ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ –ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ –ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ

-Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού .

           -Ο κίνδυνος να γυρίσουμε στη δραχμή άμεσος.

           -Η παντελής καταστροφή της όποιας ελάχιστης παραγωγικής βάσης καταφανής

            -Η επιστροφή της Ελλάδας 50 χρόνια πίσω προ των πυλών.

 

           Και όμως σ αυτή την Ελλάδα ,ο Ελληνικός λαός έδειξε και πάλι την την ‘’σοφία του’’.

&n

-Η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού .

           -Ο κίνδυνος να γυρίσουμε στη δραχμή άμεσος.

           -Η παντελής καταστροφή της όποιας ελάχιστης παραγωγικής βάσης καταφανής

            -Η επιστροφή της Ελλάδας 50 χρόνια πίσω προ των πυλών.

 

           Και όμως σ αυτή την Ελλάδα ,ο Ελληνικός λαός έδειξε και πάλι την την ‘’σοφία του’’.

           Επιδότησε με εκατομμύρια ψήφους τις πολιτικές δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

           Ανέβασε σε πρώτο πλάνο τους πολιτικούς αρχηγούς του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

           Σ αυτή την Ελλάδα ο ΄΄σοφός΄΄ λαός ,θέλησε  να τιμωρήσει λέει τους πρωταίτιους που μας οδήγησαν εδώ. Και καλά μέχρι εδώ.

          Όταν όμως  ο ΄΄σοφός΄΄ λαός  λέει να τιμωρήσει αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, εννοεί αυτούς που τα δύο τελευταία χρόνια  δεν κατάφεραν πλέον να δανείζονται και ξαφνικά χάθηκαν τα χρήματα ,τα δανεικά από την αγορά (από την πιάτσα).

          Κοινώς ‘’Μαύρη είναι η νύκτα στα βουνά ‘’ .Αδυνατεί δυστυχώς ‘’ο σοφός λαός’’ να αντιληφθεί ότι το έγκλημα δεν συντελέστηκε στο 2010 και 2011.

          Το έγκλημα συντελείται εδώ και τριάντα και πλέον χρόνια.

          Τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου ,ο Σημίτης και τελευταία ο Κώστας Καραμανλής (ο μικρός) ,διόριζαν όλους τους νεοέλληνες-πελάτες στο δημόσιο προς άγραν ψήφων.

          Τότε που όλοι εμείς οι νεοέλληνες της λούφας και παραλλαγής ,μεθυσμένοι και εκμαυλισμένοι από τα πολλά λεφτά που κυκλοφορούσαν αναιτίως, χειροκροτούσαμε τους μεγάλους ηγέτες μας.

          Τότε που οι σημερινοί πλειοδότες-σωτήρες και πάλι πλειοδοτούσαν και υπερθεμάτιζαν στην αύξηση των μισθών στο δημόσιο και τον διορισμό εκατοντάδων χιλιάδων άεργων δημοσίων υπαλλήλων.

          Χαρακτηριστική ήταν η ατάκα όλων μας ‘’Η πολύ δουλειά στη Γερμανία’’. Τότε που ψηφίζαμε ηγέτες που απλώς δανείζονταν για να καταναλώνουμε εμείς. Αυτή ήταν όλη ‘’η μεγαλειότητα και η σοφία’’ αυτών των χαρισματικών ηγετών της μεταπολίτευσης.

          Τότε που συστηματικά επί τριάντα χρόνια διαλυόταν η οποία παραγωγική βάση της χώρας. Τότε που εργοστάσια έκλειναν ή έφευγαν κακήν  κακώς  από τη Χώρα.

          Τότε που αντί η αγροτική παραγωγή να αναδιαρθρωθεί , να οργανωθεί και να γίνει ανταγωνιστική ,οι συνέλληνες αγρότες απολάμβαναν στα  καφενεία τις αναίτιες επιδοτήσεις και τις γιαλαντζί αποζημιώσεις από ΕΟΚ και Ελλάδα.

