Παράδοση Ελαιολάδου στην Ξάνθη

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ξανθιωτών στην πρωτοβουλία για τη διανομή ελαιολάδου απευθείας από παραγωγούς του Πύργου. Η παράδοση έγινε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου και οι ποσότητες εξαντλήθηκαν. Τα μέλη της κίνησης εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα του δόθηκε.

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των Ξανθιωτών στην πρωτοβουλία για τη διανομή ελαιολάδου απευθείας από παραγωγούς του Πύργου. Η παράδοση έγινε το πρωί της Πέμπτης 17 Μαΐου και οι ποσότητες εξαντλήθηκαν. Τα μέλη της κίνησης εκφράζουν τη λύπη τους για το γεγονός ότι η ζήτηση ήταν πολύ μεγαλύτερη από την ποσότητα του δόθηκε. Όμως, δυστυχώς, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι λόγω της μεγάλης απόστασης για τον παραγωγό και του ευπαθούς χαρακτήρα του προϊόντος, οι ποσότητες έπρεπε να παραγγελθούν από την Κίνηση έγκαιρα και με βάση όσες παραγγελίες είχαν δώσει οι πολίτες της Ξάνθης είτε ηλεκτρονικά, είτε τηλεφωνικά. Επειδή η Κίνηση θα επαναλάβει την παράδοση ελαιολάδου, καλεί του Ξανθιώτες να εκδηλώνουν έγκαιρα το ενδιαφέρον τους.

 

Στόχος επετεύχθη

Πέρα από τη διανομή των προϊόντων, ο δεύτερος στόχος της Πρωτοβουλίας που είναι η παρέμβαση στη διακύμανση της τιμής του ελαιολάδου, πέτυχε επίσης το σκοπό  τοπικά και πανελλαδικά καθώς οι μεγάλες αλυσίδες αναγκάζονται να μειώνουν τα κέρδη τους προς όφελος των καταναλωτών. Παράλληλα όμως, η Κίνηση Ενεργών Πολιτών κάνει γνωστό ότι η έρευνα της αγοράς έχει δείξει πως οι επαγγελματίες της Ξάνθης, τα συνοικιακά, κεντρικά και περιφερειακά μίνι μάρκετ και οι συνεταιρισμοί των παντοπωλών, διαθέτουν  ελαιόλαδο σε εξαιρετική ποιότητα και σε πολύ πιο ανταγωνιστική τιμή από τις ξένες αλυσίδες.

 

Επίσης η Κίνηση οφείλει να πληροφορήσει το κοινό ότι στη διάρκεια της παράδοσης, μετά από καταγγελία συμπολίτη, υπήρξε έλεγχος από το Τμήμα Εμπορίου της ΠΕ Ξάνθης, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Ελήφθησαν δείγματα του ελαιολάδου για έλεγχο των χαρακτηριστικών σε Χημείο ενώ παραδόθηκαν τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία που εκδόθηκαν για τη διακίνηση του προϊόντος. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος παραγωγός έχει παραδώσει πρόσφατα ελαιόλαδο στο Δήμο Τοπείρου με άριστες εντυπώσεις και αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρξε η συνεργασία μαζί του.

 

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η επόμενη πρωτοβουλία για διανομή αγροτικών προϊόντων απευθείας από παραγωγούς καθώς αγκαλιάζεται από το σύνολο των πολιτών της Ξάνθης και αναγκάζει την Κίνηση να συνεχίσει τις προσπάθειές της.

 

Θα συνεχιστεί η διανομή πατάτας την Κυριακή

 

Ταυτόχρονα, την Πέμπτη 17/5, έγινε διανομή πατάτας από την Άνω Βροντού Σερρών, χωρίς παραγγελίες, για το κοινό της Ξάνθης. Λόγω της βροχόπτωσης που διέκοψε τη διαδικασία, οι πατάτες αποθηκεύτηκαν στην Ξάνθη και η διανομή τους θα συνεχιστεί την Κυριακή 20 Μαΐου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα στην τιμή των 5 ευρώ ανά 17κιλο σακί.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button