Υπογράφηκε η σύμβαση εκτέλεσης του έργου : «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ»

Υπογράφηκε σήμερα, στις 10-05-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, στο Δημαρχιακό Κατάστημα  Ξάνθης, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου : «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ», μεταξύ του κ. Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.- ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε., κ.

Υπογράφηκε σήμερα, στις 10-05-2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13.00, στο Δημαρχιακό Κατάστημα  Ξάνθης, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου : «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ», μεταξύ του κ. Δημάρχου Ξάνθης, κ. Μιχαήλ Στυλιανίδη και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α.Ε.- ΖΕΥΞΗ Α.Τ.Ε., κ. Αθανάσιου Εκμεκτσή.

    Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.400.000,00 ευρώ και μετά την έκπτωση ποσοστού 46,66%, που δόθηκε από την ανάδοχο Κ/Ξ, το ύψος της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό του 1.875.754,05 ευρώ. Χρηματοδοτείται σε ποσοστό 100%, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Α.Μ.Θ. 2007-2013 (ΕΣΠΑ). Η διάρκεια κατασκευής του είναι δώδεκα μήνες.  

   Το έργο αφορά τις εργασίες που απαιτούνται για την επέκταση της οδού Σάρδεων μέσω του Στρατοπέδου Στεφανίδη έως την οδό Εθελοντή Αιμοδότη και τη βελτίωση τμήματος της οδού Εθελοντή Αιμοδότη στο σημείο συμβολής των δύο οδών.

   Ο υπό κατασκευή δρόμος θα λειτουργήσει ως ¨περιφερειακός¨ και θα επιτρέψει την εκτροπή της διαμπερούς κίνησης των οχημάτων από και προς την ορεινή περιοχή καθώς και την πιο εύκολη πρόσβαση από και προς το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

    Η διατομή του δρόμου είναι πλάτους 20,00μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, οι οποίες θα διαχωρίζονται από νησίδα πρασίνου. Επίσης προβλέπονται πεζοδρόμια, που θα χωρίζονται από τις λωρίδες κίνησης οχημάτων με νησίδες πρασίνου, δύο (2) λωρίδες κίνησης ποδηλάτων πλάτους ενός μέτρου ανά κατεύθυνση καθώς και διάδρομος από ειδικές πλάκες για την εξυπηρέτηση ατόμων περιορισμένης όρασης. Περιλαμβάνεται  εγκατάσταση  δικτύου οδοφωτισμού και φωτεινή σηματοδότηση των δύο κόμβων της οδού. Στην περιοχή του στρατοπέδου θα κατασκευασθεί υπόγεια διάβαση για την επικοινωνία των δύο τμημάτων αυτού και περίφραξη.

   Η κατασκευή του έργου θα αρχίσει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button