Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας: Ζητάμε ουσιαστική λύση, με συνδρομή όλων. Αποτελέσματα, όχι λόγια

Μείζονος σημασίας είναι για την Καβάλα, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και για την χώρα συνολικά, η ELFE ΑΕ-Ελληνικά Λιπάσματα, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων-ΒΦΛ Α.Ε.), να εξακολουθήσει να λειτουργεί και να παράγει. Να συνεχίσουν να εργάζονται οι 350 συμπολίτες μας, να ενισχύεται η τοπική αγορά που ήδη υποφέρει. Η παραγωγή της βιομηχανίας έχει υψηλή ζήτηση στην ελληνική και ξένη αγορά, έχει προοπτική, είναι κερδοφόρα και (σήμερα) πληρώνεται σε μετρητά.

Μείζονος σημασίας είναι για την Καβάλα, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και για την χώρα συνολικά, η ELFE ΑΕ-Ελληνικά Λιπάσματα, στην περιοχή της Νέας Καρβάλης (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων-ΒΦΛ Α.Ε.), να εξακολουθήσει να λειτουργεί και να παράγει. Να συνεχίσουν να εργάζονται οι 350 συμπολίτες μας, να ενισχύεται η τοπική αγορά που ήδη υποφέρει. Η παραγωγή της βιομηχανίας έχει υψηλή ζήτηση στην ελληνική και ξένη αγορά, έχει προοπτική, είναι κερδοφόρα και (σήμερα) πληρώνεται σε μετρητά. Στις παραμέτρους αυτές στηρίζεται ενώ είναι καθοριστικός και πολλαπλαστιαστικός ο ρόλος της στην τοπική οικονομία και στην γεωργική παραγωγή της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποφευχθεί, για αυτονόητους λόγους, το «πάγωμα» της παραγωγικής διαδικασίας λόγω έλλειψης πρώτων υλών.
Είμαστε δίπλα στον αγώνα για την «επιβίωση» της ELFE A.E., στηρίζουμε το συλλαλητήριο της Μ. Τρίτης, όπως και τις άλλες προσπάθειες (συνάντηση με ιδιοκτησία, ΔΕΣΦΑ και με τα πολιτικά κόμματα, τα οποία πρέπει να πάρουν δημόσια θέση).
Καλούμε την Κυβέρνηση ,το οικονομικό και το τραπεζικό σύστημα της χώρας, όλα τα κόμματα όχι απλώς να πάρουν θέση στο πρόβλημα αλλά να συνδράμουν ουσιαστικά στη λύση του. Αποτελέσματα θέλουμε.
Είναι θεσμική μας υποχρέωση, όμως, να τονίσουμε ότι έχουν ευθύνη όσοι, παρά τον θεσμικό τους ρόλο, όπως και ο κ. Γιαννακίδης, δεν έκαναν τίποτε αλλά άφησαν στην τύχη το πρόβλημα για να φθάσει στο σημερινό ακραίο σημείο.
Μετά από πρωτοβουλία της παράταξής μας , στην χθεσινή σύσκεψη (στο δημαρχείο της Καβάλας) έγινε δεκτή η πρόταση, ώστε το θέμα της ELFE A.E. να τεθεί στην σημερινή συνεδρίαση του Π.Σ. και να ληφθούν αποφάσεις.

Ο επικεφαλής της παράταξής μας, κ. Γιώργος Παυλίδης υποστήριξε:
«Θα είναι εγκληματικό για τον τόπο να «χαθεί» μια καίρια βιομηχανία. Επιτέλους οι μεγάλοι οικονομολόγοι των “fast trucks” και των μεγάλων επενδύσεων ας λύσουν προβλήματα καθημερινότητας μιας μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας, των Λιπασμάτων Καβάλας, αντί να λένε μεγάλα λόγια. Η ΔΕΣΦΑ γιατί βλέπει το δένδρο της πρόσκαιρης εμπλοκής και χάνει το δάσος της κατανάλωσής της αύριο; Τα κόμματα τι κάνουν; Αποτελέσματα θέλουμε.»

Σχετικά Άρθρα

Back to top button