Εσωσε και τον Λεβαδειακό

Τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με σκορ 2-0.

 Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό τους πρώτο ημίχρονο και με τους Ναπολεόνι (18′) και Πόποβιτς (31′) πέτυχαν το 2-0 το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

 Αντέδρασε η ξανθιώτικη ομάδα στην επανάληψη, είχε ευκαιρίες και μεταξύ αυτών χαμένο πέναλτι με τον Μαρκόφσκι στο 76′.

Τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα η SKODA ΞΑΝΘΗ γνώρισε την ήττα από τον Λεβαδειακό εκτός έδρας με σκορ 2-0.

 Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πολύ καλό τους πρώτο ημίχρονο και με τους Ναπολεόνι (18′) και Πόποβιτς (31′) πέτυχαν το 2-0 το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

 Αντέδρασε η ξανθιώτικη ομάδα στην επανάληψη, είχε ευκαιρίες και μεταξύ αυτών χαμένο πέναλτι με τον Μαρκόφσκι στο 76′. Αποβλήθηκαν Μεντί (76′) και Λισγάρας (94′)

 Στο βαρύ γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου της Λιβαδειάς οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο μέρος ήταν καλύτεροι απέναντι σε μία SKODA ΞΑΝΘΗ που δεν είχε καλή απόδοση. Ο Πόποβιτς και ο Ναπολεόνι στο ξεκίνημα, ήταν οι παίκτες που απείλησαν την εστία του Λυμπερόπουλου με τον Ιταλό πάντως να σκοράρει στο 18ο λεπτό μετά την σέντρα του Σουμπίνιο κάνοντας το 1-0. Η ξανθιώτικη ομάδα δεν αντέδρασε και ο Λεβαδειακός στη συνέχεια απείλησαν με τους Μουλόπουλο και Πόποβιτς με τον τελευταίο να σκοράρει στο 31ο λεπτό με ένα δυνατό αριστερό σουτ δίνοντας σαφές προβάδισμα με δύο γκολ στους γηπεδούχους.

 Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν με την νέα ευκαιρία του Πόποβιτς όμως στην συνέχεια η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέβασε τους ρυθμούς και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κυριακίδη. Ο Βασιλακάκης αρχικά, ο Πλατέλλας στην συνέχεια και ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά ήταν αυτοί που απείλησαν, όμως το γκολ που θα έβαζε εκ νέου τους φιλοξενούμενους στο παιχνίδι δεν ήρθε. Ούτε ακόμη στο 76ο λεπτό όταν ο Μαρκόφσκι κέρδισε την εσχάτη των ποινών αλλά αστόχησε στο πέναλτι! Ο Λεβαδειακός συνέχισε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μεντί στην φάση αυτή αλλά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό με το 2-0 να σφραγίζει την αναμέτρηση.

 

Φάσεις – Γκολ

 Στο 4′ το σουτ του Πόποβιτς μετέτρεψε σε κόρνερ ο Λυμπερόπουλος.

 Στο 16′ ο Ναπολεόνι έκανε την επιθετική προσπάθεια αλλά ο Στάσιακ κόντραρε την μπάλα.

 Στο 18′ ο Σουμπίνιο έκανε την σέντρα και ο Ναπολεόνι την προβολή με την οποία σκόραρε για το 1-0.

 Στο 20′ το σουτ του Μουλόπουλου πέρασε άουτ.

 Στο 23′ ο Πόποβιτς έκανε το νέο αριστερό σουτ για να αποκρούσει ο Λυμπερόπουλος.

 Στο 31′ ο Πόποβιτς με εντυπωσιακό αριστερό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 2-0.

 Στο 33′ άστοχο ήταν το σουτ του Πόι.

 Στο 53′ ο Λυμπερόπουλος βγήκε και έσωσε την εστία του από το σουτ του Πόποβιτς.

 Στο 54′ σέντρα του Μαρσελίνιο, η κεφαλιά του αμαρκάριστου Βασιλακάκη πέρασε άουτ.

 Στο 57′ το σουτ του Πλατέλλα μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

 Στο 61′ μεγάλη ευκαιρία για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Μαρκόφσκι να κάνει την κεφαλιά από κοντά αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια.

