ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑΟΣ κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ –

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Καβάλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε τα εξής:

 

Για τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής

Βεβαίως υπάρχει η απάντηση. Το έχουμε δώσει σε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο. Μην το διαβάσω και κουράσω τον κόσμο. Αν θέλετε διαβάστε το και τότε θα με ψηφίσετε.

Κατ΄ αρχήν «γιατί ψηφίζω Καρατζαφέρη;».

Γιατί είναι ο μόνο πολιτικός που βάζει την Ελλάδα πάνω από το κόμμα του. Αυτό είναι αληθινό.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στην Καβάλα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε τα εξής:

 

Για τους αναποφάσιστους της τελευταίας στιγμής

Βεβαίως υπάρχει η απάντηση. Το έχουμε δώσει σε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο. Μην το διαβάσω και κουράσω τον κόσμο. Αν θέλετε διαβάστε το και τότε θα με ψηφίσετε.

Κατ΄ αρχήν «γιατί ψηφίζω Καρατζαφέρη;».

Γιατί είναι ο μόνο πολιτικός που βάζει την Ελλάδα πάνω από το κόμμα του. Αυτό είναι αληθινό. Έτσι δεν είναι; «Βλέπει» ποιο είναι το συμφέρον της χώρας, όταν οι άλλοι πολιτικοί δεν το «βλέπουν» και εθελοτυφλούν για το ποιο είναι το συμφέρον της χώρας. Δεν μένει αγκυλωμένος και δογματικός, αλλά διαλεκτικός και αποφασιστικός.

 

Γιατί είναι ίσως ο μόνος πολιτικός, ο οποίος έχει δουλέψει στη ζωή του τόσο πολύ και έχει πετύχει σε ό,τι έχει κάνει. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να σας πω. Μόνο για αυτό θα έπρεπε να με ψηφίσετε. Εγώ έχω δουλέψει και αυτός που έχει δουλέψει έχει εμπειρία. Ξέρει να διαπραγματευτεί. Αυτό δεν το ξέρει το παιδί από το Κολλέγιο, που στα 26 του έγινε βουλευτής. Αυτός δεν ξέρει να διαπραγματευτεί, γιατί δεν έχει εμπειρίες. Και για αυτό πέσανε πάνω στα ύφαλα. Εκείνες τις ημέρες τους έλεγα: «Ξέρετε πόκερ;», γιατί ούτε πόκερ δεν ήξεραν. Και δεν ήξεραν πόκερ, γιατί σε όλη τη ζωή τους ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου έπαιζαν μονόπολη. Μέχρι εκεί ήταν. Τους έλεγα ξακάθαρα. «Έχει “πενταράκια” η Μέρκελ και όχι “φουλ του άσσου”». Δεν μπορεί να μας διώξει από το ευρώ, δεν μπορεί να πτωχεύσει η χώρα. Και τότε μου λένε: «Δεν ρισκάρουμε». Και αφού τότε υπέγραψαν φαρδειά-πλατειά, λέει η Μέρκελ στο BBC «Τα κορόϊδα. Δεν θα τους διώχναμε. Δεν μπορούσαν να φύγουν από το ευρώ». Αυτά λοιπόν που εγώ μπορούσα και «έβλεπα» αυτοί το αγνοούσαν. Ξεκάθαρα τα πράγματα.

 

Ο κ. Σαμαράς ήταν 11 χρόνια εκτός πολιτικής. Και σας ερωτώ εσάς τους δημοσιογράφους. «Τι έκανε ο κ. Σαμαράς αυτά τα 11 χρόνια;» Πείτε μου τι έκανε ένας άνθρωπος εκτός πολιτικής, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά μας… Ξεκίνησα γιος σανοπώλη, είμαι περήφανος για τον πατέρα μου, δεν ήταν πρωθυπουργός, δεν ήταν υπουργός, δεν ήταν μεγαλογιατρός, ένας σανοπώλης ήταν. Με έμαθε όμως να δουλεύω, έγινα γαλατάς, έγινα ραδιοφωνικός παραγωγός, από εκεί και πέρα την πορεία μου την ξέρετε.

Είμαι το μόνο μέσο ενημέρωσης, το μόνο – ΤΟ ΜΟΝΟ – και επαίρομαι για αυτό, που δεν απέλυσε κανένα δημοσιογράφο ή τεχνικό. Το μόνο που δεν έκανε μείωση ούτε 10 ευρώ σε κανέναν.

