ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι Εθνικές εκλογές μετά από παρασκήνια και “συμφωνίες” των κομμάτων προκηρύχτηκαν για τα τέλη Απριλίου 2012.

Συνάδερφε σκέφτηκες ποτέ, εάν στις εκλογές αυτές έχεις κάποιο ρόλο, έχεις κάποια δύναμη να επηρεάσεις τα κακώς κείμενα, ή αποτελείς ένα μικρό πιόνι, όπως συμβαίνει συνήθως στην πολιτική σκακιέρα των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων;

Ασφαλώς και έχεις δύναμη και αυτή είναι η ψήφος σου, την οποία δε θα χαρίσεις σε κάποιους που δε το αξίζουν, σε κάποιους που σε πρόδωσαν, σε κάποιους που σε μάχονται, που σε λοιδορούν, που σε εμπαίζουν, που σε χλευάζουν, που σε υποβαθμίζουν κ

Οι Εθνικές εκλογές μετά από παρασκήνια και “συμφωνίες” των κομμάτων προκηρύχτηκαν για τα τέλη Απριλίου 2012.

Συνάδερφε σκέφτηκες ποτέ, εάν στις εκλογές αυτές έχεις κάποιο ρόλο, έχεις κάποια δύναμη να επηρεάσεις τα κακώς κείμενα, ή αποτελείς ένα μικρό πιόνι, όπως συμβαίνει συνήθως στην πολιτική σκακιέρα των διαφόρων πολιτικών παρατάξεων;

Ασφαλώς και έχεις δύναμη και αυτή είναι η ψήφος σου, την οποία δε θα χαρίσεις σε κάποιους που δε το αξίζουν, σε κάποιους που σε πρόδωσαν, σε κάποιους που σε μάχονται, που σε λοιδορούν, που σε εμπαίζουν, που σε χλευάζουν, που σε υποβαθμίζουν και σε υποβιβάζουν.

Στην κοινωνία που ζούμε, σαν ένα μεγάλο κοινωνικό σύνολο που είμαστε με μακρά παράδοση και προσφορά στο Ελληνικό Έθνος, έχουμε από της συστάσεως του, “εχθρούς”, και “φίλους”.

Δυστυχώς και αυτό συμβαίνει μόνο σε εμάς τους Αποστράτους, καθ ότι χωρίς κανένα συνδικαλιστικό φορέα να μας εκπροσωπήσει, τόσο οι “φίλοι”, όσο και οι “εχθροί” μας, είναι εναντίον μας και επιδιώκουν από κοινού την κοινωνική εξόντωσή μας και την οικονομική εξαθλίωση μας.

“Αυτοί είναι δικοί μας, είναι δεδομένοι και αμετακίνητοι ψηφοφόροι μας, άφησέ τους στην άκρη”, λένε οι φίλοι μας, “αυτοί είναι δεδηλωμένοι εχθροί μας” λένε κάποιοι άλλοι “και πρέπει να τους εξοντώσουμε”.

Έτσι βρισκόμαστε (για να χρησιμοποιήσω την στρατιωτική γλώσσα) συνεχώς εν μέσω δύο πυρών, και πανταχόθεν βαλλόμενοι.

Αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αλλάξει.

Το πώς; θα το δανειστούμε από την ιστορία μας, όπως την περιγράφει ο αγνός, ιστορικός και μαχητής Στρατηγός Μακρυγιάννης , όταν στις 20 Μαΐου του 1835, στην Αθήνα γιόρταζαν την ενηλικίωση του βασιλιά Όθωνα και ενώ μαζεύτηκαν στην μεγάλη αίθουσα τελετών οι επίσημοι (η “καμαρίλλα”) με ρεντικότες και ψηλά καπέλα, σε μία άκρη του περίβολου του Παλατιού περίμεναν οι αγωνιστές που ελευθέρωσαν την πατρίδα να παρουσιαστούν στο βασιλιά να τον δώσουν “συγχαρήκια”, όμως κανείς δεν τους έδωσε σημασία.

Τότε ο Μακρυγιάννης πήρε τους αγωνιστάς και έφυγε και γράφει στα απομνημονεύματά του:

“Την καταφρόνεσιν οπού μας κάνουν αυτήνοι πάντοτες την στάνομαι”

Την καταφρόνηση που αισθανόταν ο Μακρυγιάννης από την Οθωνική “Καμαρίλλα”, την αισθανόμαστε όλοι εμείς σήμερα από την “πολιτική νομενκλατούρα”.

Συνάδερφε δεν είναι σωστό και πρέπον να σου υποδείξουμε τι θα ψηφίσεις. Δείξε την δυσαρέσκεια σου δια της ψήφου σου, ‘όπως έκανε ο Μακρυγιάννης και άλλοι αγωνιστές με την ξαφνική αποχώρηση τους από τα ανάκτορα.

Υπάρχουν κάποιοι δείκτες-παράμετροι που τίθενται υπόψη  σου για να τους μελετήσεις και εσύ θα αποφασίσεις, βέβαιος ότι έκανες το χρέος σου προς την Πατρίδα, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, την οικογένεια σου και γενικότερα την κοινωνία.

Σκέψου, πώς κατάντησαν την οικονομία της Πατρίδας μας οι ανεύθυνοι πολιτικοί .

Σκέψου, πώς αντιμετωπίζουν οι “εκλεκτοί” του λαού τα Εθνικά θέματα (Κυπριακό, Αιγαίο, Θράκη, Τσαμουριά).

Σκέψου, πόσοι όρθωσαν στο Κοινοβούλιο το ανάστημα τους και ενδιαφέρθηκαν για τα προβλήματά μας.

Σκέψου, πόσοι Απόστρατοι Συνάδερφοι είχαν την τιμή να είναι Βουλευτές και πόσοι στις εκλογές αυτές είναι υποψήφιοι.

Συνάδερφε, Σκέψου και Πράξε!  

              

Αντγος ΕΑ

Νικόλαος Φωτιάδης τ. πρόεδρος

αποστράτων νομού Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα

Back to top button