Ξίφη σε αξιωματικούς που υπηρετούν στον Έβρο έδωσε ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος,που επισκέφθηκε τη περιοχή. Ο ΥΕΘΑ πήγε σε μια περιοχή που τη ξέρει καλά και στην οποία επί αρχηγίας του είχε ξεκινήσει το έργο της τάφρου.

Ξίφη σε αξιωματικούς που υπηρετούν στον Έβρο έδωσε ο ΥΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος,που επισκέφθηκε τη περιοχή. Ο ΥΕΘΑ πήγε σε μια περιοχή που τη ξέρει καλά και στην οποία επί αρχηγίας του είχε ξεκινήσει το έργο της τάφρου. Ρωτήθηκε γι΄ αυτό από δημοσιογράφους,αρνήθηκε να απαντήσει .υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για “επιχειρησιακό ζήτημα”.

΄Ολη η δήλωση Φράγκου,αλλά και η συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους του Τύπου για τη μαζική παρουσία τους και το ενδιαφέρον το οποίο επέδειξαν σε αυτή τη σεμνή τελετή, της απονομής των ξιφών στους Έλληνες και στις Ελληνίδες αξιωματικούς. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, διότι δεν ήμασταν μόνοι μας. Βρίσκονταν εδώ οι φίλοι τους, οι συγγενείς τους και πολύς κόσμος, παρουσία του Σεβασμιοτάτου και των λοιπών επισήμων. Η σημειολογία είναι μία και μόνη. Είμαστε εδώ, στην ακριτική περιοχή του Έβρου, όχι απλώς για να παριστάμεθα, αλλά για να αποτελούμε τη σιωπηλή, ισχυρή δύναμη που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κάνει σκέψεις και να αμφισβητήσει πάνω από όλα την εθνική μας κυριαρχία».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε Υπουργός πλέον Αρχηγέ.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Είμαι ένας υπηρεσιακός υπουργός για ορισμένο χρόνο και η πατρίδα μας δεν νομίζω ότι ποτέ εκάμφθη.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το ελληνικό έργο του Στρατού κύριε Υπουργέ, στον Έβρο. Ξεκινήσατε κάποια πράγματα ως Αρχηγός.

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Εγώ δεν θα αναφέρω τι έχω ξεκινήσει ως Αρχηγός. Εγώ ξέρω ότι συμβιώνουμε εδώ και αρκετές δεκαετίες με τους Εβρίτες, είμαστε σε αγαστή συνεργασία και όπου μπορούμε να προσφέρουμε ή να παράγουμε αναπτυξιακό έργο, το κάνουμε με όλη μας την καρδιά και με όλη μας την ψυχή, γιατί πραγματικά μας αγαπάτε και εμείς πρέπει να το ανταποδώσουμε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Συγκεκριμένα για την τάφρο του Έβρου, έχουμε κάποιες εξελίξεις;

Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Να μου επιτρέψετε επειδή αφορά επιχειρησιακό έργο, να μην αναφερθώ.