Όπως είμαι και το μόνο κόμμα που δεν χρωστάω στην Ελλάδα. ΤΟ ΜΟΝΟ. Γιατί; Γιατί έμαθα από μικρό παιδί να εξοικονομώ και το ένα ευρώ, τη μία δραχμή. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν αυτοί. Θα σώσουν την οικονομία της Ελλάδος αυτοί, οι οποίοι δεν μπορούν να σώσουν τα κόμματά τους. Για αυτό να με ψηφίσετε.

 

Για την επομένη των εκλογών

Η στείρα αγκύλωση του «όχι» και όλα αυτά τα τετριμμένα, τα λαϊκά, δεν μπορεί να είναι συνοδός. Εκείνο το βράδυ χρειάζεται Υ-ΠΕΥ-ΘΥ-ΝΟ-ΤΗ-ΤΑ! Αυτό και μόνο θα σας πω. Υπευθυνότητα. Πρέπει να καταλάβετε πολύ καλά ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ΔΕΝ μπορεί να είναι οι οδηγοί. Αν θα θέλουν θα είναι οι επιβάτες. Πίσω. Με δεμένα τα χέρια δεν μπορείς να οδηγήσεις το «λεωφορείο η Ελλάς». Αυτό πρέπει να το καταλάβεις. Εμείς θα είμαστε εκεί, ως εγγύηση για τον διάλογο για την επόμενη μέρα.

 

Για τον επιλογή Παπαδήμου

Το Νοέμβριο, η Ελλάδα έφτασε στον Ιούλιο του 1974. Θυμίζω Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Σαμαράς και Παπανδρέου, δεν μπορούσαν να τα βρουν. Προσέφεραν την πρωθυπουργία στον κ. Διαμαντούρο, στον κ. Σκουρή, στον κ. Ρουμελιώτη, στον κ. Κακλαμάνη. «Μοιράζανε» την πρωθυπουργία. Αυτό το ξεπούλημα. Και φτάσανε την Τετάρτη να μου τηλεφωνήσουν και να μου πουν τα εξής: Γ. Παπανδρέου: «Γιώργο συμφωνήσαμε θεσμικά σε Πετσάλνικο». «Ποιος συμφώνησε;». «Ο Αντώνης και εγώ». Του λέω: «Είσαι με τα καλά σου; Έρχομαι πάνω». Και επειδή τον φόβισα στο τηλέφωνο, πήγαν σε ένα δωμάτιο ο κ. Παπούλιας, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, θαρρώ πως ήταν και ο Πετσάλνικος να δουν τι έγινε. Και το «έσπασα» με τον τρόπο που το «έσπασα». Γιατί αν είχαμε αφήσει τον Πετσάλνικο να γίνει πρωθυπουργός, που ήθελαν αυτοί οι δύο, είναι προφανές ότι σήμερα στις τσέπες μας θα είχαμε δραχμές. Τόσο τους κόβει. Και επέμεινα να ήταν αυτός που ήταν.

Την Κυριακή το βράδυ λοιπόν θα χρειαστεί κάποιος πάλι να βάλει μπροστά τη μηχανή. Δεν θα είναι ο έξαλλος Τσίπρας ή ο έξαλλος Καμμένος. Χρειάζεται και μία σοβαρότητα.

 

Το θέμα είναι να σώσουμε την Ελλάδα

Κατ΄ αρχήν πιστεύω ότι κάποιοι θα μετανιώσουν γι αυτήν τους την εξαλλότητα. Αυτοί θα έχουν ένα πρόβλημα την Κυριακή το βράδυ για να προσέλθουν σε ένα διάλογο. Αν βέβαια θα μπορούν να προσέλθουν. Και δεν είναι ασφαλώς θέμα τοπογραφικής διαδικασίας. Το θέμα είναι να σώσουμε την Ελλάδα. Και την Ελλάδα δεν θα τη σώσει η μία ή η άλλη πλευρά. Θα τη σώσουν εκείνοι, οι οποίοι έχουν μυαλό και μπορούν να συνεννοηθούν. Δεν πηγαίνουμε σε τοπογραφικές τοποθεσίες. Εγώ κοιτάζω πως θα σωθεί η Ελλάδα.

