“Δεν θα σταματήσω να βγάζω ανακοινώσεις”

Για όλους και για όλα μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. “Δεν θα σταματήσω να βγάζω ανακοινώσεις.

Για όλους και για όλα μίλησε ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. “Δεν θα σταματήσω να βγάζω ανακοινώσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσεις τον εαυτό σου σε μια δημοκρατική χώρα” σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Ο μεγαλομέτοχος της Ξάνθης μίλησε στο “Αθλητικό Metropolis” και αναφέρθηκε στα προβλήματα δομής του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ σχολίασε και τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι “οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα ακόμα και αν δουν τον ΠΑΟΚ για τα επόμενα δύο τρία χρόνια να μη πρωταγωνιστεί”.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Χρήστου Πανόπουλου

Για τα άτυχα αποτελέσματα της SKODA Ξάνθης στο δεύτερο γύρο και για τις αιτίες της μεταμόρφωσης από τον πρώτο γύρο: “Χάλια. Δεν ξέρουμε τι φταίει. Εάν ξέραμε δεν θα πηγαίναμε χάλια”.

Για τη στήριξη που παρείχε στον προπονητή της ομάδας Μαρίνο Ουζουνίδη: “Το έκανα και αυτό. Στο παρελθόν δεν το έκανα , αλλά αποφάσισα να αλλάξω μετά από 20 χρόνια. Δεν είναι θέμα να πρωτοτυπήσεις ή να πας κόντρα στο ρεύμα. Είναι μια συγκυρία πραγμάτων που σε οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση. Στον πρώτο γύρο κάναμε ένα ξεπέταγμα. Φθάσαμε τους 29 βαθμούς και αρχίσαμε να έχουμε στόχους Ευρώπης. Η βάση της ομάδας της Ξάνθης στηρίζεται σε νέα παιδιά Μετά ήρθε η πίεση και δεν την αντέξαμε και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν και κάποια άσχημα αποτελέσματα. Από τα οκτώ που χάσαμε στα τέσσερα παίξαμε καλά και δεν έπρεπε να τα χάσουμε. Δεν θεωρώ ότι υπεύθυνος ήταν ο προπονητής ή οι ποδοσφαιριστές. Δεν έχω παράπονα. Βέβαια όταν η ομάδα χάνει έχουν όλοι ευθύνες και κυρίως εγώ. Η ευθύνη ανήκει σε μένα. Φταίω εγώ”.

Για το αν σκέφτεται να αποχωρήσει από τη SKODA Ξάνθης: “Στη ζωή υπάρχει μια αρχή και ένα τέλος. Όλοι μας είμαστε περαστικοί και μεταφορικά και μη μεταφορικά. Βεβαίως κάποια στιγμή ο Χρήστος Πανόπουλος θα είναι παρελθόν από τη SKODA Ξάνθης”.

Σε ερώτηση εάν ήρθε τώρα το πλήρωμα του χρόνου και εάν το σκέφτεται ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ SKODA Ξάνθης είπε: “Δεν θέλω να απαντήσω. Αν κάποια στιγμή αποχωρήσω θα είναι όταν η Ξάνθη δεν θα χρωστάει αλλά θα της χρωστάνε και θα βρεθεί ένας υγιής άνθρωπος και στο μυαλό και στην τσέπη που θα μπορούσε να την τρέξει πολύ εύκολα. Όταν κάποια στιγμή γίνει αυτό θέλω η Ξάνθη να έχει όλες τις υποχρεώσεις της πληρωμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό και ο επόμενος που θα έρθει να ξεκινήσει από το μηδέν. Για τους επόμενους τρεις μήνες δεν έχει έρθει”.

Για το τι θα γίνει μετά τους τρεις μήνες: “Για τους επόμενους τρεις μήνες δεν ξέρουμε πως θα είναι η Ελλάδα Δεν μπορώ να δεσμευτώ την ώρα που δεν ξέρουμε πως θα είναι η Ελλάδα. Δεν ξέρουμε εάν θα υπάρχει η χώρα μετά και τον Ιούνιο. Η λογική λέει ότι αυτή τη στιγμή υπερεκτιμούμε και αφήνουμε τις ίδιες αξίες στο ποδόσφαιρο όταν η οικονομική δύναμη στη Ελλάδα έχει πέσει κατά 70%. Εμείς θέλουμε να κρατήσουμε το ποδόσφαιρο ψηλά με μεταγραφές , όταν η εικόνα της χώρας που ζούμε είναι πεσμένη κατά 50% και μεταφορικά και ουσιαστικά. Εσείς βλέπετε να υπάρχει ανάλογη πτώση σε συμβόλαια και μπάτζετ; Εκτός εάν θέλουμε να παραμυθιαζόμαστε και να χρωστάμε σε όποιον μιλάει ελληνικά. Να συνεχίσουμε να κάνουμε ομάδες, και να μην εξαιρέσω και την Ξάνθη γιατί έκανα και εγώ λάθη. Δεν πρέπει να περιμένουμε θαύματα. Πρέπει οι παράγοντες να βγουν και πουν φόρα παρτίδα την αλήθεια στους οπαδούς τους. Θαύματα γίνονται όταν η χώρα ευημερεί”.

