ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ώρα 18:30

 

 <

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ώρα 18:30

 

 

 

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 ώρα 18:30 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη ¨Π΅ ,θα πραγματοποιηθεί το Ανοικτό Καταληκτήριο Μάθηματων τμημάτων Αρχαίων Ελληνικών  και Ιστορίας / Πολιτισμού Θράκηςμε τίτλο :

 

 «Φωτίζοντας πτυχές του Μεσαιωνικού

Βυζαντινού Ελληνισμού»

 

Eισηγητές – Σπουδαστές / Σπουδάστριες των τμημάτων:

Α. Γκοδλιεύσκυ, Τ. Δροσίδου, Α. Ματζάκος, Χ. Μιχαλόπουλος, Γ. Μπατζακίδης, Κ. Παπαϊωάννου, Α. Πισκιουλοπούλου, Α. Πιτυρίγκα, Α. Σαράφη, Ι. Σαρσάκης, Ν. Σεργκενλίδης, Μ. Σταυρογιαννοπούλου

  

 

Μουσική – Τραγούδια: Α. Δασκαλόπουλος, Κ. Μπερετζίκης, Ι. Νταβράζος

      Θέματα των εισηγήσεων :

 

·        Η αφετηρία και οι ρίζες του Βυζαντίου

·        Σχέσεις του Βυζαντίου με Άραβες – Κίνα – Δυτική Ευρώπη

·        Εσωτερική πολιτική στη Βυζαντινή Οικουμένη : Οικονομία – Εκπαίδευση

·        Γυναίκα – Κοινωνική πολιτική – Γαστρονομία

       

Επίσης, θα ακούσουμε μουσική και τραγούδια που μας οδηγούν στο      

        Μεσαιωνικό Βυζαντινό Ελληνισμό

 

Δοκιμάζοντας γεύσεις και ποτά, θα κλείσουμε για δωδέκατη χρονιά

το μάθημα…

 

Χορηγοί :

Αφοί Παπαδόπουλοι, Κρεοπωλεία Μπατζακίδη, Το Κάτι Άλλο,

Οίνοι Βουρβουκέλη 

 Χορηγός Επικοινωνίας :

Όμορφη Πόλη – Δημοτικό Ραδιόφωνο

 

Διδάσκων – Υπεύθυνος Τμημάτων :

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, Φιλόλογος – Συγγραφέας

 

 

 

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, ώρα 19:00

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012, στις 19:00 στην

Τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των παιδικών τμημάτωντης Ακαδημίας Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του Ακαδημαϊκού Έτους 2011-2012:  

 

  • Ειδικό τμήμα Αρχαίων Ελληνικών
  • Εργαστήρι Ελεύθερης Εικαστικής Έκφρασης «το κουκούλι»
  • Εργαστήρι Μουσικής Προπαιδείας
  • Εργαστήρι Θεατρικού παιχνιδιού

 

 

 

 

Στις 21.00 θα ακολουθήσει η εκδήλωση για τα τμήματα ενηλίκων:

  • Ορθόδοξης Θεολογίας: «Σπουδή στην Ορθοδοξία»
  • Αρχαίων Ελληνικών – Ιστορίας και Λαογραφίας Θράκης
  • Ομάδα βιωματικής αυτογνωσίας
  • Ζωγραφικής – Ελεύθερου Σχεδίου

·        Ξυλογλυπτικής

  • Κατασκευής Κοσμήματος
  • Εργαστήρι Εικαστικών αποδράσεων…
  • Υφάσματος και δημιουργιών…
  • Βιβλιοδεσίας
  • Αναλογικής Φωτογραφίας
  • Ψηφιακής Φωτογραφίας – Επεξεργασίας ψηφιακής εικόνας  και video
  • Εργαστήρι Κινηματογράφου

 

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί ο ευεργέτης του Ιδρύματος κ. Κυριάκος Σταματιάδης.

Παράλληλα  θα εγκαινιαστεί η έκθεση έργων των καθηγητών και μαθητών των τμημάτων της Ακαδημίας που θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποτιμήσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, με τίτλο:

 

«Διέξοδος…..»

Η έκθεση πραγματοποιείται  στην αίθουσα εκδηλώσεων της καπναποθήκης «Π» στην οδό Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη, με την ευγενική υποστήριξη των s/m «Carrefour», του κτήματος «Σγουρίδη» και του «HotelNatassa»

 

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις  10.00 μέχρι τις 14.00, έως και τις 24 Αυγούστου 2012.

 

 

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

 

«Animus/anima– Η θηλυκή και η αρσενική ενέργεια μέσα μας:

Ο δρόμος προς την ολότητα».