 Στο 69′ ο Πόι εκτέλεσε φάουλ, ο Μαρκόφσκι πήρε την κεφαλιά αλλά ο Στάσιακ δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας.

 Στο 73′ ο Βασιλακάκης έδωσε την πάσα στον Μαρκόφσκι κι αυτός ανατράπηκε από τον Μεντί για να δοθεί το πέναλτι.

 Στο 76′ και μετά την αποβολή του Μεντί ο Μαρκόφσκι εκτέλεσε το πέναλτι για αστοχήσει!

 Στο 89′ ο Μαρσελίνιο εκτέλεσε φάουλ και ο Κυριακίδης εντυπωσιακά έσωσε την εστία του.

 

Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (ΕΠΣ Ρεθύμνου)

 

Α’ Βοηθός: Καρατζίκας Αντώνης

 

(ΕΠΣ Αθηνών)

 

Β’ Βοηθός: Τσολάκης Στυλιανός (ΕΠΣ Αθηνών)

 

4ος Διαιτητής: Κομίνης Γιώργος

 

(ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

 

Κίτρινες: 45′ Πόποβιτς, 45′ Καζάκης, 49′ Λισγάρας, 61′ Στάσιακ, 72′ Βασιλακάκης, 74′ Λυμπερόπουλος, 88′ Πλατέλλας.

 Κόκκινη: 76′ Μεντί, 94′ Λισγάρας.

 

Συνθέσεις

 Λεβαδειακός: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας, Λισγάρας, Μεντί, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Σουμπίνιο (90+’ Μαχαίρας), Πόποβιτς (81′ Βασιλείου), Φαβάλι (64′ Κουτσόπουλος), Ναπολεόνι.

 

SKODA ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος, Μπέρτος, Κομεσίδης, Εντιμάρ, Στάσιακ, Φλίσκας (80′ Νταρμπιόν), Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι, Καζάκης (52′ Μαρκόφσκι), Σουάνης (39′ Σουάνης).

 

 “Αγχωμένοι και νευρικοί”

 

Στο άγχος και στην νευρικότητα των παικτών του απέδωσε την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

 Η Ξάνθη δε σημείωσε γκολ σε ακόμα ένα ματς και ο τεχνικός της ομάδας τόνισε πως παρά το γεγονός πως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του κυριάρχησε, δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που είχε.

 Αναλυτικά όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης:

 

 “Σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες δυστυχώς εμείς δε βγήκαμε καθόλου στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν πολύ κακοί και με την μπάλα και χωρίς την μπάλα. Ο αντίπαλος ήταν πιο αποφασιστικός, πιο δυνατός και δίκαια προηγήθηκε. Θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλο τέρμα. Αντίθετα, στο δεύτερο ημίχρονο εμείς ήμασταν αυτοί που κυριαρχήσαμε με τη μόνη διαφορά ότι εμείς δεν μπορέσαμε να βάλουμε κάποιο γκολ για να μπούμε τουλάχιστον στο παιχνίδι.

 Είχαμε ευκαιρίες και είχαμε και τη φάση του πέναλτι που πιστεύω ότι εκεί θα μπορούσαμε να μπούμε ξανά στο παιχνίδι και με την αριθμητική υπεροχή να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Για μια ακόμα φορά δεν μπορέσαμε να σημειώσουμε κάποιο γκολ κι αυτό είναι που μας έχει δημιουργήσει και μας δημιουργεί πολλά προβλήματα.

 Έχουμε παίκτες που μπορούν να βάλουν γκολ, αλλά αυτή τη στιγμή νομίζω ότι είναι περισσότερο αγχωμένοι και νευρικοί. Παρότι δημιουργούμε ευκαιρίες στα περισσότερα παιχνίδια, δεν κατορθώνουμε να σκοράρουμε κι όταν δε σημειώνεις γκολ, κάτι θα γίνει πίσω και θα δεχτούμε κάποιο γκολ. Πέρασε αυτό το παιχνίδι. Τώρα θα κοιτάξουμε στο επόμενο να προσπαθήσουμε να πάρουμε τους βαθμούς που χρειαζόμαστε”.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button