ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

Αποτελεί παραλογισμό και πράξη ανήθικη η απόφαση για κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Οι Οργανισμοί αυτοί δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα Ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό και είναι πλεονασματικοί.

Αποτελεί παραλογισμό και πράξη ανήθικη η απόφαση για κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.

Οι Οργανισμοί αυτοί δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα Ευρώ τον Κρατικό Προϋπολογισμό και είναι πλεονασματικοί. Ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ προσφέρουν κοινωνικό έργο (κατασκευή εργατικών κατοικιών, επιδότηση επιτοκίου για δάνεια από τις τράπεζες, επιδότηση ενοικίου, διάθεση δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, δάνεια αποπεράτωσης και επισκευής κατοικιών, χορήγηση δελτίων θεάτρου και βιβλίου, υλοποίηση θερινών και χειμερινών εκδρομικών προγραμμάτων) και με τους 25 βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα εξυπηρετούν χιλιάδες εργαζόμενες μητέρες.

Είναι φανερό ότι η κατάργηση των δύο οργανισμών διαλύει μία από τις θεμελιώδεις κοινωνικές δομές που υφίστανται σήμερα, απαλλάσσοντας πλήρως από τις εισφορές τους τούς εργοδότες, φέρνοντας σε απόγνωση εργαζόμενους και δικαιούχους.

Ο Δήμος Ξάνθης ομόφωνα διαμαρτύρεται έντονα για το επικείμενο κουτσούρεμα και αυτών των ελάχιστων δικαιωμάτων των εργαζομένων, ζητά την απόσυρση του σχετικού σχεδίου και δηλώνει ότι θα βρεθεί μαζί με όλο το Λαό της πόλης απέναντι στους εμπνευστές τέτοιων μέτρων.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης, στον Πρόεδρο Ελληνικού Κοινοβουλίου στους Προέδρους Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, στους Δημάρχους των Δήμων του Νομού Ξάνθης και στον Τοπικό Τύπο (αδαπάνως).

 

Για το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

                                                                                        Ο  Πρόεδρος

                                                                                       Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος

Σχετικά Άρθρα

Back to top button