Ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων στην περιφέρεια ΑΜΑΘ

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της ΑΜ-Θ Βασίλη Πιτσινίγκο και στελέχη της ΕΔΑ ΠΑΜΘ, είχε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2012, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ (ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ) Δρ.

Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Παύλο Δαμιανίδη, τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της ΑΜ-Θ Βασίλη Πιτσινίγκο και στελέχη της ΕΔΑ ΠΑΜΘ, είχε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2012, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΜΟΔ ΑΕ (ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ) Δρ. Μάριος Καμχής στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι ο συντονισμός των ενεργειών, η παροχή της απαραίτητης τεχνικής βοήθειας αλλά και η επίλυση προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2007 2013 (ΕΣΠΑ), το κλείσιμο των ημιτελών έργων του Γ’ ΚΠΣ, ο σχεδιασμός για την Διαχείριση των Απορριμμάτων, καθώς και η πρόοδος των έργων προτεραιότητας.

Ο κ. Καμχής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους ρυθμούς και την  πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητα ότι  θα αξιοποιηθούν όλα τα Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που η χώρα έχει στη διάθεση και χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκούς πόρους.

Ο Περιφερειάρχης στην  συνάντηση επανάλαβε την θέση της Περιφέρειας για αξιοποίηση κάθε χρηματοδοτικού πόρου που θα συμβάλει στην υλοποίηση της αναπτυξιακής πρότασης της Περιφέρειας και στην υπέρβαση της κρίσης.

Ο κ. Γιαννακίδης για μία ακόμη φορά εξήρε το έργο της διαχειριστικής Αρχής τονίζοντας ότι μέχρι το τέλος της προγραμματικής περιόδου η δυναμική της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων και συμβασιοποίησης έργων θα φέρουν την Περιφέρεια στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά, δημιουργώντας ταυτόχρονα τις υποδομές για την νέα εποχή και το ρόλο που η Περιφέρεια καλείται να διαδραματίσει στη νέα οικονομία και στη νέα γεωγραφία.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button