Επίπλαστα αποτελέσματα… επίπλαστες ελπίδες!

Του Παν. Β.

Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Δημοσιογράφου

 

Το στερεότυπο που θα λεχθεί από όλους, ότι δηλαδή «οι εκλογές της 6ης Μαϊου, είναι η πτώση του δικομματισμού, είναι η νέα μεταπολίτευση», ισχύει για όλη την υπόλοιπη χώρα, εκτός Θράκης και δη εκτός Ξάνθης και Ροδόπης, όπως και τα μεγάλα αστικά κέντρα και εξηγώ ευθείς αμέσως το γιατί.

Στη Θράκη, το εκλογικό αποτέλεσμα το επηρεάζει άμεσα και προκλητικά το μουσουλμανικό στοιχείο, που δυστυχώς δεν ψηφίζει με γνώμονα τον τόπο και το συμφέρον, αλλά τι επιτάσσει το Τουρκικό Προξενείο, λειτουργεί δηλαδή ως ένας εξωθεσμικός παράγοντας αλλοιώνοντας την πραγματική βούληση του θρακιώτικου λαού. Θεωρώ λοιπόν ότι κανένα κόμμα ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα, δεν μπορεί να πανηγυρίζει για επιτυχές αποτέλεσμα, όταν στα σπλάχνα του, έχει ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου.

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έκριναν τα αποτελέσματα οι Μετανάστες, όλοι αυτοί που απειλήθηκαν με τον έναν ή άλλο τρόπο, και βρήκαν «στέγη» σε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και άλλες δυνάμεις. Εκεί βρήκαν «στέγη» και οι δυσαρεστημένοι ΠΑΣΟΚ.

Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο λαός εκφράστηκε στις περιοχές αυτές.

Εκφράστηκαν δυστυχώς ομάδες κοινωνικές, που είτε καθοδηγούνται είτε βρήκαν πολιτικά «καταφύγια», πάνω στην απόγνωσή τους.

Συνεπώς, το αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου, εκτός όλων των συμβολισμών που εμπεριέχει για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και αναδιανομή του πολιτικού «πλούτου», σε δεύτερη ανάγνωση, εμπεριέχει και ένα σοβαρό νόημα και πλέον δίλλημα:

-Θα πρέπει να συνεχίζουν να ψηφίζουν σε μικτά τμήματα οι μουσουλμάνοι και μετανάστες;

Η Θράκη, η Ξάνθη και  Ροδόπη, θέλουν επιτέλους να δουν τις ψήφους τους να αντιπροσωπεύονται στη Βουλή, όποιοι και αν είναι αυτοί και όχι να αλλοιώνονται.

Η Α’ Θεσσαλονίκης, η Β’ Αθηνών και Πειραιά, θέλουν και αυτές οι περιοχές, να βλέπουν τις ψήφους τους να φτάνουν στη Βουλή και όχι να καθορίζονται από μετακινούμενες μάζες…

Ολες αυτές οι κοινωνικές ομάδες, που είτε καθοδηγούνται, είτε εξαγοράζονται, είτε εκβιάζονται για μία κουταλιά φαγητού, δεν είναι δυνατό να καθορίζουν το μέλλον μας, γιατί πολύ απλά ζουν με καθόλα επίπλαστες ελπίδες.

Μετά λοιπόν την ηρεμία που πρέπει να επικρατήσει, «διαβάζοντας» και αξιολογώντας το εκλογικό αποτέλεσμα σε όλα τα επίπεδα για την 6η Μαϊου, είναι υποχρέωση όλων κομμάτων, παλαιών και νέων, να σκεφτούν την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ του εκλογικού αποτελέσματος, μιας επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, που δυστυχώς δεν θα αργήσει να έρθει…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button