Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη θερινή περίοδο του 2012 στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου 2012.

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη θερινή περίοδο του 2012 στο λιμάνι της Καβάλας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου 21 Απριλίου 2012. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο VOYAGER σημαίας Μπαχάμες, προερχόμενο από την Μύκονο με Αμερικάνους και Ευρωπαίους τουρίστες.

Στο  πλαίσιο της καλύτερης υποδοχής και φιλοξενίας των επισκεπτών στον Αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο Βαπτιστήριο της Λυδίας, αλλά και αυτών που επισκέφθηκαν τα Στενά του Νέστου και την πόλη της Ξάνθης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Πολιτισμός – Τουρισμός) προγραμμάτισε και υλοποίησε τις παρακάτω ενέργειες:

  • Παρουσία διανομή έντυπου υλικού, στην Αγγλική γλώσσα για τον Απόστολο Παύλο στο χώρο του Βαπτιστήριου της Λυδίας, με ειδικό διαμορφωμένο stand σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως  και Θάσου.
  • Ενημέρωση του Δήμου Τοπείρου για την επίσκεψη των περιηγητών στην περιοχή του Δήμου (Τοξότες- Γαλάνη) με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση από τους καταστηματάρχες της περιοχής.
  • Ενημέρωση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τη διανομή έντυπου υλικού κατά την άφιξη στην πόλη. Ενημέρωση του Δήμου Ξάνθης για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους από τους καταστηματάρχες της πόλης.

Στόχος όλων των φορέων είναι η προσέλκυση και άλλων κρουαζιερόπλοιων στην Καβάλα ενδυναμώνοντας τον τομέα του τουρισμού κρουαζιέρας ο οποίος μπορεί να δώσει μία ακόμη δυναμική ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος στο σύνολο της περιοχής μας.

Για την Καβαλά η «Δημοφέλεια» του Δήμου Καβάλας είχε  ετοιμάσει ένα ειδικό πρόγραμμα υποδοχής για τους επισκέπτες με καλωσόρισμα, περιήγηση στην πόλη και γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα.

Η άριστη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η εξαιρετική συνεισφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου και η υποδειγματική συμπεριφορά των επαγγελματιών της Καβάλας και της Ξάνθης, επισφράγισαν την επιτυχία της επίσκεψης, καθώς το κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφτεί εκ νέου την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα να αποτελέσει η περιοχή μας προορισμό τουρισμού υψηλών προδιαγραφών έγινε προδιαγράφοντας ευοίωνη συνέχεια.