 

 

Το Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2012, πραγματοποιείται διήμερο σεμινάριο, μια αφορμή για συνάντηση με το σώμα μας, τα συναισθήματα μας και τους τρόπους μας να υπάρχουμε και μια βαθύτερη εξερεύνηση στη δύναμη της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους μέσα από την μεθοδολογία της θεραπείαςGestalt και της Κίνησης.

 

Συντονίζουν:

 Σταυρούλα Σεχλίδου, ψυχολόγος, κοιν. λειτουργός, εκπ. ψυχοθεραπεύτρια Gestalt και Κωνσταντίνος Κατσαμάκης, κινησιολόγος, χορευτής, δάσκαλος χορού.

 

Συχνά παλεύουμε με τα ζεύγη αντιθέτων που υπάρχουν μέσα μας όπως δύναμη-αδυναμία, ενεργητικότητα-παθητικότητα, εγωκεντρισμός-αλτρουισμός και άλλα πολλά. Η ανεμπόδιστη εξέλιξη του ανθρώπου χαρακτηρίζεται από την ευέλικτη εναλλαγή των αντίθετων πόλων/πλευρών μας. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίγνωση αυτών των πλευρών και την ενσωμάτωση τους στην ολότητά μας. Μια παρόμοια πάλη γίνεται ανάμεσα στο αρσενικό και το θηλυκό κομμάτι του εαυτού μας. Κάθε άνδρας έχει ένα θηλυκό κομμάτι (anima) και κάθε γυναίκα ένα αρσενικό κομμάτι (animus) στην προσωπικότητα τους. Για να υπάρχει ισορροπία και ζωή με αυθεντικότητα χρειάζεται να κατανοήσουμε αυτές τις αντιθέσεις και να τις εντάξουμε στο όλον μας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να διερευνήσουμε αυτές τις εσωτερικευμένες ψυχολογικές διαστάσεις, να φέρουμε σε επίγνωση τα αντίθετα μας κομμάτια και μέσα από την κίνηση και την επαφή με τα συναισθήματα μας να βιώσουμε την ολότητα μας. Μέσα από απλές κινητικές και χορευτικές ασκήσεις θα φέρουμε σε επαφή το σώμα με την ψυχή και τον νου, ανοίγοντας δρόμους επικοινωνίας ατομικής και ομαδικής με εργαλείο τη γλώσσα που δεν ψεύδεται ποτέ, το σώμα.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία με τον χορό και την κίνηση. Απαραίτητη η άνετη ένδυση. Κόστος συμμετοχής για το διήμερο: 60 € και για φοιτητές, άνεργους και σπουδαστές του ΙδρύματοςΘρακικής. Τέχνης & Παράδοσης 50 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής: Ίδρυμα Θρακικής. Τέχνης & Παράδοσης: 25410 26635-29282,Σεχλίδου Σταυρούλα: 6947605065,Κατσαμάκης Κωνσταντίνος: 6945729254.

 

 

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

 

 

 

Την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012, στις 20:00, το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Ιβίσκος» και το βιβλιοπωλείο «Τζελέπης Ευγένιος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Κωνσταντίνου Σμιξιώτη με τίτλο:

 

«Η Αλίκη στη χώρα του Facebook»

 

«Ο έρωτας θα εμφανιστεί στη ζωή της Αλίκης με τη μορφή ενός «ιδανικού» άντρα, ακριβώς τη στιγμή που προσπαθεί να σηκωθεί απ’ τα συντρίμμια που άφησε γύρω της ο χωρισμός των γονιών της. Το όνειρο όμως θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν ο Δημήτρης, που στα μάτια της φαντάζει όπως ο πρίγκιπας των παραμυθιών, θα βρεθεί μπλεγμένος με μια άλλη γυναίκα. Κι όλα μέσα της γίνονται ξανά κομμάτια.

 

Η Αλίκη κρύβεται απ’ την ζωή προσπαθώντας να γιατρέψει τις πληγές της και σιγά σιγά βυθίζεται στη θαυμαστή χώρα του Facebook. Εκεί εντελώς αναπάντεχα ένας μυστηριώδης Γάλλος θα γίνει «φίλος» της και θα αναζητήσει για λογαριασμό της τα

 

Για το βιβλίο και  τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι, Ρένα-Τσώλου Καραγιάννη, δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του Εγνατία TV, Ελένη Κίτσου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης.

 

Θα προσφωνήσει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, Αντιδήμαρχος κ. Φανουράκης Εμμανουήλ.

 

Η εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης.

 

Χορηγοί επικοινωνίας :

  • Ραδιοφωνικός σταθμός Ράδιο Τρίτο Ξάνθης
  • Ραδιοτηλεόραση Κανάλι 6
  • Πολιτιστικός σύλλογος Σπάρτακος ΄82.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button