5ο Σεμινάριο μαγειρικής με την βραβευμένη CHEF Στέλλα Σπανού στο ΙΘΤΠ

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσηςσυνεχίζει, την Τετάρτη 23 Μαΐου  2012, στις 17.00, σε  συνεργασία με την βραβευμένη CHEF  Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής  για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσηςσυνεχίζει, την Τετάρτη 23 Μαΐου  2012, στις 17.00, σε  συνεργασία με την βραβευμένη CHEF  Στέλλα Σπανού τον κύκλο σεμιναρίων μαγειρικής  για τις κουζίνες της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Σεμινάριο του Μαΐου έχει θέμα:

  

«Γλυκά κουταλιού / ταψιού»

 

Σκοπός των μαθημάτων είναι η γνωριμία με την ιδιαίτερη  παραδοσιακή κουζίνα της Μακεδονίας και της Θράκης δίνοντας έμφαση στην χρήση των τοπικών προϊόντων που παράγονται σε αυτή την περιοχή, με κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των τοπικών γεύσεων, σε μια εποχή που χάνουμε την παραδοσιακή μας γεύση και κληρονομία εξαφανίζοντας την γευστική μας κουλτούρα.

 

Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι τέσσερις ώρες, θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.

 

Η chef Στέλλα Σπανού είναι μέλος της λέσχης αρχιμαγείρων Ελλάδος και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και φωτογράφος γαστρονομίας.

  • Επιμελείται μενού και μπουφέδες  για εκδηλώσειςσε Ελλάδα και εξωτερικό με τοSTELLAS HOME CATERING, διοργανώνει γαστρονομικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ, συνεργάζεται με γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές, της Ελλάδος και του εξωτερικού, για την προβολή της παραδοσιακής κουζίνας.
  • Ως συγγραφέας γαστρονομίας έχει γράψει τα βιβλία «Έρωτας Γεύσεων», «Θρακιώτικες μυρωδιές και γεύσεις» και «Καβάλας γεύσεις».
  • ·       Υπό έκδοση βρίσκονται  τα βιβλία της «Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» και «Χαλκιδικής μαγειρέματα».

 

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του Φώτη Ραξιώνη/ExpressMarket,των κρεοπωλείων «Μπατζακίδη» και του Οίνου «Σγουρίδη».

 

Πληροφορίες εγγραφές στα τηλέφωνα της γραμματείας, 254102663529282 καθημερινά 10:00-14:00 και 18:00-21:00.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button