Εγώ είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Τέρμα. Μένω εκεί. Η απόφαση όμως είναι – το επαναλαμβάνω – όχι συνέχεια του Μνημονίου. Ξεκινούμε από αυτό το θέμα. Δεν μπορούν Σαμαράς και Βενιζέλος να διεκδικούν την πρωθυπουργία, όταν έχουν δεσμευτεί.

Αυτοί δεν βγάλανε τέτοια φυλλάδια. Αυτοί έχουν πάρει το Μνημόνιο και μοιράζουν για πρόγραμμα. Ακούς τον Σαμαρά και λέει διάφορα, αφού δεν μπορεί. Το πρώτο πράγμα ήταν να σπάσουμε αυτό. Και για να μπορέσουμε να «σπάσουμε» το Μνημόνιο, πρέπει να πάμε όλοι μαζί επάνω να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν θα προχωρήσει το Μνημόνιο. Δεν μπορεί να βγει πουθενά. Το λέει σιγά – σιγά η κυρία Λαγκάρντ, τι να κάνουμε; Αυτή είναι η ιστορία. Εγώ είμαι άνθρωπος του διαλόγου. Γι αυτό και λέω. Να αφαιρέσουν την εξαλλότητα κάποιοι. Για να πάει μπροστά ο διάλογος.

 

Για το ερώτημα που του διατυπώθηκε περί του τι ακριβώς είναι ο κ. Παπανδρέου «Ηλίθιος ή προδότης»

Σε κάποιες περιπτώσεις διλήμματα που τίθενται μέσω τέτοιων ερωτήσεων δεν αποκλείει το ένα το άλλο. Εγώ τον ήξερα ως Γιώργο Παπανδρέου, αλλά εκείνος επέμενε να συμπεριφέρεται ως «Τζέφρυ».

 

Για τη λαθρομετανάστευση

Χαρά μεγάλη αισθάνομαι γιατί στα προγράμματα παλαιότερων και νεότερων κομμάτων είναι πάρα πολλά που λέγαμε εμείς στο πρόγραμμα ή στα φυλλάδια του 2004. Χαρά και ικανοποίηση. Απλά, όταν εσείς παίρνεται κάποια στοιχεία λέτε ότι «αυτό είναι από εκεί», αυτοί δεν το κάνουν να πούνε ότι «αυτό είναι από τον ΛΑΟΣ». Δεν πειράζει.

Επί της ουσίας. Η χώρα δεν σώζεται από τους λαθρομετανάστες. Κανένα μέτρο και καμία πολιτική. ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΩ. Δεν τους καλέσαμε. Ήλθανε μόνοι τους. Δεν μπορούμε να τους κουβαλούμε στην πλάτη. Θα τους διώξουμε με κάθε πρόσφορο και δημοκρατικό τρόπο.

 

Για το γιατί φτάσαμε ως εδώ

Ο λόγος της κατάπτωσης της χώρας είναι ακριβώς αυτό που είπαμε. Τα πετρέλαια και το αέριο. Η Αμερική θέλει να είναι ο μονοκράτωρ. Μονοκράτωρ με μία ταχέως αναδυόμενη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει αυτό. Για να είσαι παντοκράτωρ και μονοκράτωρ πρέπει να έχεις την Ευρώπη. Η Ευρώπη ενεργειακά ελέγχεται από τη Ρωσία. Η Αμερική γνώρισε και γνωρίζει πολύ καλά ότι υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα στο Αιγαίο και στα νότια της Κρήτης, που μπορούν να εξασφαλίσουν αυτάρκεια στην Ευρώπη για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τώρα λοιπόν λέει στην κυρία Μέρκελ: «Ιδού η ενέργεια. Κόψε τα με τη Ρωσία». Για να μας τα πάρουν όμως έπρεπε να μας φέρουν εδώ. Έπρεπε να μας επιβάλλουν το Αγγλικό Δίκαιο. Και Αγγλικό Δίκαιο σημαίνει ότι όποια ώρα θέλουν, μας παίρνουν ό,τι θέλουν. Τους είπα εκεί μέσα στην εμμονή τους για το Αγγλικό Δίκαιο: «Πάμε με το Γερμανικό Δίκαιο». Το οποίο Γερμανικό Δίκαιο είναι το πλέον επιεικέστερο από όλα τα Δίκαια του κόσμου. Δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Το Αγγλικό Δίκαιο το προβλέπει και επιτρέπει κατάσχεση με απόφαση του Λονδίνου. Και τους το είπα: «Αυτό δεν μου μοιάζει για Αγγλικό Δίκαιο, αλλά για «Οθωμανικό» Δίκαιο».

