ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΣΗΜΑ

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης με τις δράσεις του θέλει να αξιοποιήσει τον άνθρωπο και τη φύση, να αναδείξει το πρόσωπο της πόλης μας, συμβάλλοντας στη συνολική της ανάπτυξη.

Το Δίκτυο Λόγου και Πράξης με τις δράσεις του θέλει να αξιοποιήσει τον άνθρωπο και τη φύση, να αναδείξει το πρόσωπο της πόλης μας, συμβάλλοντας στη συνολική της ανάπτυξη. Το Μονοπάτι της Ζωής, οι Φωλιές Βιβλίου, η αξιοποίηση του μικρού μας Θεάτρου όλο το χρόνο, οι Γιορτές του Κόσυνθου, η Ημερίδα ‘Πόλη – Πολιτική – Πολιτισμός», όλα τα έργα μας αυτά, με την κατάλληλη δημοσιότητα είχαν σημαντική απήχηση στην ελληνική, φρονούμε όμως ότι μπορούν να έχουν απήχηση και στη διεθνή κοινή γνώμη.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση παρουσιάζουμε το ‘Φιλελλήνων Σήμα’.

Στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Μονοπάτι της Ζωής, διαμορφώθηκε ένα μνημείο προς τιμήν των Φιλελλήνων οι οποίοι κατά την περίοδο της επανάστασης του 1821 αλλά και στους πολέμους του 19ου και 20ου αιώνα στήριξαν την πατρίδα μας και τα δίκαιά της. Φιλέλληνες όμως και κατά την περίοδο της ειρήνης, στα Γράμματα, στις Επιστήμες και στις Τέχνες αναγνωρίζουν χάριτες στο διαχρονικό ελληνικό πνεύμα. Κατά τις δύσκολες μέρες που περνάμε, Φιλέλληνες σε όλες τις χώρες του πλανήτη πρωτοστατούν για τα δίκαιά μας, λέγοντας ‘όλοι είμαστε Έλληνες’.

Το ‘Φιλελλήνων σήμα’ θα τιμά όλους τους φιλέλληνες, όπου γης.

Όλες οι επιγραφές στο μνημείο είναι γραμμένες στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, φρονώντας ότι θα γίνει ένα σημείο αναφοράς και εκτίμησης.

Πολλοί και πολλές εθελοντές εργάστηκαν για την πραγματοποίηση αυτού του έργου ή συνεισέφεραν υλικά και πνευματικά. Το μνημείο οφείλεται εν πολλοίς στο μεράκι και στην εργατικότητα του Γιώργου Κωτούλα. Η πόλη μας, ο Δήμος πρέπει να νιώθει περηφάνεια για τη συμμετοχή σε Ανθρώπων έργα. Κατά τα εγκαίνιά του θα αποδοθούν σε όλους/όλες οι δέουσες τιμές.

Μέσα από τα δύσκολα ομορφαίνει το Μονοπάτι της Ζωής – Ωραίος και Σκληρός Ελληνισμός

 

Θανάσης Μουσόπουλος

Συντονιστής Δικτύου Λόγου και Πράξης

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button