21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012”

Το μήνυμα μιας Ελλάδας που αντιστέκεται και επενδύει στην παραγωγή έστειλε από την Κομοτηνή η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012”, τα εγκαίνια της οποίας προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.

 

Με 143 εκθέτες έναντι 118 της περσινής και 1.600 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιφέρειας σε πείσμα της οικονομικής κρίσης.

Το μήνυμα μιας Ελλάδας που αντιστέκεται και επενδύει στην παραγωγή έστειλε από την Κομοτηνή η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012”, τα εγκαίνια της οποίας προσέλκυσαν πλήθος κόσμου.

 

Με 143 εκθέτες έναντι 118 της περσινής και 1.600 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιφέρειας σε πείσμα της οικονομικής κρίσης. Η 21η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012”, στην οποία συμμετέχει σύσσωμος ο επιμελητηριακός κόσμος της περιοχής, πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΕΚΑΜΑΘ) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή, 27 Μαΐου. Στην έκθεση εκπροσωπούνται φέτος οι νομοί Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου, Δράμας, Λάρισας, αλλά και η Αθήνα, ενώ έχει δοθεί έμφαση στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των εναλλακτικών μορφών θέρμανσης, με σημαντική και την παρουσία του κλάδου των τροφίμων-ποτών.

“Η φετινή έκθεση παρουσιάζει την άλλη Ελλάδα, της παραγωγής, της δημιουργίας, της καινοτομίας. Την Ελλάδα που θέτει στόχους και εργάζεται για να τους πετύχει. Υπάρχουν και στη δύσκολη συγκυρία επιχειρηματίες που επενδύουν στην παραγωγή” σημείωσε κατά τα εγκαίνια ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, υπογραμμίζοντας τη συμμετοχή και τη στήριξη από τους τοπικούς φορείς. Παράλληλα, τόνισε πως η ΔΕΘ ΑΕ έχει αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και όλες της οι δράσεις κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τον δρόμο σε μια νέα εποχή, με νέους ανθρώπους, νέο όραμα και νέα δυναμική δείχνει η φετινή διοργάνωση, όπως ανέφερε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, κ. Αριστείδης Γιαννακίδης, καλώντας τον κόσμο της περιοχής να την στηρίξει και να την επισκεφθεί.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΔΕΚΑΜΑΘ, κ. Μιχάλης Ραγκούσης, σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα χτυπά στην Κομοτηνή η καρδιά του εμπορικού και παραγωγικού κόσμου της περιφέρειας, που  δίνει μέσω της συμμετοχής του στην έκθεση το παράδειγμα.

Την προοπτική και τις δυνατότητες της περιφέρειας σηματοδοτεί η αναβαθμισμένη παρουσία του επιχειρηματικού κόσμου στην 21η Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2012, όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης, ευχόμενος η επόμενη διοργάνωση να πραγματοποιηθεί σε μια καλύτερη συγκυρία.

Τέλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Μαρωνείας-Σαπών, κ. Μιχάλης Μοσχίδης χαρακτήρισε την έκθεση μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να φανούν οι δυνατότητες της περιοχής και σημείωσε ότι είναι στο χέρι μας με τις επιλογές μας να βοηθήσουμε την οικονομία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button