Φεστιβάλ Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς στην Ξάνθη

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης και του Μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ (www.oikoumeni.gr) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μαεδονίας – Θράκης Π.Ε.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης και του Μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ (www.oikoumeni.gr) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μαεδονίας – Θράκης Π.Ε. Ξάνθης, διοργανώνουν Φεστιβάλ Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το οποίο γίνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας 6ης Biennale 2012-2013, το θέμα της οποίας είναι αφιερωμένο στην Παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

 

 

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 9 Ιουνίου και ώρα 7:30 το απόγευμα, στο κλειστό στάδιο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη.

Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά θα μας συντροφεύσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με χορωδίες και χορευτικά συγκροτήματα από την περιφέρεια Αν. Μαεδονίας – Θράκης.

Η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης κάνει πολύ μεγάλες προσπάθειες να κρατήσει τον θεσμό του Διαγωνισμού της Παγκόσμιας Biennale στην Ξάνθη, καθιστώντας την πόλη και την Ελλάδα μας στις πρωτοπόρες χώρες της νέας πολιτιστικής εκπαίδευσης.

Είναι σημαντικό ότι επί δώδεκα χρόνια με αξιοπιστία σοβαρότητα και συνέπεια κερδίσαμε την εμπιστοσύνη και την συνεργασία με 156 χώρες και 950 φορείς.

Κάθε χρόνο καταφθάνουν στην Ξάνθη χιλιάδες έργα παιδικής ζωγραφικής από κάθε γωνία της γης, τα οποία μένουν στη μόνιμη συλλογή του μουσείου ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ στη Συδινή Ξάνθης.

Σε μια περίοδο που ο φόβος και η ανασφάλεια δημιουργούν ένα αβέβαιο μέλλον, μια μεγάλη φωτεινή ελπίδα υπάρχει στα έργα των παιδιών που πηγάζει μέσα από την φαρέτρα του Ελληνικού μας πολιτισμού.

Αγαπητοί μας φίλοι, σας περιμένουμε σε μια διαφορετική βραδιά με σκοπό την χαρά και την Ουσία της ζωής.

 

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης

Λίτα Μαυρογένη

Περιφέρεια ΑΜ-Θ Π.Ε. Ξάνθης
Υπεύθυνη Τουριστικών και πολιτιστικών Θεμάτων
Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Τάνια Σερεφιά

Σχετικά Άρθρα

Back to top button