθαι της περιοχής, απέτυχαν να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος της περιοχής και έχουν αξιολογηθεί από την κοινωνία πολύ κάτω από τη βάση.

Στο Δήμο Αβδήρων η φύση χάρισε απλόχερα και με υπερβολή θα έλεγα, εκμεταλλεύσιμες πηγές ενέργειας, που όμως οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες είτε λόγω άγνοιας, είτε από υστεροβουλία, είτε από απειρία στο γίγνεσθαι της περιοχής, απέτυχαν να τις εκμεταλλευτούν προς όφελος της περιοχής και έχουν αξιολογηθεί από την κοινωνία πολύ κάτω από τη βάση.

Όταν έχεις το γεωθερμικό πεδίο της Νέας Κεσσάνης και το αφήνεις ανεκμετάλλευτο, όταν τα λουτρά της Ποταμιάς θα μπορούσαν να είναι μια τεράστια πηγή εσόδων και οικονομικής ευμάρειας του Δήμου και παραμένουν ανεκμετάλλευτα, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να είσαι μόνιμα παραπονούμενος για τις δικές σου διοικητικές και όχι μόνο αδυναμίες και να τις ρίχνεις στην κεντρική εξουσία που δε σε χρηματοδοτεί.

Όταν δε γίνονται μελέτες για να απορροφηθούν τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ, μελέτες για αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας που η Ε.Ε. είναι θετική, ας μη ρίχνουμε τις δικές μας αδυναμίες σε άλλους.

Υπάρχουν όμως στελέχη στο Δήμο Αβδήρων, που έχουν υπερστελεχωθεί και από κάποιους παρατρεχάμενους και λοιπούς, ώστε να τρέξουν αυτές τις μελέτες και να μην έχουν κόστος για το Δήμο;

Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

 

Ο πρώην Δήμος Σταυρούπολης και τώρα δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ξάνθης, βιώνει την εγκατάλειψη των τοπικών αρχών που αποφασίζουν από την πόλη της Ξάνθης γι’ αυτούς.

Στα χωριά που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα με σκεπτικισμό, με πόνο ψυχής βλέπουμε τη συρρίκνωσή τους.

Όταν στην απέναντι πλευρά της οροσειράς της Ροδοπης, στη Βουλγαρία, τα χωριά έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και ευημερούν, όταν και από την Ελλάδα καραβάνια τουριστών επισκέπτονται την περιοχή, δεν είναι απορίας άξιον γιατί η ελληνική πλευρά είναι τόσο υποβαθμισμένη, διατηρώντας κάπως τα προσχήματα χάρις σε μεμονωμένες ιδιωτικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες;

 

Σε άρθρο της η μεγάλης κυκλοφορίας αμερικάνικη εφημερίδα “WSJ” αναφέρει (αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός) ότι έχουμε έλλειμμα 16 δις αντί του πρωτογενούς πλεονάσματος των 3,5 δις ευρώ.

Επειδή η μεθοδολογία που ακολουθείται από ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία δεν είναι ίδια για όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλά για κάθε χώρα ξεχωριστά η “WSJ” αναφέρει ότι έγιναν αλχημείες και συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε.

Κατά τον υπολογισμό του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν έχουν ληφθεί υπόψη βασικές οφειλές του κράτους προς ιδιώτες και έχουν προϋπολογισθεί έσοδα που είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν.

Τα μόνα σίγουρα έσοδα της συγκυβέρνησης είναι από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Πιστεύω ότι, η ελληνική οικονομία θα βγει από την παρατεταμένη ύφεση, όταν θα έχουμε πλεόνασμα πολιτικής και οικονομικής σκέψης. Χωρίς τα αναγκαία μέτρα που θα απελευθερώσουν τις ζωντανές οικονομικές δυνάμεις και χωρίς οικονομικές προσωπικότητες που θα αλλάξουν την κατάσταση και την πορεία της χώρας (που βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα) ανάπτυξη δεν μπορεί να γίνει.

 

Χαμός γίνεται με τις αιτήσεις για το επίδομα αλληλεγγύης, το προεκλογικό δώρo σε κάποιες κοινωνικές ομάδες..

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά κριτήρια μέχρι σήμερα ένας στους τέσσερις είναι δικαιούχος.

Δεν είναι δημοκρατικό οι άνεργοι να μην το δικαιούνται επειδή είναι φιλοξενούμενοι από τους γονείς τους και να το δικαιούνται οι ένστολοι και άλλοι εργαζόμενοι χαμηλόμισθοι που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, παίρνουν έναν αξιοπρεπή μισθό για τα σημερινά δεδομένα;

Οι πρώτοι που θα έπρεπε να πάρουν το επίδομα είναι οι κάθε μορφής και αιτία άνεργοι, είτε ήταν εργαζόμενοι και έχασαν τη δουλειά τους, είτε ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων, τα οποία έκλεισαν λόγω της τετράχρονης παρατεταμένης ύφεσης.

Ας προσέξουν οι συγκυβερνώντες διότι η προεκλογική επικοινωνιακή επίθεση που γίνεται με το επίδομα αλληλεγγύης μπορεί να τους γυρίσει μπούμερανγκ.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button