ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟ Γ. ΚΩΤΟΥΛΑ

Σε έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού τιμήθηκε η Ξάνθη στο πρόσωπο του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Γιώργου Κωτούλα, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, ώρα 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί και πολλές ξανθιώτες της Θεσσαλονίκης, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου Γ.

Σε έναν από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης – Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τουρισμού τιμήθηκε η Ξάνθη στο πρόσωπο του Δικτύου Λόγου και Πράξης και του Γιώργου Κωτούλα, τη Δευτέρα 28 Μαΐου 2012, ώρα 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλοί και πολλές ξανθιώτες της Θεσσαλονίκης, συγγενείς και φίλοι του τιμώμενου Γ. Κωτούλα, φιλότεχνοι / φιλότεχνες Θεσσαλονικείς.

Στην αρχή μίλησαν για το Δίκτυο Λόγου και Πράξης και την ποίηση του Γ.Κωτούλα η Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, Δημοτική Σύμβουλος και Φιλόλογος κυρία Θεοδώρα Λειψιστινού, καθώς και ο κ. Χαράλαμπος Τσολάκης, Βιβλιοθηκονόμος – Γραμματέας Βιβλιοθηκονόμων Βόρειας Ελλάδας. Και οι δύο εξέφρασαν το θαυμασμό τους και για το έργο του Δικτύου και για την ποιητική δημιουργία του κ. Κωτούλα.

Παράλληλα με τις ομιλίες προβαλλόταν εικόνες και βίντεο από τη δράση του Δικτύου, το Μονοπάτι της Ζωής, τις Φωλιές Βιβλίου, το Φιλελλήνων Σήμα.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο φιλόλογος – συγγραφέας, συντονιστής του Δικτύου κ. Θανάσης Μουσόπουλος. Στην αρχή ανέγνωσε χαιρετισμό του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη, που ανάμεσα στα άλλα αναφέρει :

« Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Συνάδελφοι του Δήμου Θεσσαλονίκης,

Ως πρώτος πολίτης της Ξάνθης νιώθω χαρά και περηφάνια για την τιμή που απονέμετε στην Ξάνθη, στο Δίκτυο Λόγου και Πράξης και στον Γιώργο Κωτούλα.

Είμαστε περήφανοι για την πολυσχιδή δράση του Δικτύου, που εδώ και δύο χρόνια παρουσιάζει στην πόλη μας μια ομάδα πρωτοπόρων εθελοντών με επικεφαλής το φίλο κύριο Θανάση Μουσόπουλο, δραστήριο φιλόλογο και συγγραφέα.

Είμαστε περήφανοι για την ποιητική παρουσία του κ. Γιώργου Κωτούλα, ο οποίος γράφει ποίηση που μιλά στις ψυχές όλων μας. Μαζί με τη δημιουργία των κ. Θάνου Μαυροδή, Αντώνη Μουσαδέ και Άγγελου Μουρβάτη η τιμητική σας εκδήλωση παρουσιάζει πλευρές από τη σύγχρονη ξανθιώτικη ταυτότητα.

Λυπούμαι που, λόγω προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, αδυνατώ να παραβρεθώ στην εκδήλωσή σας.

Εύχομαι επιτυχία και συνέχιση της συνεργασίας μας».

Κατόπιν, ο Συντονιστής του Δικτύου Λόγου και Πράξης Θανάσης Μουσόπουλος αναφέρθηκε στη δημιουργία και δράση του Δικτύου, μίλησε και εγκαινίασε την έκθεση έργων του Θάνου Μαυροδή που εκτίθενται στο Φουαγιέ, ενώ παρουσίασε τις ποιητικές συλλογές του Γ. Κωτούλα. Ο ίδιος ο ποιητής μίλησε για το Δίκτυο και την ποίησή του και διάβασε δημοσιευμένα και αδημοσίευτα ποιήματά του. Η βραδιά έκλεισε με μουσική από τον Αντώνη Μουσαδέ και τον Άγγελο Μουρβάτη, που απέδωσαν δέκα τραγούδια που έγραψαν πάνω σε στίχους του Γ. Κωτούλα.

Στην όλη οργάνωση της παρουσίας αυτής στη Θεσσαλονίκη σημαντική ήταν η συμβολή του κ. Χαρ. Τσολάκη, που αναδείχθηκε θερμός πρεσβευτής του Δικτύου εκτός Ξάνθης.

Όλοι/ όλες όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Βαφοπούλειου, συγκινήθηκαν – οι ξανθιώτες – και εξέφρασαν το θαυμασμό τους οι θεσσαλονικείς για το έργο του Δικτύου και τους ξανθιώτες δημιουργούς.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button