ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Οι επιπτώσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία στις υποδομές του νομού μας ήταν σοβαρές.

Τα μέλη του συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ξάνθης και οι επαγγελματίες που διαθέτουν τεχνικό εξοπλισμό, αυτές τις δύσκολες στιγμές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και συνέβαλαν με αποφασιστικό τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Τα προβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν. Επιβάλλεται δε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών.

Οι επιπτώσεις από την πρόσφατη κακοκαιρία στις υποδομές του νομού μας ήταν σοβαρές.

Τα μέλη του συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Ξάνθης και οι επαγγελματίες που διαθέτουν τεχνικό εξοπλισμό, αυτές τις δύσκολες στιγμές βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή και συνέβαλαν με αποφασιστικό τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης.

Τα προβλήματα που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν. Επιβάλλεται δε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των ζημιών. Να ενισχυθούν και να θωρακιστούν οι τεχνικές υποδομές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Σύνδεσμός μας υποστηρίζει σταθερά τη διεξαγωγή δημοπρασιών για όλα τα Δημόσια Έργα. Επανειλημμένα  έχει αντιταχθεί στη συχνά τηρούμενη στο παρελθόν βιομηχανία απευθείας αναθέσεων , από οποιοδήποτε φορέα δημοπράτησης  και αν προέρχονταν            ( πρώην νομαρχία νυν Περιφερειακή Ενότητα  ή και δήμους).

Γνωρίζουμε όμως ότι σε παρόμοιες έκτακτες συνθήκες, όπως οι σημερινές,  απαιτούνται άμεσες λύσεις. Οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις με την  πίεση του χρόνου να καθιστά τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων προβληματική, δεν αντέχουν στο χρονοβόρο των δημοπρασιών. Όταν δεδομένα πρόκειται για  ανάγκες άμεσης αποκατάστασης ζημιών από θεομηνία , ο Σύνδεσμος δεν μπορεί και δεν επιθυμεί να προβάλλει σοβαρές αντιρρήσεις στην επιτάχυνση των διαδικασιών, ιδίως όταν κινδυνεύουν ζωές και περιουσίες από καιρικό φαινόμενο σε εξέλιξη

Οι πιστώσεις που δόθηκαν στην περιφέρεια γι αυτό το σκοπό πρέπει να αξιοποιηθούν με τον πλέον διαφανή και αποτελεσματικό τρόπο.

Ο σύνδεσμος εργοληπτών θα παρακολουθήσει από κοντά την όλη διαδικασία και θα επιδιώξει τη συνεργασία με τη διοίκηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο:

– Την αξιοποίηση του τεχνικού δυναμικού της Περιφερειακής Ενότητας  Ξάνθης και των εργοληπτών δημοσίων έργων ,που διαθέτουν μηχανικό εξοπλισμό, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους επαγγελματίες. Εξάλλου αυτοί είναι παρόντες και στις δύσκολες ώρες των καταστροφών.

– Την εφαρμογή κριτηρίων διαφανών και αντικειμενικών, που να εξασφαλίζουν την τεχνικά άρτια και αποτελεσματική εκτέλεση των έργων.

Αν έτσι εξελιχθούν τα πράγματα, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Δημοσίων Έργων θα είναι συμμέτοχος. Διαφορετικά θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο τόσο για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των χρημάτων όσο και για τα συμφέροντα των μελών του.

Σε στιγμές έντονων καιρικών φαινομένων , ιδίως με  την πιθανότητα επανεμφάνισης τους ακόμη αυξημένη , πρέπει  να αντιδρούμε όλοι άμεσα και καίρια για την αποτροπή  κινδύνων. Επιθυμία και στόχος του Συνδέσμου είναι αυτή  η άμεση και έκτακτη διαδικασία αντιμετώπισης  να μην εξελίσσεται σε κανόνα.

Με γνώμονα αυτή τη λογική στηρίξαμε, ως σύνδεσμος, στη συγκεκριμένη μόνο χρονική στιγμή, την απόφαση του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, τη διαδικασία, που τηρήθηκε, φοβούμενοι την πιθανότητα τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα να επανεμφανιστούν στο άμεσο μέλλον ξανά.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button