Μήνυμα του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδη

Αγαπητέ Ξανθιώτη/σα,

φίλτατε ορθόδοξε, μουσουλμάνε, πομάκο, ρομά, τεμέτερον ελληνοπόντιε, το να ευχαριστήσω το κόμμα, τον πρόεδρο για την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και να αναφέρω τις γνωστές δηλώσεις για ανανέωση, άφθαρτα πρόσωπα, ηθικά, που όλοι εύχονται αλλά ελάχιστοι φρόντιζαν να γίνουν πράξη μέχρι τώρα και θα σε κουράσει και δεν θα σε κάνει σοφότερο.

Το ερώτημα της 17ης Ιουνίου δεν είναι εάν θα μείνουμε στο ευρώ, η γυρίσουμε στη δραχμή, δεν είναι καν εάν πρέπει το μνημόνιο να καταγγελθεί η να επαναδιαπραγματευθεί, ούτε ποιος έκανε τα ποιο πολλά σ

Αγαπητέ Ξανθιώτη/σα,

φίλτατε ορθόδοξε, μουσουλμάνε, πομάκο, ρομά, τεμέτερον ελληνοπόντιε, το να ευχαριστήσω το κόμμα, τον πρόεδρο για την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και να αναφέρω τις γνωστές δηλώσεις για ανανέωση, άφθαρτα πρόσωπα, ηθικά, που όλοι εύχονται αλλά ελάχιστοι φρόντιζαν να γίνουν πράξη μέχρι τώρα και θα σε κουράσει και δεν θα σε κάνει σοφότερο.

Το ερώτημα της 17ης Ιουνίου δεν είναι εάν θα μείνουμε στο ευρώ, η γυρίσουμε στη δραχμή, δεν είναι καν εάν πρέπει το μνημόνιο να καταγγελθεί η να επαναδιαπραγματευθεί, ούτε ποιος έκανε τα ποιο πολλά σκάνδαλα ή τις ποιο πολλές πράξεις κομανετσισμού (κωλοτούμπας). Επίσης επ’ ουδενί δεν δέχομαι να διαλέξω μεταξύ «του δικού τους λαϊκισμού (ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στην πολιτική αλητεία της μεταπολίτευσης». Διότι, την αλητεία μπορείς και πρέπει να την τιμωρείς, αλλά και ο λαϊκισμός, τιμωρεί την προοπτική, το όραμα και συνάμα είναι πλήρης αντίθετος με την σοβαρότητα, την ουσία και φυσικά με την ίδια την πολιτική, μιας και η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, «ο λαϊκισμός όμως σίγουρα δεν είναι εφικτός».

Το ερώτημα της 17ης Ιούνιου είναι ένα, να έχουμε αντιληφτεί ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία. Το όνειρο «να σπουδάσω το παιδί μου και να το βάλω στο δημόσιο», τελείωσε. Η αντίληψη, ότι είμαι αγρότης και μπορώ να ζω από τις επιδοτήσεις, τελμάτωσε. Το κατάπτυστο, κάνω επιχείρηση, για να κάνω υπερτιμολογήσεις να τσεπώσω την επιδότηση και αφού με πριμοδοτήσει ο εκάστοτε κομματάρχης, κλείνω την επιχείρηση μου, έλαβε τέλος. Το στρατηγικό ερώτημα, είναι τι θα παράγουμε σαν χώρα, σε ποιους τομείς θα επικεντρωθούμε, για να έχουμε ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου. Πόσο άμεσα θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες  μεταρρυθμίσεις, με άγνοια οποιουδήποτε πολιτικού κόστους, για να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Δεν πρέπει μόνο να επιζητάμε την οικονομική ευρωπαϊκή μας ισοτιμία με τα άλλα κράτη, πρέπει πλέον να στοχεύουμε και στην ισότιμη λειτουργιά ως κράτος και ως κοινωνία, με την Ευρώπη.

Τους 20.000 αγγίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης, οι άνεργοι στον Νομό Ξάνθης εκτινάζοντας τα ποσοστά της ανεργίας στο 35% του συνολικού πληθυσμού του Νομού, ένα από τα μεγαλύτερα, ως νομός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτούς τους πολίτες, δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά και αόριστα για ανάπτυξη στον νομό, να τους υποσχόμαστε δουλειές μερικής απασχόλησης στα εναπομείναντα συνεταιριστικά εργοστάσια, οι θέσεις στους καλλικρατικούς δήμους. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που θα τους δώσει ελπίδα και βεβαιότητα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Η λύση του αρδευτικού στον κάμπο, η στοχευόμενη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή της Σταυρούπολης, οι προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, στην περιοχή μας, σε υπηρεσίες και προϊόντα προστιθεμένης αξίας και τεχνολογίας, όπως είναι η e-value, o γερμανός και τα πλαστικά θράκης, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι συγκεκριμένες προτάσεις με άμεσες προοπτικές για το μέλλον του νομού και της τοπικής κοινωνίας μας. Επίσης, η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου, για πλήρη ανάπτυξη δικτύου τηλεθερμίας, στα πλαίσια που έγινε στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, από λιγνίτη εκεί,  είναι πρόταση που θα φέρει και θέσεις εργασίας αλλά και τεράστιο κοινωνικό όφελος, μιας και η θέρμανση αυτή τη στιγμή είναι από τις ποιο αναγκαίες και ποιο δαπανηρές ανάγκες.

                Κλείνοντας, στον να μπω σε περαιτέρω κριτική και χαρακτηρισμό στις κινήσεις των άλλων κομμάτων, στο παιδομάζωμα της ΝΔ και τον άκρατο λαϊκισμό και ασυνεννοησίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το θεωρώ σκόπιμο γιατί δεν είναι ούτε της πολιτικής μου αντίληψης ούτε θα προσφέρει κάτι παραπάνω, στο τι μέλλει γενέσθαι του τόπου. Από την επιλογή μου, στο ψηφοδέλτιο, φαίνεται με βεβαιότητα ότι βαδίζουμε για την πλήρη, ανανέωση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος, που είναι η κύρια έκφραση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Το να αλλάξουμε το κίνημα, δεν είναι εύκολο χρονικά, εδώ ένας πολιτιστικός σύλλογος να αλλάξει Δ.Σ., θέλει πάνω από μήνα, πόσο μάλλον ένα κόμμα. Είναι αναγκαίο και δεσμεύομαι ότι θα το αλλάξουμε. Η 6η Μαΐου, ενώ εμάς μας έβαλε μυαλό, δυστυχώς κάποιους άλλους τους φούσκωσε τα μυαλά, ενώ κάποιους άλλους τους άφησε αμετανόητους.

                Ο Αβραάμ Λίνκολ είχε δηλώσει, «Με μια σφαίρα σκοτώνεις έναν άνθρωπο, με μια ψήφο σκοτώνεις τα παιδιά σου», εμείς δυστυχώς από την μεταπολίτευση και μετά με δανεικά νομίζαμε ότι αγοράζαμε τα σωστά αλεξίσφαιρα για αυτά. Πλέον δεν υπάρχουν ούτε δανεικά, ούτε καν αλεξίσφαιρα σε παρακαταθήκη, οπότε στις 17ης κρίνονται πολλά παραπάνω από την δραχμή, το ευρώ και το μνημόνιο, αντι-μνημόνιο. Την δίκια μου επιλογή την γνωρίζεται, για την δίκια σας είστε σίγουρος/η;

                Θα έχουμε επικοινωνία εκ του σύνεγγυς, σύντομα.

 

Με εκτίμηση

Ανέστης Αντωνιάδης

Υπ. Βουλευτής Ν. Ξανθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button