Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Αμέσως μετά προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Άρης Γιαννακίδης: Δεν μπορώ να καταμετρήσω πόσες φορές η κυρία Μπακογιάννη επισκέπτεται την περιφέρειά μας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη, συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη.

Αμέσως μετά προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Άρης Γιαννακίδης: Δεν μπορώ να καταμετρήσω πόσες φορές η κυρία Μπακογιάννη επισκέπτεται την περιφέρειά μας. Γνωρίζοντας τη διαχρονική της αγάπη και ευαισθησία γι’ αυτή την περιοχή με τις πολλαπλές ιδιαιτερότητες και με μια διαχρονική αναπτυξιακή στέρηση, θεωρώ το πέρασμά της από πολλαπλούς θώκους εθνικής εμβέλειας έδωσε αναπτυξιακά δείγματα και την προσφορά και την αγάπη της για την περιοχή. Θέλω να την ευχαριστήσω, να δηλώσω ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και για μένα ως φυσική παρουσία, αλλά κυρίως ως θεσμική παρουσία, η παρουσία της εδώ.

Έδειξε για μία ακόμη φορά ότι γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής με συγκεκριμενοποίηση και με ταυτότητα, με εξέπληξε όταν έκανε αναφορά για κάποια ελλείμματα που εμφανίζει η περιοχή και δεσμεύτηκε ότι στην πορεία στο χρόνο που έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας και κυρίως για την περιοχή μας, έχουμε έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε και να επικοινωνούμε. Και πάλι θέλω να την ευχαριστήσω, να της ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές και να δηλώσω ότι η κυρία Μπακογιάννη με τη διαχρονική της παρουσία αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα μας.

Ντόρα Μπακογιάννη: Ευχαριστώ πάρα πολύ το γενικό γραμματέα. Πράγματι έχουμε διαχρονική συνεργασία, ξέρετε την ευαισθησία μου γι’ αυτή την περιοχή, αλλά πέραν αυτού η χώρα, το κράτος, ο ελληνικός λαός πρέπει να στηρίξουν τη Θράκη σε μία μάχη που πρέπει να κερδηθεί και αυτή είναι η μάχη της ανάπτυξης. Και εδώ πρέπει να γίνουμε συγκεκριμένοι.

Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, η ανάπτυξη θα έρθει από την ώρα που συγκεκριμένα σχέδια θα εφαρμοστούν και θα μπορέσουν να δημιουργήσουν επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.

Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για την περιοδεία μου χθες στον Έβρο, για ορισμένα μικρά έργα τα οποία χρειάζονται για να μπορέσουν οι τοπικές κοινωνίες να λύσουν προβλήματα μεγάλα, αλλά προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, είναι μία εποχή που παίρνονται αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει τη δική της παρέμβαση και θα ρίξει όλο το βάρος έτσι ώστε τα προγράμματα της Θράκης να εγκριθούν και να εφαρμοστούν γρήγορα.

Δημοσιογράφος: Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας κυρία Μπακογιάννη ακόμη και μέσω ειδικών οικονομικών ζωνών και επενδύσεων τύπου χρυσορυχείων;

Ντόρα Μπακογιάννη: Συζήτησα το θέμα με τον κύριο Γιαννακίδη. Το θέμα του χρυσορυχείου από ό,τι καταλαβαίνω έχει απαντηθεί αρνητικά από την περιοχή. Ειδικές οικονομικές ζώνες ναι. Είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι τις προτείναμε, τις θεωρώ απολύτως απαραίτητες, αλλά με επενδύσεις παραγωγικές. Δηλαδή επενδύσεις που θα δώσουν θέσεις εργασίας. Το ζήτημα για εμάς εδώ είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία δεν γίνεται παρά μόνο με δημιουργία υγιών θέσεων εργασίας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, γι’ αυτό είχαμε προτείνει από πέρυσι ότι αυτές οι ειδικές οικονομικές ζώνες πρέπει να έχουν εξαιρετικά χαμηλή φορολογία, έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστικές προς το ευρύτερο περιβάλλον.