 

Για τα «ευκαιριακά» κόμματα

Άλλο το ευκαιριακό μέσο σε κάποιες διαδικασίες αντάρας, γιατί στην αντάρα – ως γνωστό – χαίρεται ο λύκος, και άλλο να υπάρχει ένα κόμμα με μια υποδομή, θεμέλια που χτίζεται μέσα στο χρόνο. Αυτό βεβαίως ενδιαφέρει και αναφέρεται στην κρίση του Ελληνικού λαού. Και ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να ψηφίσει για άλλη μία φορά με λογική. Όχι με θυμό. Ο θυμός οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις.

 

Για τα προβλήματα της Καβάλας

Ήταν να γίνει εδώ, στην Καβάλα, η μεγαλύτερη μονάδα κατασκευής γυαλιού στην Ευρώπη. Το έτρεξα, το κυνήγησα, το πήγα «χέρι-χέρι» για να γίνει, αλλά «σκουντούφλησε» στην άρνηση των παλαιοκομματικών αντιλήψεων. Αν αυτά τα πράγματα πραγματοποιηθούν η Καβάλα θα πετάξει. Η Καβάλα κάποτε ήταν πρωταγωνίστρια στην οικονομία της χώρας και τώρα βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο των νομών. Σαφέστατα όλα αυτά είναι θνησιγενή που γίνονται. Και με τα λιπάσματα και με τα πετρέλαια. Εδώ έχετε μία μεγάλη δεξαμενή πλούτου. Τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Και μένει ανεκμετάλλευτη. Ανεκμετάλλευτη. Και όταν τους το λες κάτω, συναντάς μία στείρα άρνηση.

Μπορείτε εσείς να φιλοξενήσετε δύο δισεκατομμύρια αέριο. Έχετε μία μεγάλη «αποθήκη» δύο δισεκατομμυρίων αέριο. Το καταλαβαίνετε για τι αέριο μιλάμε; Που μπορεί να τροφοδοτήσει όλα τα Βαλκάνια, όλη την Ελλάδα, χωρίς να έχουμε την εξάρτηση «άνοιξε-κλείσε τον κρουνό». Είναι αυτό του Πρίνου. Τους το έχω πει 200 φορές. Έχουμε έτοιμη και τσάμπα μία «δεξαμενή». Ελάτε να τη χρησιμοποιήσουμε να τροφοδοτούμε όλα τα Βαλκάνια; Και δεν το κάνουν. Είτε δεν το «πιάνουν» είτε βρήκαν τρόπο να τα «πιάνουν». Και γι αυτό δεν γίνεται.

 

Για τον «Εφιάλτη» του κ. Σαμαρά

Δεν ξέρω αν πρέπει να είναι «δεξιός» ο σχηματισμός αυτός. Πρέπει σίγουρα όμως να είναι επιδέξιος. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι οδηγείται με έναν «Εφιάλτη». Τον «Εφιάλτη» που του λένε οι συνεργάτες του στη Συγγρού. Ότι αν μπροστά δεν έχει «3» και έχει «2» τότε θα φύγουν καραβάνια να πάνε στη Ραφήνα. Οπότε όπως αντιλαμβάνεστε δεν θα υπογράψει ποτέ. Εκείνο που υπέγραψε με τη Λαγκάρντ δεν μπορεί να γίνει πρωθυπουργός.

 

Αναφορικά με τη «Χρυσή Αυγή»

