Ο ΛΑΟΣ πρωτοπόρος στην ανάδειξη του ορυκτού μας πλούτου

 

Τον ΛΑΟΣ εκπροσώπησε στο «2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα», που διοργανώθηκε σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ.

 

Τον ΛΑΟΣ εκπροσώπησε στο «2ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ορυκτό Πλούτο στην Ελλάδα», που διοργανώθηκε σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας, ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Στο Διεθνές αυτό Συνέδριο αναλύθηκαν οι απεριόριστες δυνατότητες που έχει η Ελλάδα αναφορικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ντόπιοι και ξένοι επενδυτές οι οποίοι επιθυμούν να κατασκευάσουν τις σχετικές υποδομές και να προχωρήσουν σε εξορύξεις, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και συγκρατώντας τον πληθυσμό, ιδίως στην περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο Κ. Αϊβαλιώτης επεσήμανε στην ομιλία του ότι πρωτοπόρος στην ανάδειξη του ορυκτού μας πλούτου ήταν, εδώ και χρόνια, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, ενώ θύμισε ότι ήδη απ’ τον Οκτώβριο του 2004 είχε ζητήσει – με ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο – την κινητοποίηση των Κοινοτικών Οργάνων για την άμεση εκμετάλλευση του Ελληνικού πετρελαίου που υπάρχει στο Αιγαίο και την Κρήτη.

Ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ υπογράμμισε ότι επείγει η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού, βολφραμίου, νικελίου κλπ στη Θράκη ώστε να ξεφύγει η περιοχή αυτή απ’ τη μιζέρια και την υπανάπτυξη και τόνισε ότι «η Τουρκία κάνει τα αδύνατα-δυνατά για την ακύρωση κάθε επένδυσης εκεί, την ίδια ώρα που η χώρα αυτή και η Βουλγαρία έχουν 5 μεγάλα Χρυσωρυχεία εν λειτουργία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το Νομό Έβρου».

Ο Κ. Αϊβαλιώτης υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της περιοχής και ζήτησε την άμεση εκμετάλλευση των αστείρευτων δυνατοτήτων της πατρίδας μας γιατί – όπως είπε ο Βουλευτής του ΛΑΟΣ – «αν χαθεί και αυτό το τραίνο, τότε ο επόμενος συρμός που θα φτάσει στην Ελληνική Θράκη θα είναι αυτός που θα πάρει και τους τελευταίους άνεργους νέους Θρακιώτες οι οποίοι θα εγκαταλείπουν την περιοχή που γεννήθηκαν για να βρουν δουλειά σε άλλες χώρες…».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button