Για το αν η κρίση λειτουργεί ως άλλοθι για τους παράγοντες: ” Εγώ μιλάω για τις ομάδες που δεν έχουν κάνει τέτοια λάθη. Δεν μιλάω για τις ομάδες που είχαν 10 κέρματα στο παντελόνι τους και ξόδευαν εκατό και χρέωναν τον επόμενο . Δυστυχώς στη φούσκα αυτή που ήταν η Ελλάδα μια δεκαετία παρασύρθηκαν κάποιοι λιγότερο και κάποιοι περισσότερο”.

Για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό: “Δεν ξέρω εάν ο Παναθηναικός και η ΑΕΚ θα πάρουν την άδεια. Αν πληρώσουν θα την πάρουν. Η μεγαλύτερη αδικία, ξεφτίλα και ντροπή ήταν αυτή που έγινε με τον Ηρακλή. Εντάξει υπήρχε πρόβλημα, και καλά έκανε και έπεσε ο Ηρακλής αλλά το ίδιο έπρεπε να ισχύσει και φέτος. Δηλαδή λειτουργούμε με δύο μέτρα δύο σταθμά αναλόγως τι μας συμφέρει. Εμείς σαν SKODA Ξάνθης λέμε ότι έπρεπε να ισχύσουν τα ίδια κριτήρια. Κάποια στιγμή πρέπει να κάτσουμε να συζητήσουμε στην Λίγκα και έναν διαφωνούμε το κλείσουμε το μαγαζί. Δυστυχώς πολλές φορές ισχύουν οι αποφάσεις της ΕΠΟ και όχι της Λίγκας . Αν για παράδειγμα η Λίγκα έλεγε αυστηρά κριτήρια αποφάσιζε χαμηλά κριτήρια και η ΕΠΟ διαφωνούσε τότε θα περνούσε η απόφαση της ΕΠΟ. Αυτό που γίνεται στην ΕΠΟ είναι για ένα έχει καλά την έξωθεν μαρτυρία και τη συναίνεση των ομάδων. Πέρυσι ποιος υποβίβασε τον Ηρακλή. Η Λίγκα ή η ΕΠΟ”.

Για τον ΠΑΟΚ: “Ο ΠΑΟΚ κάνει μια υγιή προσπάθεια να εξυγιανθεί. Έτσι πρέπει να γίνει. Και οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, για να έχει ο ΠΑΟΚ επόμενη ημέρα. Οι φίλαθλοι πρέπει να την στηρίξουν ακόμα και αν δουν την ομάδα τους για τα επόμενα δύο τρία χρόνια να μη πρωταγωνιστεί. Είναι πολύ σημαντικό όμως να βγει μια υγιής ομάδα που αργότερα θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο και μετά από τρία χρόνια να κάνει πρωταθλητισμό. Στον ΠΑΟΚ μπορεί να βγει φυτώριο”.

Για την αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τα διοικητικά του ποδοσφαίρου: “Ο Ζαγοράκης ήταν αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro. Δεν βοήθησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο στη δομή. Δεν έφερε νέες ιδέες. Δεν ξέρω εάν βοήθησε τον ΠΑΟΚ”.

Για τον Ζήση Βρύζα: “Τον γνωρίζω και είναι ένα πολύ σοβαρό άτομο. Να τον στηρίξουν όλοι για είναι ΠΑΟΚτσής και μπορεί προσφέρει στην ομάδα. Για να μπορέσει όμως ένας πρόεδρος να προσφέρει θα πρέπει να τυγχαίνει στήριξης”.

Για την πορεία του Άρη: “Ξεκίνησε πολύ άσχημα άλλα έκανε ένα πολύ δυνατό come back , παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο με το νέο προπονητή που πήρε. Πιστεύω ότι μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στα πλέι οφ εάν υπάρξει θέμα με τις αδειοδοτήσεις των άλλων ομάδων”.

Για την επόμενη ημέρα της SKODA Ξάνθης: “Η επόμενη μέρα στην Ξάνθη είναι το παιχνίδι με το Λεβαδειακό. Δεν θα ήθελα να φάω άλλη μια φορά λιβαδιώτικο σουβλάκι. Θα πρέπει οι παίκτες να δώσουν και τη ψυχή τους προκειμένου να πάρουν τη νίκη και μείνουμε στην κατηγορία. Και ελπίζω να μην έχουμε έναν Τσινιάρη όπως πριν από δύο χρόνια που έπρεπε να κατεβάσουμε τα τανκς μπροστά στο τέρμα για να μη μας βάλει γκολ”.

Για το αν θα κόψει τις ανακοινώσεις: “Ποτέ. Είναι ο μόνος τρόπος για να προστατέψεις σε μια δημοκρατική χώρα τον εαυτό σου, εάν δεν χρησιμοποιείς άλλους τρόπους. Σε μια δημοκρατική χώρα πρέπει να αμύνεσαι. Δηλαδή για να αμυνθώ θα πρέπει να λαδώνω διαιτητές; Δεν έκανα αυτό και θα το κάνω. Αμύνομαι με τις ανακοινώσεις. Εμένα με ενδιαφέρει η φίλαθλη κοινή γνώμη να ξέρει ότι με αδίκησαν”.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button