ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΜΕ, ΕΝΤΟΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ-ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

 

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου ηλικιωμένου την 4η Απριλίου 2012 στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, “ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ήταν ακόμη ένα χαστούκι στο πρόσωπο της Ελλάδας του Μνημονίου-της ατέρμονης χρεοκοπίας, και όλων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ, που υπόσχονται ότι, θα μας “ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ”, με νέα μέτρα λιτότητας, μετά τις εκλογές, ύψους 16 δισ.

Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

 

Η αυτοκτονία του συνταξιούχου ηλικιωμένου την 4η Απριλίου 2012 στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΤΟ ΣΤΕΡΝΟ ΤΟΥ ΒΛΕΜΜΑ, ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, “ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ήταν ακόμη ένα χαστούκι στο πρόσωπο της Ελλάδας του Μνημονίου-της ατέρμονης χρεοκοπίας, και όλων των ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ, που υπόσχονται ότι, θα μας “ΞΑΝΑΣΩΣΟΥΝ”, με νέα μέτρα λιτότητας, μετά τις εκλογές, ύψους 16 δισ. ευρώ.

Με τα κόμματα να λειτουργούν ως πρόθυμοι “Υπηρέτες” διότι, μετά τις εκλογές είναι προδιαγραμμένη η εισπρακτική “ΛΑΙΛΑΠΑ” και ο “ΣΦΑΓΙΑΣΜΟΣ” των μισθών και των συντάξεων των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου.

Ζούμε την εποχή της φτώχειας, των κενών λόγων και των εικόνων, και φυτοζωούμε μέσα στη κρίση της αξιοπιστίας, με ελπίδα το συνηθισμένο πολιτικό κλισέ, για επάνοδο στην ομαλή δημοσιονομική ηρεμία, με στόχο την απόκτηση υψηλού βιοτικού επιπέδου, με διακύβευμα των εκλογών: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Λέξεις και εικόνες εξαθλιομένων και νεόπτωχων, που περιμένουν στις ουρές, και ψάχνουν ένα πιάτο φαϊ, για να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους. Εικόνες ντροπής, που φέρνουν στο μυαλό: Τους ρακένδυτους ήρωες του Εμίλ Ζολά, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, διότι, ότι είχαν το έχουν χάσει μέσα από τη σκληρή πραγματικότητα της κρίσης και της κοινωνικής απαξίωσης. Με αυτή την εικόνα ο Ζολά παρουσιάζει το ρέκβιεμ του κόσμου των αποκλήρων.

Το μέγεθος της κοινωνικής ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ θα είναι το μέτρο της επιλογής εκάστου ψηφοφόρου, με επιθυμία το αποτέλεσμα της κάλπης, να προοιονίζει μια Ελλάδα ελεύθερη και απαλλαγμένη από δανειστές-επιτηρητές και τροϊκανούς, με προοπτική να οδηγηθεί η χώρα σε τροχιά ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ.

Ο κόσμος θα ψηφίσει έχοντας ΚΑΤΑΝΟΥ όλες τις οικονομικές συνέπειες των μνημονίων, που δημιούργησαν: Την ανεργία – την ανασφάλεια – την πτώση του βιοτικού επιπέδου, και γενικά ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

Πασιφανές είναι ότι, η κοινωνία έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στην οικονομική κρίση, που απλώνεται ταχύτατα σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα των εργαζόμενων, και πιστεύουμε ότι: Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ, ΣΑΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.

Η δήθεν αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας μας, θεωρούμε ότι: Κρύβουν το μεγάλο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, και τα έσοδα της εκποίησης θα πηγαίνουν αποκλειστικά, για την αποπληρωμή των τοκοχρεολύσιων του δημοσίου χρέους. Η δε μετά εκλογική περίοδος θα χαρακτηρίζεται από αυστηρές “συστάσεις” της εμπράγματης εξουσίας, ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Καταλυκτική θα είναι και, η απαράδεκτη συμπεριφορά των εταίρων μας, που θα μας φορτώνουν μέτρα, όλο και πιο απάνθρωπα, αλλά και πιο αναποτελεσματικά, που θα βυθίζουν την ελληνική οικονομία σε βάθος ύφεσης. Με αποτέλεσμα η αναμενόμενη ΑΝΑΠΤΥΞΗ να μοιάζει με ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΑΣΤΕΙΟ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button