3η ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

για αναζήτηση μανιταριών στο Ν. Ξάνθης, Κυριακή 10-6-2012, ώρα 10.00′ π.μ.

 

Αγαπητοί φίλοι, τα πρώτα καλοκαιρινά μανιτάρια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Περιζήτητα φαγώσιμα μανιτάρια, όπως βωλίτες (Boletus aereus, B. reticulatus), καισαρικά (Amanita caesarea), κανθαρίσκοι (Cantharellus cibarius), Amanita rubescens, μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε (όσοι δεν τα ξέρουμε ακόμα) και να τα μαζέψουμε για το τραπέζι μας.

για αναζήτηση μανιταριών στο Ν. Ξάνθης, Κυριακή 10-6-2012, ώρα 10.00′ π.μ.

 

Αγαπητοί φίλοι, τα πρώτα καλοκαιρινά μανιτάρια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους. Περιζήτητα φαγώσιμα μανιτάρια, όπως βωλίτες (Boletus aereus, B. reticulatus), καισαρικά (Amanita caesarea), κανθαρίσκοι (Cantharellus cibarius), Amanita rubescens, μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε (όσοι δεν τα ξέρουμε ακόμα) και να τα μαζέψουμε για το τραπέζι μας. Μαζί τους και κάποια επικίνδυνα ή απλώς τοξικά μανιτάρια (Amanita verna, Agaricus xanthodermus κ.ά.), που πρέπει οπωσδήποτε να μάθουμε, για να τα αποφεύγουμε και να είμαστε ασφαλείς.

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο σύλλογός μας διοργανώνει αυτή την Κυριακή, 10-6-2012, την 3η θερινή συνάντηση μανιταρόφιλων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

στα ορεινά του Ν. Ξάνθης, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όσοι ενδιαφέρονται να δουν από κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον άγρια μανιτάρια, να μάθουν γι’ αυτά και να πάρουν μαζί τους μερικά φαγώσιμα για να τα δοκιμάσουν, κάποιοι ίσως για πρώτη φορά. Τα έμπειρα μέλη του συλλόγου θα τους καθοδηγήσουν με σωστό και υπεύθυνο τρόπο, έτσι ώστε να αρχίσουν να ξεχωρίζουν τα φαγώσιμα από τα επικίνδυνα μανιτάρια, αλλά και να αναπτύξουν υπεύθυνη στάση απέναντι στους μύκητες και το φυσικό τους περιβάλλον.

 

Η συνάντηση θα γίνει στις 10.00′ π.μ. στο πρατήριο καυσίμων που βρίσκεται περίπου 4 χλμ. από την Ξάνθη, επί της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Δράμας. Όσοι έρθετε από Ξάνθη ή μέσω Ξάνθης θα το βρείτε στο αριστερό σας χέρι, περίπου 100 μέτρα μετά τη στροφή για το μοναστήρι της Παναγίας. Αν έρθετε από Δράμα, θα το βρείτε φυσικά στο δεξί σας χέρι, λίγα χλμ. μετά τη διασταύρωση για Σμίνθη. Εννοείται ότι δεν πρέπει να στρίψετε ούτε προς το μοναστήρι της Παναγίας (οι ερχόμενοι από Ξάνθη) ούτε βέβαια προς Σμίνθη (οι ερχόμενοι από Δράμα). Είναι το μόνο βενζινάδικο πάνω στο δρόμο μεταξύ Σταυρούπολης και Ξάνθης, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μπερδευτείτε. Εν ανάγκη μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 6974889879 ,6974886852 και 6974918925.

 

Οι περιοχές που είναι πιθανό να επισκεφθούμε για αναζήτηση μανιταριών θα αποφασιστούν κατά τη συνάντηση και με γνώμονα τις καιρικές συνθήκες, τις πληροφορίες για τις καλύτερες πιθανές καρποφορίες, καθώς και τη διάθεση της πλειοψηφίας για κοντινές ή πιο απομακρυσμένες διαδρομές.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.

 

Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί ένα ευχάριστο κυριακάτικο πρωινό στη φύση, παρέα με τα μανιτάρια!

 

Για τους ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Ιακωβίδης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button