Τα εξαπτέρυγα του… ΠΑΣΟΚ!

Του Παν. Β.

Του Παν. Β. Πεντζουρίδη

Δημοσιογράφου

 

Προ ημερών είχα γράψει ένα σημείωμα – άποψη για το «Ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε…», σκιαγραφώντας την κατάσταση και αν θέλετε προβλέποντας το τι θα γίνει με όλους αυτούς, που θα διαπραγματευτούν την επόμενη μέρα από τον Παπανδρέου, τον ρόλο τους, στο ήδη «πονεμένο» Κίνημα.

Δυστυχώς, και όταν τελείωσε το ποιος θα είναι ο μοναδικός Πρόεδρος, όλοι προσέτρεξαν να κάνουν καλέσματα για στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Και άντε αυτοί που τον στήριξαν το 2007, έχουν και το ηθικό δικαίωμα.

Με όλους αυτούς, που πολέμησαν λυσσαλέα τον τότε συνυποψήφιο του Γ. Παπανδρέου, πως γίνεται σήμερα να νομιμοποιούνται και να προσεταιρίζονται τα φώτα που αυτός μαζεύει επάνω του, λόγω ακριβώς αυτής της υποψηφιότητας;

Σαφώς και δεν νομιμοποιούνται, αλλά το πράττουν με το θράσος που διαθέτουν, γιατί έτσι έμαθαν να επιβιώνουν στα πολιτικά πράγματα.

Διάβασα και μειδίασα, με το κάλεσμα μιας νεολαίας ΠΑΣΟΚ, που απορώ που ήταν τόσο καιρό με όσα συμβαίνουν γύρω μας…

Διάβασα και μειδίασα, με το κάλεσμα της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ και ΤΟΠΙΚΗΣ επιτροπής, που απουσίαζαν όλοι τους όλα αυτά τα χρόνια της… επικίνδυνης κυριαρχίας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

 Όλοι αυτοί λοιπόν, είναι στο πλαίσιο που διαπραγματεύτηκε με τον Βενιζέλο ο Παπανδρέου, για να μην με την επάνοδό του τους στείλει στο πυρ… το εξώτερο!

Και απορώ με τον Βενιζέλο, πως θα πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ, με όλους αυτούς που συνυπέγραψαν την καταδίκη του Κινήματος όλα αυτά τα χρόνια, και είχαν αποκλείσει όλον τον κόσμο, παλιά και νέα στελέχη που δεν είχαν αναφορά στον Παπανδρέου…

Γιατί το χειρότερο όλων, είναι να χάνεις τη μνήμη σου…

Τα εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, μάλλον φαίνεται ότι θα συνεχίσουν να επιβιώνουν και με Βενιζέλο, γιατί μάλλον και αυτός τα έχει ανάγκη για να υπάρξει στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Απλά θυμίζω, ότι τα εξαπτέρυγα αυτά, έδιωξαν με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους, την ανυπαρξία τους και τις επικίνδυνες αντεθνικές επιλογές τους, όλον εκείνον τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, που είχε πιστέψει στη Λαϊκή Κυριαρχία, την Εθνική Ανεξαρτησία, ακόμη… ακόμη… και στην απάτη του «λεφτά υπάρχουν»!

Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Και όσο για τα εξαπτέρυγα, καλή επιτυχία στον νέο ρόλο τους…

Γιατί τα πολιτικά τους «ένσημα» στο ΠΑΣΟΚ έχουν και όνομα: αυλοκόλακες με ημερομίσθιο!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button