Ελλάδα

Ο κομβικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η ανοικοδόμηση του Έβρου στο επίκεντρο του κορυφαίου συνεδρίου.

East Macedonia & Thrace Forum: Σήμερα ξεκινά το κορυφαίο συνέδριο για την ανάπτυξη της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, διπλωματικών, ακαδημαϊκών αλλά και επιχειρηματικών φορέων ξεκινά σήμερα, το East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Events του ομίλου Alter Ego σε συνεργασία με την Tsomokos Communications. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί ο κομβικός γεωστρατηγικός και οικονομικός ρόλος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να διερευνηθούν οι προοπτικές της μελλοντικής τους ανάπτυξης. Το φόρουμ πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Ramada Plaza Thraki και ολοκληρώνεται, αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων, την πρώτη ημέρα του φόρουμ, ξεχωρίζει η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφίας Ζαχαράκη. Θα μιλήσουν ακόμα ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Βίκυ Λοΐζου και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος,

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι επίσης οι: George Tsunis, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt, Υφυπουργός Εξωτερικών Η.Π.Α. αρμόδιος για τους Ενεργειακούς Πόρους, Andrei Popov, Πρέσβης της Μολδαβίας στην Ελλάδα, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής, ΤΑΙΠΕΔ, Λουκία Σαράντη, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλαδος, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος, Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης Α.Ε, καθώς και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστάσιος Δημοσχάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Οικονομικού Ταχυδρόμου και το υβριδικό κανάλι του Mega.

Τετάρτη 13 & Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

Αλεξανδρούπολη, Ramada Plaza Thraki

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button