          Τότε που 1,5-2 εκατομμύρια Έλληνες έξυναν… τα νύχια τους στον τεράστιο –σπάταλο Δημόσιο τομέα.

          Τότε που ο κάθε άνεργος που έφευγε από την παραγωγή που διαλυόταν, άνοιγε εξ ανάγκης ένα λιανομάγαζο και ζούσε πουλώντας ένα παντελόνι τη μέρα.

          Τότε που διαλαλούσαμε ότι εμείς δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης!!!

          Τότε που οι όποιοι νουνεχείς και σώφρονες πολιτικοί ,επιστήμονες, άνθρωποι του πνεύματος αλλά και απλοί νεοέλληνες, ενώ έβλεπαν τον κατήφορο δεν τόλμησαν, πλην ελαχίστων να υψώσουν φωνή αφύπνισης του ‘’εκγυφτοποιημένου’’ πλην όμως ‘’σοφού λαού’’.

          Βλέπετε υπάρχει και το πολιτικό κόστος. Πώς να πεις την πικρή αλήθεια όταν το χάιδεμα στα αυτιά, μας βόλευε όλους, ασφαλώς βραχυπρόθεσμα.

          Τότε  αγαπητοί συνέλληνες πατριώτες έγινε το έγκλημα. Τότε που όλοι οι εγκληματίσαντες πολιτικοί γέμιζαν με μπαρούτι την  βραδυφλεγή  βόμβα που απλά έσκασε στα χέρια του Γιωργάκη. Βλέπετε ‘’αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ‘’,λέει σοφά μια παροιμία. Φυσικό ήταν αφού η βόμβα έσκασε στα χέρια του Γιωργάκη, πρώτος να τιναχθεί αυτός στον αέρα και φυσικά να τιναχθεί και ο Καρατζαφέρης και ο Σαμαράς, που έστω και αργά πήγε να βάλει πλάτη.

           Δυστυχώς ο ‘’ο σοφός Ελληνικός λαός’’  δεν μπορεί ακόμη και τώρα να καταλάβει ότι το όποιο μνημόνιο δεν έφερε την κρίση. Αντίθετα η εγκληματική διαχείριση της οικονομίας των τελευταίων τριάντα χρόνων έφερε την κρίση.

           Δυστυχώς δεν μπορεί να καταλάβει ότι  και μνημόνιο να μην το λέγαμε, σίγουρα έπρεπε εδώ και χρόνια να γίνουν τεράστιες μεταρρυθμίσεις που θα απαιτούσαν ξεβόλεμα πολλών, κόπο, θυσίες και πόνο.

         Όμως ακόμη και σήμερα ο ‘’ο σοφός λαός’’ θέλει να πείσει τον εαυτό του ότι υπάρχει ο εύκολος δρόμος, ο παλιός ,ο γνωστός σε όλους μας ,της λούφας και παραλλαγής. Ότι οι σημερινοί ‘’Επαναστάτες’’ λαϊκιστές και δημαγωγοί της Δημοκρατίας ,έχουν τον μαγικό τρόπο να μας βγάλουν από τα δύσκολα, χωρίς να κουραστούμε, χωρίς να δουλέψουμε, χωρίς να προσπαθήσουμε.

         Εύχομαι και ελπίζω να προλάβει ‘’ο σοφός ‘’λαός να καταλάβει , που τον οδηγούν οι λαϊκιστές ηγέτες πριν είναι πια αργά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 

Θέλει  τόλμη η αρετή Πατριώτες!!!

 

 

Για τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης

                                                            Υπεύθυνος θέματος

 

Κομνηνός Γεώργιος

Οικονομολόγος

 

 

 Όσοι συμφωνούν με τις Ομάδες Κοινωνικής Δράσης μπορούν να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας στο κινητό τηλέφωνο 6955696467,στο e-mail: okd2010@hotmail.com, στο facebook:Ομάδες Κοινωνικής Δράσης (omades Kinonikis Drasis) ή omades Kinonikis blockspot.com

Περιμένουμε τις ιδέες και τις προτάσεις σας.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button