Είναι τέτοια η απογοήτευση, που ο κόσμος πηγαίνει στα άκρα. Πρέπει όμως ο κόσμος να μάθει. Εσείς πόσα δημοσιεύματα κάνατε για το τι είναι «Χρυσή Αυγή»; Στην Αθήνα δεν έχει γίνει κανένα παρά μόνο ένα δευτερεύον. Ποιος έχει πει ότι στα περισσότερα εξώφυλλά τους είναι ο Χίτλερ, ο Γκαίμπελς, ο Ρούντλοφ Ες και η σβάστικα; Το κουκουλώνουν. Οπότε το «Πρώτο Θέμα» δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε, αλλά ο Θέμος Αναστασιάδης έχει μία δική του αντίληψη των πραγμάτων. Φοβάμαι – και το είπα και στον πρόλογο – ότι θα κινδυνεύσει και το τελευταίο υπόλειμμα της Δημοκρατίας που άφησαν τα κόμματα. Είδατε τι γίνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων με το χέρι ψηλά να χαιρετάνε, ή προχθές – σε μία συνέντευξη – τον άκουσα ότι «και μέσα στη Βουλή έτσι θα χαιρετάνε». Νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αποκρουστικό μέσα στη Βουλή των Ελλήνων αυτό το πράγμα. Δεν μπορώ να καταλάβω πως θα ψηφιστεί ένα κόμμα, που είναι υπέρ της χειρότερης μορφής της Γερμανίας. Και λυπάμαι τη Μέρκελ, γιατί αυτοί είναι υπέρ του Χίτλερ που είναι 100.000 φορές χειρότερος από τη Μέρκελ. Ποια λογική υπάρχει; Και όμως ο ελληνικός λαός σου λέει «άντε ρε». Πληρώνουμε αυτό το «άντε ρε».

 

Για το ζήτημα της χρήσης όπλων σε περίπτωση αυτοάμυνας

Εφόσον αδυνατεί η Αστυνομία να κάνει το καθήκον της, δεν μπορεί, γιατί η πολιτική της ηγεσία δεν μπορεί να φτιάξει ένα σχέδιο, έχουμε αρκετούς αστυνομικούς. Δυστυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των αστυνομικών είναι έντιμοι και φιλοπάτριδες, αλλά είναι και κάποιοι που είναι μέσα στο σύστημα, με αποτέλεσμα η ζωή μας να έχει γίνει εξαιρετικά φοβική. Δεν υπάρχει σπίτι στη Χαλκιδική που να μην έχει υποστεί διάρρηξη. Πριν πέντε μέρες διέρρηξαν το σπίτι του γιου μου. Το θέαμα όταν μπαίνεις μέσα είναι τρομακτικό. Εγώ λοιπόν τι λέω; Κάθε νομοταγής πολίτης να μπορεί να έχει όπλο. Όταν ο άλλον ανοίξει την πόρτα και μπαίνει στο σπίτι σου, που έχεις μέσα τη γυναίκα σου και την κόρη σου και έρχονται και σου λένε τα διάφορα, ε τότε δεν θα χειροκροτήσεις το θέαμα. Θα πυροβολήσεις για να σώσεις τη ζωή και την τιμή της οικογένειάς σου. Τώρα, αν κάποιοι προοδευτικοί σου λένε «δεν πρέπει» τότε είναι δικαίωμά τους να το σκέφτονται. Όμως, μεγάλες προσωπικότητες της Αριστεράς, όπως η κυρία Άννα Βαγενά, η οποία έχει δεχθεί την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών, δεν βρίσκεται σε τόσο προχωρημένες σκέψεις με αυτά τα παιδιά. Όταν σου επιτίθενται στο σπίτι σου στις 2 η ώρα το βράδυ έχεις δικαίωμα να πυροβολήσεις. Τώρα θα πας μέσα φυλακή αν το κάνεις.

 

Για το θέμα της υποψηφιότητας Καρατζαφέρη και στη Θράκη

Για να δείξω ότι έχουμε ένα εξαιρετικά έντονο ενδιαφέρον και για τη Θράκη. Την τελευταία μέρα στη Βουλή σκοτωθήκανε. Οι ανεγκέφαλοι έκαναν τον εξής νόμο. Ότι μόνο για Ξάνθη και μόνο για Ροδόπη για τα αυθαίρετα θα πληρώνουν το 20% μόνο οι Μουσουλμάνοι. Και είπα «Τι διάκριση είναι αυτή; Αυτό είναι ρατσισμός. Αν θέλετε λέτε: «Σε όλη τη Θράκη πληρώνετε 20% λόγω της ανάγκης». Εγώ είπα να βάλλουν και τα νησιά τα ακριτικά. Άρα λοιπόν κάποια στιγμή γίνονται μία «πνευματική παρενόχληση». Νόμος που υπάρχει σήμερα μόνο σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ΜΟΝΟ, και μόνο οι Μουσουλμάνοι θα έχουν 20% ευεργέτημα για τα αυθαίρετα. Όχι άλλοι. Πείτε μου αυτό σε ποια λογική υπάρχει. Πάω λοιπόν πάνω στην Ξάνθη για να τονώσω ένα ηθικό που πρέπει.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε Επίσης
Close
Back to top button